Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Korszerűsítjük eszközalap kínálatunkat

Folyamatosan korszerűsítjük eszközalap kínálatunkat a piaci folyamatok és az ügyfél igények figyelembe vételével. Az átalakítás során 2016. január 13-án eszközalapokat zárunk be, illetve új, modern eszközalapokat nyitunk.

A bezárandó eszközalapokban lévő befektetéseket más eszközalapokba helyezzük át. A megszűnő eszközalapokban elhelyezett befektetéseikről ügyfeleink jövő év január 13. előtt szabadon dönthetnek.

Mely eszközalapok érintettek a változásban?

Eurós termékek esetén:

A megszűnő eszközalapok elnevezése A kijelölt eszközalapok elnevezése
Feltörekvő Európa részvény eszközalap Európai államkötvény eszközalap - 100%-ban
Hedge Fund Index vegyes eszközalap Európai államkötvény eszközalap - 100%-ban

Forintos termékek esetén:

A megszűnő eszközalapok elnevezése A kijelölt eszközalapok elnevezése
Feltörekvő Európa részvény eszközalap Likviditás Plusz eszközalap - 100%-ban
Vegyes eszközalap Részvény eszközalap - 35%-ban
Kötvény eszközalap - 65%-ban

Az új eszközalapokról

Az eszközalap kínálatunk folyamatos korszerűsítésének másik lépése, hogy új, modern és az ügyféligényeknek megfelelő megoldásokat nyújtunk. Ezért 2016. január 13-án a meglévő kínálat mellé létrehozunk 4 új eszközalapot. A befektetéseket 2016. január 13-tól lehet elhelyezni új eszközalapjainkban.

Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - D sorozat

Ez a megoldásunk minden piaci körülmények között törekszik a pozitív hozam elérésére 3-5 éves időtávon. Az eszközalapot olyan ügyfeleink figyelmébe ajánljuk, akik nem tudnak, vagy nem akarnak sok időt tölteni a pénzügyekkel. Az eszközalap összetételét befektetési szakembereink ugyanis folyamatosan felülvizsgálják, és szükség esetén módosítják a magasabb várható hozam elérése érdekében.

Euró likviditás eszközalap - D sorozat

Ezt az eszközalapot olyan befektetőknek ajánljuk, akiknek szerződése rövid időn belül lejár és nem szeretnék megtakarításukat az utolsó időszakban jelentős árfolyamesés kockázatának kitenni. A megoldás jelentős piaci mozgások esetén véd a nagyobb árfolyameséstől.

Magas kötvény arányú vegyes eszközalap - D sorozat és Kiegyensúlyozott vegyes eszközalap - D sorozat

Ezeket az eszközalapokat olyan befektetők figyelmébe ajánljuk, akiknek kevés idejük van arra, hogy pénzügyeikkel foglalkozzanak, továbbá azoknak, akik olyan eszközalapokat keresnek, melyeknek összetételét befektetési szakembereink folyamatosan felülvizsgálják, és szükség esetén módosítják a magasabb várható hozam elérése érdekében.

Mi az érintett ügyfeleink teendője?

Nincs további teendő:

  • ha ügyfelünknek a megszűnő eszközalapokban van befektetése, és elégedett a helyettük felkínált eszközalapokkal.

Az eszközalapok bezárására 2016. január 13-án kerül sor. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az érintett ügyfelek 2016. január 13. 16:30-ig másként nem rendelkeznek, a megszűnő eszközalapokban lévő egységeik automatikusan és díjmentesen átkerülnek a felkínált kijelölt eszközalapokba.

A következő a teendő, ha ügyfelünk befektetési céljainak és kockázatvállalási hajlandóságának a kijelölt eszközalapok nem felelnek meg, és szeretné megváltoztatni befektetései összetételét:

  • egy egyszeri, plusz költségmentes átváltási lehetőséget biztosítunk, ha bármelyik megszűnő eszközalapban befektetéssel rendelkezik, és 2015. november 13. 16:30 és 2016. január 13. 16:30 között átváltja egységeit az érintett eszközalapok bármelyikéből. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az átváltás ebben az időszakban a mindenkor aktuálisan hatályos költségekkel történik, de utólag egy ingyenes átváltást írunk jóvá, melyet 2016. január 13. után a következő biztosítási évfordulójáig, de legalább egy hónapig bármikor felhasználhat.
  • az egy ingyenes plusz átváltás optimális kihasználása érdekében, az összes szükséges - eszközalapokra vonatkozó - átváltást egy összesített rendelkezésben érdemes megadni. Ez azért is fontos, mert ügyfelünk abban az esetben is csak egy plusz költségmentes átváltásra jogosult, ha több érintett eszközalapban is vannak befektetései. Fontos tudni, hogy ha a rendelkezés bármely munkanapon 16.30 után érkezik be székhelyünkre, akkor úgy tekintjük, mintha a következő munkanapon érkezett volna.
  • Az eszközalapokról részletes leírás honlapunkon található, érintett ügyfeleinknek azt javasoljuk, ezeket döntés előtt ismerjék meg, hogy olyan megtakarítást választhassanak, ami a lehető leginkább kiszolgálja az igényeiket.

Hol található információ eszközalapjainkról?

Az eszközalapok múltbéli teljesítményéről folyamatosan tájékozódhat a Hozamszámoló oldalunkon, az eszközalapok befektetési politikájáról és a kockázatokról pedig az Eszközalap Tájékoztatóinkban olvashat részletesen, ami Dokumentumtár oldalunkon a Termékhez kapcsolódó dokumentumok között található.

Az érintettek az ügyfélportálon információt találhatnak a befektetéseik aktuális értékéről, a biztosítási szerződésében nyilvántartott szolgáltatások aktuális értékéről.

További információ

Bővebb információért, kérjük az NN TeleCenter vonalát hívja a 06-40-464-464 telefonszámon, vagy írjon nekünk e-mailt az nn@nn.hu címre.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN