Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Futni és úszni szeretnek leginkább a magyarok

A hazai 18-59 éves internetező lakosság fele sportol valamilyen rendszerességgel az NN Biztosító reprezentatív kutatása szerint. Annak ellenére azonban, hogy népszerűek a hagyományos és extrémsportok, szabadidős tevékenységek, a hazai balesetbiztosítások száma folyamatosan csökken. Erre a kihívásra adhat választ a protect.me csoportos élet- és balesetbiztosítás, amely on-demand elven, mobilapplikáción keresztül működik, és akár egy órára is megköthető.

A 18 és 59 év közötti internetező lakosság 51 százaléka sportol valamilyen rendszerességgel, 69 százalék pedig legalább alkalmanként választja az aktív pihenés valamely formáját szabadidejében - ezt állapítja meg az NN Biztosító a magyar lakosság sportolási szokásairól készített reprezentatív kutatása. A népszerűségi listát a futás vezeti: a válaszadók 20 százaléka szavazott erre, míg az úszásra 17, a konditermi edzésre 12 százalék esküszik. A legnépszerűbb, könnyen elérhető sportokat valamilyen gyakorisággal űzők 10 százaléka naponta, 40 százaléka hetente többször, 19 százalékuk pedig hetente hódol a kiválasztott tevékenységnek. Emellett 15 százalék szokott valamilyen rendszerességgel extrémsportot űzni, ami főként a fiatalabbak körében jellemző: a 18-29 évesek 25 százaléka próbált már ki ilyen aktivitást.

A kutatásból az is kiderül, hogy a megkérdezettek 65 százalékának volt már valamilyen kisebb balesete, balesetbiztosítási fedezetről pedig a valamilyen sportot űzők 63 százaléka gondoskodott. Utóbbi azonban magába foglalja a bankkártyákhoz és egyéb biztosításokhoz kapcsolódó balesetbiztosítási elemeket is. A legtudatosabbnak az extrém- és a tömegsportot űzők mutatkoznak ezen a téren, akik körében 66, illetve 63 százalék köt biztosítást, ám az aktív kikapcsolódást keresők (61%) sem maradnak el nagyon mögöttük. Annak ellenére, hogy népszerűek a különféle szabadidős aktivitások, a Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint negyedévről negyedévre kevesebb a balesetbiztosítások száma: a szerződésszám 2018-ban már alig haladta meg a 600 ezret.

"A biztosítási tudatosság és kedv erősítése érdekében olyan igényre szabott, a fiatalabb generációk elvárásaihoz alkalmazkodó megoldásokat kell kidolgoznunk, amelyek gyorsan, egyszerűen és lehetőleg digitálisan, telefonról irányíthatóak. Erre épül az on-demand, vagyis igényalapú biztosítások koncepciója, amely szolgáltatásokat elegendő csak a használat idejére bekapcsolni és fizetni"- fogalmazott Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója. Az on-demand biztosítások iránti igényt támasztja alá, hogy az NN Biztosító, a protect.me bevezetését megelőző igényfelmérésében megkérdezettek 52 százaléka találta vonzónak a használatarányos biztosítási díj-fizetést.

A protect.me alkalmazás júliusi végi indulása óta már több ezer telefonon található meg az alkalmazás, és a csoportos élet- és balesetbiztosításhoz is egyre több felhasználó csatlakozik biztosítottként. A protect.me csoportos élet- és balesetbiztosítás közel 150 aktivitáshoz nyújt biztosítási fedezetet, amelyek közül a futáshoz, valamint a kerékpáros- és autós közlekedéshez választják leggyakrabban a szolgáltatást. A protect.me csoportos élet- és balesetbiztosítás "on-demand" elven működik, azaz a felhasználó számára releváns biztosítási csomagot elég arra az időszakra aktiválni, amikor ténylegesen szükség van rá, és fizetni is csak az aktív időszakra kell mobil bankkártyás fizetéssel. Az applikáción keresztül a biztosítási védelmet egyszerűen és gyorsan be lehet kapcsolni, és pár percen belül alacsony díjért biztosítottá válhat a felhasználó. Az ügyfelek szempontjából a protect.me biztosítás egyik legnagyobb előnye a gyors csatlakozás mellett a kedvező ár, egy óra díja ugyanis 79 forinttól 399 forintig terjedhet a biztosítási csomagtól függően, ráadásul az első használat díját 500 forintig az NN Biztosító állja. A felhasználói szokások még alaposabb megismerésével az NN Biztosító még fokozottabban lesz képes támogatni az egészséges, aktív életmódot, az életminőség javítását.

Részletek a www.nn.hu/protectme oldalon.

A biztosítottnak az első biztosítási csomag bekapcsolása esetén 500 Ft-ig nem kell díjat fizetnie. Azonban, ha az első használat biztosítási díja meghaladja az 500 Ft-ot, az azon felüli összeget a biztosítottnak kell fizetnie a protect.me baleseti kiegészítő biztosításokkal rendelkező csoportos életbiztosítási szerződés Általános és Különös Biztosítási Feltételeiben foglaltak szerint.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN