Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Kivételes teljesítményéért kapott díjat a világrekorder maratonista

Eliud Kipchoge, az NN Running Team maratonistája hétfőn vehette át az Exceptional Achievement Awardot Monacóban, miután a tavalyi berlini maratonon új világrekordot állított fel.

A Laureus Academy kivételes teljesítményért járó díja valóban kiemelkedő elismerésnek számít, mivel eddig mindössze háromszor ítélte oda az intézmény a verseny történetében. Eliud Kipchoge, az NN Running Team maratonistája ezzel olyan bajnokok sorához csatlakozott, mint Michael Phelps amerikai úszó (2013), Li Na kínai teniszező (2015) és Francesco Totti, az olasz futballsztár (2018).

"Szeretném megköszönni a rajongóknak világszerte a támogatásukat. Hiszek abban, hogy egy "futó" világ egy békés világ, egy sportoló világ egészséges világ, és hogy egy sportoló világ élvezhető világ is" - mondta Kipchoge, miután atlétatársától, Tegla Loroupe-tól átvette a díjat.

A 34 éves kenyai futó rendkívül eredményes évet tudhat maga mögött, hiszen 2018-ban előbb a londoni maratont nyerte meg áprilisban 2:04:17-es idővel, majd öt hónappal később Berlinben 2:01:39-es idejével új világrekordot állított fel.

Az olimpiai bajnok futó emellett versenyben volt a World Sportsman of the Year díjért is, amelyet végül Novak Djokovic nyert el immár negyedik alkalommal.

"Sokat jelent számomra a Laureus Academy elismerése, mert azt jelzi számomra, hogy nagy hatást gyakoroltam a világra, amiért nem csak az atlétika, hanem a teljes sportkategóriában kaptam meg a kivételes teljesítmény díjat" - tette hozzá Kipchoge.

Az NN Csoport 2017 áprilisában indította el profi futócsapatát, az NN Running Teamet azzal a céllal, hogy az atlétáknak jobb edzési, orvosi és további támogatást biztosítson a sikeres felkészüléshez. Az NN Csoport elkötelezett a futás, az aktív és egészségesebb életmód támogatása mellett. Ennek keretében Magyarországon az NN Biztosító névadó partnere az NN Ultrabalaton futórendezvényének is, amely idén május 10-e és 12-e között kerül újból megrendezésre.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN