Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Az NN Biztosító elindítja a magyar biztosítási piac első innovációs laborját

Elsőként a hazai biztosítási szektorban, az NN Biztosító február 28-ával elindítja Sparklab nevű innovációs laborját. A Sparklab azokat a startupokat, illetve ötlettel rendelkező, innovatív szabadúszókat várja, akik olyan megoldás fejlesztésén dolgoznak, amely hozzájárulhat az emberek életminőségének növeléséhez.

A Sparklab az NN Biztosítóval együttműködésben, de a biztosító budapesti székházán kívül működik majd és működését a startupokra jellemzően alakítja ki. A kezdeményezés ugyanezen a néven Hollandiában már sikereket ért el, így az NN Csoporton belül Magyarország lesz az első nemzetközi Sparklab iroda.

A Sparklab csapat tagjai folyamatosan keresik és várják azokat az ötleteket, startupokat amelyek segítségével az NN Biztosító jobbá tudja tenni ügyfelei, valamint családtagjaik életét, életminőségét. Az inkubációs program keretében kiválasztott ötleteket többek között marketing és értékesítési stratégiával, valamint az NN Biztosító kapcsolati hálójával, továbbá coaching és mentor programokkal, eszközökkel és iroda helyiségek biztosításával is támogatják a jövőben. Az NN Biztosító saját kollégái szintén jelentkezhetnek ötletükkel a Sparklab csapatánál.

Az innováció kulcsfontosságú az NN Csoport stratégiájában. A magyar Sparklab már a második a sorban a holland csapat felállítása óta, a tervek szerint pedig a jövőben további országok is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez. Nemzetközi vállalatcsoportként az NN Csoport nem csak azért kezeli kiemelt fontosságúként az innovációt, hogy az ügyfélélményt javítsa tovább, hanem azért is, mert tanulni kíván a startupoktól, hogy felgyorsítsa innovációs programjait saját működésében.

"Az NN és innovációs laborjai már számos kezdeményezést támogattak és dolgoztak ki az elmúlt években. llyen például a Hollandiában bevezetett Gappie gépjármű-biztosítási program (melynek keretében a saját autóval nem rendelkezők igény szerinti időtartamra köthetnek biztosítást), vagy a Dutch Cyber Collective elnevezésű közösségi kezdeményezés, mely a hollandiai kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget a kiberbűnözők elleni küzdelemben. Ezek az innovatív megoldások rengeteg ötletet és energiát adtak, ezért is terjesztjük ki most a kezdeményezést más országokra is. Már alig várom, hogy láthassam, milyen innovatív ötletekkel áll elő a magyarországi Sparklab" - mondta el Mariken Tannemaat, az NN Csoport innovációs igazgatója a kezdeményezés elindítása kapcsán.

Az innováció az NN Biztosító mindennapjainak is része: a hazai vállalatban is vállalkozói gondolkodásmódot alakítottak ki, és programok is indultak azért, hogy megvalósulhasson ez a cél. 

"Az NN Biztosítónál nem csupán beszélünk egy ötletről, hanem konkrétan szeretnénk részesei lenni a gyakorlati megvalósulásnak is. Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország, Hollandia után az NN Csoporton belül elsőként lehet a kezdeményezés terepe. Valódi áttörést jelentő ötleteknek kívánunk teret adni, olyan innovációnak, amely képes lehet növelni az emberek életminőségét.  A Sparklab pont ezért szervesen illeszkedik vállalati stratégiánkba és támogatja üzleti célunkat, mely szerint vezető szerepet kívánunk betölteni a biztosítási innováció területén. Azzal, hogy felgyorsítjuk az innováció ütemét és nyitunk az egyedülálló ötletek irányába, új ügyfélcsoportokat szólíthatunk meg megoldásainkkal" - hangsúlyozta Sztanó Imre, az NN Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Sparklabről szóló legfrissebb híreket a www.nn.hu/sparklab oldalon feliratkozva lehet majd megkapni az indulást követő időszakban.

Forrás:
Sparklab: A focus on the day after tomorrow
Spotlight: Innovating our customer experience (PDF letöltés)
Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN