Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Tájékoztatás az Euró kötvény eszközalap és az Európai államkötvény eszközalap átnevezéséről

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 128 jelű Vista rendszeres és 728 jelű Vista egyszeri díjas, valamint a 748 jelű egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szerződésekhez választható Euró kötvény eszközalap neve, valamint a 017 jelű, 047 jelű, 077 jelű, 027 jelű, 727 jelű befektetési egységekhez kötött, 037 jelű Kronosz, valamint a 087 jelű Kairosz rendszeres díjas garantált befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szerződésekhez választható Európai államkötvény eszközalap neve 2018. október 17. napjától a következők szerint megváltozik.
Eszközalap neve a névváltozást megelőzően Eszközalap neve a névváltozást követően
Euró kötvény eszközalap Európai kötvény eszközalap - B sorozat
Európai államkötvény eszközalap Európai kötvény eszközalap - D sorozat

 

A fentebb említett két eszközalap átnevezése nem érinti az eszközalapok befektetési politikáját, kockázati jellemzőit, nem változtatja meg a meglévő biztosítási szerződések tartalmát.

Mi a változás oka?

Az Euró kötvény eszközalap (a névváltozást követően: Európai kötvény eszközalap - B sorozat) és az Európai államkötvény eszközalap (a névváltozást követően: Európai kötvény eszközalap - D sorozat) célja a befektetési politika szerint, hogy vonzó hozamot érjen el alacsony kockázat mellett, az európai állam- és vállalati kötvények piacán. Ezt a célkitűzést a Biztosító mögöttes befektetési alapon keresztül valósítja meg. A jelenlegi mögöttes alap: NN (L) Euro Fixed Income luxemburgi alap euróban jegyzett befektetési jegy osztálya (ISIN azonosító: LU0555023588), amely továbbra sem változik. A mögöttes alap a befektetési politikája szerint elsősorban európai kötvények diverzifikált portfóliójába fektet be, az elsődleges befektetési célpontok kiváló minőségű (AAA - BBB- minősítésű) állampapírok és vállalati kötvények.

Az eszközalap nevek változása a fentiek alapján pontosítást jelent, amelynek célja, hogy az új elnevezés még jobban tükrözze az adott eszközalap, illetve a mögöttes befektetési alap fentebb ismertetett befektetési politikáját, befektetési célját.

Hol talál információt eszközalapjainkról?

Az eszközalapok múltbéli teljesítményéről a www.nn.hu/hozamszamlalo oldalunkon tájékozódhat, az eszközalapok befektetési politikájáról és a kockázatokról pedig a "B" és a "D" jelű Eszközalap-tájékoztatóban olvashat részletesen, amit a Dokumentumtárban talál.

Kérjük, tájékozódjon a befektetési politikákról, az eszközalapok kockázatairól, és ennek ismeretében döntsön befektetési portfóliójának összetételéről.

Az NN Biztosító online ügyfélszolgálati portálján, az NN Direkten tájékozódhat a befektetésének aktuális értékéről és biztosítási szerződésének aktuális szolgáltatásáról.

További információért látogasson keressen minket elérhetőségeinken.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN