Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Tájékoztató az adójóváírások gyűjtésére szolgáló eszközalap változásáról

Szeretnénk Önöket tájékoztatni a Motiva befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szerződések adójóváírás gyűjtésére szolgáló eszközalapját érintő változásokról.

Mi változik?

2017. október 19-től a Motiva befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szerződések adójóváírás gyűjtésére szolgáló eszközalapja az Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat lesz. Az adójóváírások gyűjtésére jelenleg szolgáló Biztonság Plusz eszközalapot 2017. október 18-án bezárjuk.

A megszűnő eszközalapban lévő, az adójóváírás összegéből képzett Plusz befektetési egységei a zárást követő második munkanapon automatikusan és díjmentesen átkerülnek az Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat eszközalapba.

Az adójóváírás gyűjtésére szolgáló eszközalap kiválasztásakor olyan eszközalapot jelöltünk ki, amely elsősorban állampapírokba fektet, legfeljebb közepes kockázatú befektetésnek minősül, és (különös tekintettel a jelenlegi alacsony hozamkörnyezetre) az eszközalap várható hozama valamint a termék speciális jellegéből adódó megtakarítási időtáv alapján megfelelő a nyugdíjcélú megtakarítások adójóváírásának befektetésére; ugyanakkor az aktív portfoliókezelési szemlélete miatt megfelelő választás a rövidebb futamidejű nyugdíj célú megtakarításoknak is.

Mely eszközalap érintett a változásban?

Megszűnő eszközalap

Adójóváírás gyűjtésére kijelölt új eszközalap

Eszközalap neve

Kockázati jellemző

Eszközalap neve

Kockázati jellemző

Biztonság Plusz eszközalap  

Alacsony

Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat

Közepes kockázatú

Önnek mi a teendője?

Nincs további teendője, mivel az adójóváírás összegéből képzett Plusz befektetési egységei automatikusan és díjmentesen átkerülnek az Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat eszközalapba.

Hol talál információt eszközalapjainkról?

Az eszközalapok múltbéli teljesítményéről a Eszközalap árfolyamok, hozamszámláló oldalunkon tájékozódhat, az eszközalapok befektetési politikájáról és a kockázatokról pedig az A jelű Eszközalap-tájékoztatóban olvashat részletesen, amit honlapunkon, a főoldalról elérhető Dokumentumtárban talál.

Az A jelű Eszközalap-tájékoztató ügyfélszolgálati irodánkban is megtalálható, illetve kérésére e-mailben is elküldjük Önnek. Kérjük, tájékozódjon a befektetési politikákról, az eszközalapok kockázatairól és ennek ismeretében döntsön befektetési portfóliójának összetételéről.

Az NN Biztosító új online ügyfélszolgálati portálján, az NN Direkten tájékozódhat a befektetésének aktuális értékéről és biztosítási szerződésének aktuális szolgáltatásáról.

Ha Ön még nem NN Direkt felhasználó, a regisztrációhoz szükséges dokumentumokat elérheti és letöltheti a www.nn.hu/ugyfelportalutmutato oldalunkon, valamint az NN biztosítási tanácsadója, vagy telefonos ügyfélszolgálati munkatársaink segítenek Önnek.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN