Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Tájékoztató a Kórházi hotelszolgálatás kiegészítő biztosítás (Vitalitás) szolgáltatását érintő változásról

A SARS-CoV-2 koronavírus járvány okozta veszélyhelyzetre való tekintettel a fekvőbeteg ellátás a Vitalitás osztályon 2020. március 26. napjától nem elérhető. A kórházi hotelszolgáltatás helyett, az NN Biztosító Zrt. a zárójelentésben megjelölt betegségre vonatkozó normatív ápolási napokat és a vonatkozó Termékfeltétel mellékletében meghatározott napidíjat alapul véve, pénzbeli szolgáltatást nyújt a Biztosított részére feltéve, hogy az ellátás biztosítási eseménynek minősül a vonatkozó Szerződési Feltétel alapján. 

Magyarországot is elérte a SARS-CoV-2  koronavírus járvány, amely kapcsán rengeteg információ hallható és olvasható a médiában, melynek következtében számos, a termékeinkhez kapcsolódó kérdés is felmerülhet ügyfeleinkben.

Kiemelten fontosnak tarjuk, hogy ügyfeleink valamennyi információ birtokában legyenek termékeink, jelen esetben a 909 jelű Kórházi hotelszolgálatás kiegészítő biztosítás szolgáltatási feltételei kapcsán.

Jelen járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Vitalitás osztályán az elektív ellátások (tervezhető, nem a sürgősség körébe tartozó ellátások) 2020. március 26. napjától nem elérhetőek, melynek következményeként a fekvőbeteg ellátás a Vitalitás osztályon határozatlan ideig szünetel. 

Hogyan szolgáltat a Biztosító az elektív ellátások szüneteltetésének idején?

A 909 jelű Kórházi hotelszolgálatás kiegészítő biztosítás Különös Feltételei alapján - amennyiben a biztosítási szolgáltatás ellehetetlenülése miatt a Biztosított kórházi ellátására nem a Vitalitás osztályon kerül sor -, a Biztosító a zárójelentésben megjelölt betegségre vonatkozó normatív ápolási napokat és a vonatkozó Termékfeltétel mellékletében meghatározott napidíjat alapul véve, pénzbeli szolgáltatást nyújt a Biztosított részére feltéve, hogy az ellátás biztosítási eseménynek minősül a vonatkozó Szerződési Feltétel alapján.

Mit kell tennie a pénzbeli szolgáltatás igénybevételéhez?

Amennyiben a szüneteltetés időtartama alatt biztosítási esemény következne be, kérjük töltse le az 'Igénybejelentés betegség, gyermekek gyakori betegségei, műtét, kórházi kezelés és előrehozott szolgáltatás esetén' elnevezésű nyomtatványt a Dokumentumtár > Ügyfélszolgálati dokumentumok > Kifizetési igény bejelentése menüpontjából, kitöltést követően küldje be  az ellátást nyújtó kórház által kiállított zárójelentéssel együtt postai úton az NN Biztosító Zrt részére a 1364 Budapest, Pf. 247 postacímre.

Amennyiben szeretne élni az elektronikus kommunikáció adta lehetőségekkel, akkor kérjük, a kitöltött és beszkennelt igénybejelentő nyomtatványt küldje meg AVDH-val hitelesített dokumentumként a kórházi zárójelentéssel együtt e-mail-en keresztül a következők szerint:

  • A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által üzemeltetett AVDH szolgáltatást azon ügyfelek tudják igénybe venni, akik rendelkeznek Ügyfélkapu jelszóval és felhasználónévvel.
  • Az AVDH használata során a megfelelően kitöltött pdf dokumentumot az Ügyfélkapu felhasználói névvel és jelszóval rendelkező ügyfél a https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes oldalra feltölti.
  • A feltöltést követően a pdf. dokumentumot az azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés szolgáltató hitelesíti.
  • A dokumentum a hitelesítést követően letölthető.
  • Kérjük, hogy a dokumentumot minden esetben töltse le, és az nn@nn.hu e-mail címre küldje meg a kórházi zárójelentésről készült jól olvasható képpel együtt.

További információért kérjük, keressen bennünket az alábbi elérhetőségek egyikén.

A szolgáltatás újra indulásáról a weboldalounkon tájékoztatást teszünk közzé.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN