Családi adóvisszatérítés kalkulátor - cím

Családi adóvisszatérítés kalkulátor 2022


A rendkívüli adóvisszatérítés a családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőknek jár. Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja, hogy a jövedelme, valamint az Ön esetében érvényes kedvezmények figyelembevételével mennyi az Ön által fizetendő SZJA, és ezáltal a családi SZJA-visszatérítés várható összege. 

Az adatok megadásakor kérjük, vegye figyelembe, hogy a kalkulátor kizárólag az Ön által megadott, a munkaviszonyból származó jövedelemmel tud számolni, a többi összevonandó kategóriába tartozó jövedelem, az EKHO vagy KATA szerinti adózással történő számolásra nem alkalmas. Az év közbeni esetleges jövedelemváltozásokat a kalkulátor beállítása szintén nem veszi figyelembe, így a kapott eredmény csak tájékoztató jellegű. 

NN Adóvisszatérítés Kalkulátor

Egy személyre vonatkozik, nem a teljes háztartásra. A számítás során a kalkuláció azt feltételezi, hogy a megadott havi bruttó jövedelem az év minden hónapjában azonos volt, illetve kizárólag munkaviszonyból származott. A további részletek a "Hogyan működik a kalkulátor?" dokumentumunkban talál.
Kérjük, jelölje be, milyen kedvezményre jogosult!
A kalkulátor a számítás során azzal a feltételezéssel él, hogy Önnek kizárólag munkaviszonyból származó jövedelme van, ezért az adókedvezmények figyelembevételénél a maximálisan igénybe vehető összeget már a NETAK kedvezménnyel érvényesítette. A NETAK jogosultsággal kapcsolatban további részleteket a "Hogyan működik a kalkulátor?" dokumentumunkban talál.
A személyi kedvezményt azok vehetik igénybe, akik a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló kormányrendeletben meghatározott betegségben szenvednek, továbbá akik rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek.
Az első házasok kedvezményének érvényesítésére a házaspárok a házasságkötéstől számított 24 hónapon át jogosultak, ha legalább egyiküknek ez az első házassága. A kedvezmény nincs életkorhoz kötve, bejegyzett élettársi kapcsolat esetén is alkalmazható.
Családi kedvezményt az vehet igénybe, aki: gyermek után szülőként családi pótlékra jogosult; várandós nő és vele közös háztartásban élő házastárs; a családi pótlékra saját jogán jogosult; rokkantsági járadékban részesül. A családi kedvezmény a kedvezményezett eltartottak (a fent felsorolt személyek) után jár. Mértéke az eltartottak számától függ.
Ha a családi kedvezményt Ön veszi igénybe, adja meg az eltartottak és kedvezményezettek számát!
-
Eltartottnak minősül: a kedvezményezett eltartott, valamint aki a családi pótlék megállapításánál figyelembe vehető, de nem minősül kedvezményezett eltartottnak (pl. felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek). Ha a családi kedvezményt nem Ön veszi igénybe, akkor ehhez a mezőhöz nulla (0) fő értéket írjon!
+
-
Kedvezményezett eltartott: aki után Ön családi pótlékra jogosult, továbbá a magzat a fogantatás 91. napjától, valamint az a személy, aki saját jogán jogosult családi pótlékra, illetve a rokkantsági járadékban részesülő személy. Ha a családi kedvezményt nem Ön veszi igénybe, akkor ehhez a mezőhöz nulla (0) fő értéket írjon!
+

Gondoljon a jövőre! Hozzon ki többet adóvisszatérítéséből!

Ez az összeg nagy segítség lehet abban, hogy megalapozza családja, gyermeke jövőjét, vagy a már elindított megtakarításokat tovább gyarapítsa. Kérjük, adja meg adatait, és biztosítási tanácsadónk felveszi Önnel a kapcsolatot! Érdekel

Téma megjelenítő

Tájékoztatás a kalkulátor működéséről

Jelen kalkulátor a veszélyhelyzetre tekintettel a gyermeket nevelő magánszemélyek adóvisszatérítéséről szóló 560/2021. (IX.30) Korm rendelet 2021. december 16. napján hatályos rendelkezése figyelembevételével működik, azonban egyszerűsítéseket alkalmaz. A kitöltő által megadott adatok alapján számol, feltételezéseken alapuló becsült értékét jelez előre, kizárólag tájékoztató jelleggel. A kalkuláció nem teljes körű, nem veszi figyelembe többek között - de nem kizárólag - a KATA és EKHO adózásra vonatkozó részletszabályokat, a nem munkaviszonyból származó összevonandó jövedelmet, illetve az esetleges jövedelemváltozásokat.

A kalkulátor készítői, illetve közzétevői nem vállalnak semmilyen felelősséget az itt közzétett információkért, számításokért és az azokból levont következtetésekért.

Családi adóvisszatérítés kalkulátor - gyik cím

Gyakori kérdések

Téma megjelenítő

Kiknek jár az SZJA-visszatérítés 2022-ben?

Annak, aki 2021 bármely napján családi kedvezményre jogosult volt és 2021-ben összevont adóalapba tartozó vagy ekho szerint adózó jövedelmet szerzett vagy bejelentett kisadózó, ha rendelkezik a kedvezmény igénybevételéhez szükséges adóval.

Mikor és hogyan kapom meg a családi adóvisszatérítés összegét?

A pénz 2022. február 15-ig érkezik meg az általunk megadott bankszámlára vagy postai utalási címre, ha a NAV ismeri a kiutaláshoz szükséges adatokat. Ha az adóhatóság nem rendelkezik ezen adatokkal, akkor a jogosult a 21SZJA bevallása keretében igényelheti vissza az adó-visszatérítést 2022. május 20-ig.

Mire költhető a SZJA-visszatérítés?

A visszakapott összeg bármire fordítható. Lakásfelújítás, autóvásárlás, lakásvásárlás, hiteltörlesztés, megtakarítás, befektetés, utazás, háztartási eszközök vásárlása, de az SZJA-visszatérítésből gyermekek a jövője, vagy akár saját nyugdíjaskori biztonságunk is megalapozható.

Miért érdemes megtakarításra fordítani az összeget?

Megtakarításunk révén idővel több pénzünk lehet, de az előrelátás nyugalmat és stabil hátteret is biztosíthat. 

A megtakarítással felkészülhetünk a váratlan élethelyzetekre is, kiegészítő biztosításokkal a munkanélküliségre, súlyosabb betegségre, a legrosszabb esetben akár egy hirtelen tragédiára.

Családi adóvisszatérítés kalkulátor - 2 gombos

Családi adóvisszatérítés kalkulátor - magazinajánlók - cím

Olvasson tovább

Tartalom megjelenítő

Családi adóvisszatérítés - befektetés a jövőbe

A személyi jövedelemadó visszatérítésével akár milliós nagyságrendű összeget kaphat a család. Hogyan használhatjuk fel a legjobban?

Részletek

Megtakarítás, amivel megalapozhatjuk gyermekünk jövőjét

Bármilyen megtakarítást is indítunk el, megalapozhatjuk vele a gyermekünk jövőjét.

Részletek

A jó pénzügyi szokások tanulhatók

Szülőként mindenki a legjobbat akarja a gyermekének, leginkább biztoságban szeretnénk őket tudni. Hogyan támogathatjuk jövőjüket céljaik elérésében?

Részletek