Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

A szülők alig ötöde gyűjt rendszeresen gyermeke jövőjének biztosítására

Az NN Biztosító új konstrukciója segít a megtakarításban és a piacon egyedülálló módon, gyakori gyermekbetegségek esetén is anyagi segítséget nyújthat

A magyar szülők 81 százaléka számára kiemelten fontos, hogy gyermeke minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze 19 százaléka tud rendszeresen félretenni gyermeke jövőjére, derült ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából. Erre a fogyasztói igényre reagálva vezeti be az NN a családoknak szánt Életkapu programot, amely a megtakarítási lehetőséget kombinálja a gyerekek széleskörű biztosítási védelmével. Balesetek és súlyos betegségek mellett a magyar piacon egyedülállóan gyakori gyermekbetegségek esetén is segítséget nyújthat a családoknak az új konstrukció.

Van mit javítani a gyermekek jövőjének biztosítására irányuló előtakarékossági helyzeten: a 3-14 éves gyermekeket nevelő szülőknek ötödénél is kisebb része tesz félre rendszeresen az utódok jövőjének biztosítására az NN Biztosító megbízásából készült, reprezentatív kutatás1 adatai szerint. Az eredmények arra is rámutatnak, hogy a szülők 73 százaléka fontosnak érzi, hogy gyermeke továbbtanuljon és 81 százalék tulajdonít kiemelt jelentőséget annak, hogy a gyermek minél hamarabb önálló legyen, ennek ellenére mindössze a családok felének van olyan megtakarítása, amellyel kifejezetten a gyermeket szeretné támogatni.

Nem csak a megtakarítások, hanem a biztosítások tekintetében is van tér fejlődésre. Bár a szülők tartanak az esetleges egészségi problémáktól, balesetektől, azonban csak kevesen, mindössze 33 százalék említette, hogy gyermekére vonatkozóan van bármilyen, az állami vagy iskolai biztosításon túli védelme.

Ezekre a fogyasztói igényekre reagálva új pénzügyi megoldást vezet be áprilisban az NN Biztosító a családok számára. Az Életkapu program többféle élethelyzetre alkalmazható, amelyekre érdemes idejében felkészülni. Az alapbiztosítás, amely egy befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, nem célhoz kötött, így lehet szó akár nem állami finanszírozású oktatásról vagy az első lakás vásárlásának támogatásáról, az Életkapu program segíthet a gyerekek álmának megvalósításában. Az Életkapu program egyedisége abban is rejlik, hogy a választható kiegészítő biztosítások között nem csak a balesetek vagy súlyos betegségek, de meghatározott gyakori gyermekbetegségek esetében is elérhető a védelem. A gyakori gyermekbetegségek kiegészítő biztosítás anyagi segítséget nyújthat például a tüdőgyulladás, a bárányhimlő vagy a skarlát esetén is, amelyek olyan betegségek, melyek kisgyermekkorban gyakran előfordulhatnak. Az Életkapu program a megtakarítás és a sokrétű, gyermekekre szabott biztosítási védelem révén kivételes módon nyújthat segítséget a gyermekről való gondoskodáshoz.

"Az új Életkapu program révén az ügyfelek mindennapi élethelyzeteire és problémáira szeretnénk releváns választ adni, így támogatjuk a szülőket és gyermekeiket céljaik elérésében. Kutatásaink alapján azt látjuk, hogy sok olyan szülő van, aki nagy terveket dédelget a gyermeke számára, de jelenleg nem tesz félre ezeknek a céloknak a megvalósítására. Ebben is segíthet az Életkapu program, ami már havi 10 ezer forint befizetésével elérhető 15 éves vagy annál hosszabb biztosítási tartam vállalásakor." - nyilatkozta Czene Árpád, az NN Biztosító termékfejlesztési vezetője.

A megtakarítás és a biztosítási fedezetek mellett az NN asszisztencia-szolgáltatásokkal is szeretné segíteni ügyfeleit: az Életkapu program részeként éjjel-nappal elérhető a 7/24 orvosi call center gyermekorvossal. A választott biztosítási védelemtől függően pedig egyéb gyermek asszisztencia-szolgáltatások is elérhetőek - a nemzetközi második orvosi vélemény és külföldi ellátásszervezés, valamint a baleseti eredetű gyógytorna megszervezése kézzel fogható segítséget nyújthat akkor, amikor erre a családoknak a legnagyobb szükségük van.

1 Az kutatást az NN Biztosító megbízásából az NRC készítette 2018 februárjában online megkérdezéssel, 25-60 éves, 3-14 éves gyereket nevelő szülők mintáján. A felmérés reprezentatív nem, korcsoport, végzettség, településtípus és régió alapján.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN