Egészségbiztosítási védelem igény szerint

 • Tudja, hová forduljon segítségért az egészségügy útvesztőiben?
 • Fontosnak tartja, hogy a legjobb esélyekkel indulhasson egy komoly betegség elleni küzdelemben?
 • Kezdjünk el beszélgetni: online vagy személyesen!
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék

Életút program

Az életben fel kell készülnünk a nem várt helyzetekre, legyen szó akár egy váratlan betegségről vagy hirtelen műtétről. Az Életút program egy kockázati életbiztosítási paletta, amely pénzbeli, és bizonyos esetekben orvosi asszisztencia-szolgáltatásokat nyújthat.

Orvosi asszisztencia

A betegségek esetén fedezetet nyújtó életbiztosítási kiegészítők jellemzően anyagi segítséget nyújtanak,  ezáltal ellensúlyozzák a váratlanul bekövetkező biztosítási esemény negatív pénzügyi hatását. Ez az anyagi támogatás elengedhetetlen a gyógyuláshoz, azonban gyakran sajnos nem elegendő.

Egy súlyos betegség esetén fontos, hogy legyen egy kapcsolat, akihez fordulhat a bajban, aki végigkalauzolja Önt a gyógyulás folyamatán és segít eligazodni az egészségügy útvesztőiben, valaki, aki szakértői tanácsot tud nyújtani. Ezt a támogatást adja meg Önnek az orvosi asszisztencia.

A mellrák, a rosszindulatú daganatos és a 32 súlyos betegség elleni védelem választása esetén a biztosítási és az orvosi asszisztencia szolgáltatások folyamatos támogatást nyújtanak a tünetek jelentkezésétől a diagnózis felállításáig, vagy - a biztosítási összeg nagyságától függően - akár a külföldi gyógykezelés megszervezéséig.

7/24 orvosi call center

Ez a szolgáltatás a Teladoc Hungary Kft. által nyújtott éjjel-nappal elérhető telefonos orvosi tanácsadás. A biztosított, illetve a vele egy háztartásban élő házastársa, egyenes ágbeli rokona, testvére, valamint élettársa az év minden napján, a nap bármely órájában gyakorló orvossal beszélhetnek, gyakorló orvostól kérhetnek tanácsot, az alábbi témák bármelyikében:

 • betegséggel, gyógykezeléssel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdésekről,
 • gyógyszerek összetételéről, alkalmazhatóságáról, mellékhatásáról, helyettesíthetőségéről, áráról,
 • orvosi, gyermekorvosi, fogorvosi ügyeletekről,
 • ügyeletes gyógyszertárakról,
 • egészségügyi intézmények elérhetőségéről.

Képalkotó diagnosztikai vizsgálatok korlátlan megszervezése

Ez a szolgáltatás azt jelenti, hogy amennyiben Önnek emlő ultrahangra, mammográfiára, CT-re, MRI-re, PET/CT-re vagy endoszkópos vizsgálatra van szüksége, a Teladoc Hungary Kft. segítséget nyújt abban, hogy megtalálja az Ön igényeinek megfelelő egészségügyi szolgáltatót, ahol a szükséges képalkotó diagnosztikai vizsgálat elérhető, illetve a Teladoc Hungary vállalja a vizsgálat megszervezését is. A megszervezett képalkotó vizsgálat költségét Önnek kell megfizetnie. A szolgáltatás korlátlanul elérhető, azaz, a Teladoc Hungary adott biztosítási évben korlátlan számú képalkotó diagnosztikai vizsgálatot szervez.

Hazai második orvosi vélemény

A hazai második orvosi vélemény a már kivizsgált, felállított diagnózissal és kezelési tervvel rendelkező beteg számára készített orvosi másodvéleményt jelent. A szolgáltatást tapasztalt, nagy tekintélyű hazai szakorvosok nyújtják, akik nem csak a beteg orvosi dokumentációja, vizsgálati leletei (biopszia, röntgen felvétel, CT, MR, fénykép stb.), hanem személyes orvosi vizsgálata alapján adnak írásos szakvéleményt.

Külföldi második orvosi vélemény és külföldi ellátás megszervezése

A külföldi második orvosi vélemény olyan orvosi távszakvéleményt jelent, melyet az orvosi dokumentáció, vizsgálati lelet (biopszia, röntgen felvétel, CT, MR, fénykép stb.) alapján nyújtanak külföldi szakorvosok anélkül, hogy Önnek el kellene hagynia otthonát.

A külföldi második orvosi vélemény szolgáltatás nagyon hasznos abban az esetben, ha bizonytalan a diagnózis, ha Ön ritkán előforduló betegségben szenved, ha olyan műtét vagy beavatkozás előtt áll, amelynek súlyos mellékhatásai lehetnek, vagy amely nagy költséggel jár.

A válaszadó szakértők kiválasztásakor elsődleges szempont, hogy olyan szakorvos értékelje az esetet, akinek kiemelkedően nagy tapasztalata van az érintett betegség kezelésében vagy a kérdéses műtéti technika kivitelezésében. A szakértők ennek megfelelően túlnyomórészt olyan nyugat-európai vagy tengeren túli centrumokban dolgoznak, ahol az egyes, akár a teljes népességre vetítve nagyon ritka betegségeket is egy helyre koncentrálva nagy esetszámban és ennek megfelelően nagy tapasztalattal gyógyítják. Az egyes esetek megválaszolásába a szakterület, illetve a betegség jellegétől függően a asszisztencia-szolgáltató akár több szakorvost is bevon. Indokolt esetben európai és Európán kívüli szakorvosi véleményeket ütköztet annak érdekében hogy az esetlegesen eltérő kezelési mintákat össze tudja vetni.

Amennyiben bizonyosságot nyer, hogy a betegség, amelyben Ön szenved, külföldön esetleg jobb esélyekkel gyógyítható vagy külföldön létezik már a betegség gyógyításának hatékonyabb, gyorsabb, esetleg kevesebb mellékhatással járó módja, az orvosi asszisztencia-szolgáltató az Ön kérésére javaslatot tesz a külföldi kórházi kezelés helyszínére.

A szakértői vélemények és saját tapasztalatai alapján kiválasztja azokat az intézményeket, ahol az adott betegség kezelését kellő tapasztalattal és felkészültséggel végzik. A javasolt intézményektől a szolgáltató árajánlatot kér, és megszervezi az Ön személyes orvosi vizsgálatát és akár a kórházi kezelését is.

Fontos azonban tudnia, hogy a külföldi kezelést és annak valamennyi járulékos költségét (utazás, szállás, stb.) Önnek kell finanszíroznia.

A finanszírozásban azonban segítséget nyújthatnak az egészségbiztosítási kiegészítőink összegszolgáltatásai.

Molekuláris diagnosztikai szolgáltatás megszervezése

Mára az orvostudomány bebizonyította, hogy a rosszindulatú daganat kialakulásáért génjeink mutációja a felelős. A mutációk többsége szerzett, azaz életünk során keletkezik, azonban vannak öröklődők is. A tudomány az elmúlt évek technológiai fejlődése révén azonosítani tudja mutációkat, az így nyert információk pedig felhasználhatók a betegek gyógyításában. A mutációk felfedezése révén elindult a célzott gyógyszerek fejlesztése, amelyek a daganatos betegségek "hagymányos" kezelési módjai, azaz a műtét, a sugárkezelés és a kemoterápia mellett új lehetőségeket hozhatnak.

A daganatszövet molekuláris diagnosztikai vizsgálata nem a prevenciót célozza, ez akkor történhet meg, amikor a tumort az onkológus már diagnosztizálta. A molekuláris diagnosztikai vizsgálat során a daganatszövetből az Oncompass Medicine Hungary Kft. laboratóriumi vizsgálatot végez, mely alapján megállapíthatja, hogy mely gének mutációja okozta a daganat kialakulását. Az eredmények ismeretében az Oncompass javaslatot tehet célzott gyógyszeres kezelésre, mellyel kapcsolatban az érintett beteg az onkológusával egyeztethet. E mellett a vizsgálat kimutathatja azt is, hogy adott daganat esetén mely kezelési forma nem javasolt.  

Fontos tudnia, hogy a molekuláris diagnosztikai szolgáltatások költségét Önnek kell finanszíroznia. Az Oncompass egy alkalommal 18%-os kedvezményt nyújt a kiválasztott szolgáltatás árából azoknak a biztosítottaknak, akik Mellrák elleni védelmet, Rák elleni védelmet vagy 32 súlyos betegség elleni védelmet is választottak biztosításukhoz.  A finanszírozásban segítséget nyújthatnak az NN kritikus betegségekre szóló egészségbiztosításainak összegszolgáltatásai. A kedvezményt az arra jogosult az NN orvosi asszisztencia szolgáltató partnere, a Teladoc Hungary Kft. által megszervezett molekuláris diagnosztikai szolgáltatás esetén tudja érvényesíteni.  A molekuláris diagnosztikai szolgáltatás megszervezése a biztosított részére költséggel nem jár. A fenti kedvezmény visszavonásig érvényes.

További információt a szolgáltatásról ide kattintva érhet el.

A különböző orvosi asszisztencia szolgáltatások elérhetősége a biztosítási összeg függvénye. Az orvosi asszisztencia szolgáltatásokat a meghatározott biztosítási összegek kiválasztása esetén visszavonásig, de legalább egy évre térítésmentesen biztosítjuk asszisztencia-szolgáltató partnerünk közreműködésével.

Baleseti asszisztencia

A hosszú várólisták és a felépülést segítő szolgáltatásokhoz való nehéz hozzáférés akadálya lehet a teljes felépülésnek, de problémát jelenthet az is, ha az érintett nem kap segítséget a mindennapokban, vagy az otthonát nem tudja megváltozott életkörülményeihez igazítani.

Milyen baleseti asszisztencia-szolgáltatásokat nyújtunk Önnek?

Baleseti járóbeteg-szakellátás megszervezése

Ha a biztosítottat olyan baleseti sérülés éri, amelynek orvosi ellátása járóbeteg szakellátás keretében megoldható, a Teladoc Hungary Kft.
 • segítséget nyújt abban, hogy megtalálja a szükségleteinek megfelelő egészségügyi szolgáltatót, ahol a szükséges baleseti járóbeteg szakellátás elérhető,
 • és amennyiben szükséges, megszervezi a képalkotó diagnosztikai vizsgálatot.
 • Illetve a Teladoc Hungary vállalja az igényelt baleseti járóbeteg szakellátás megszervezését Budapesten az egészségügyi szolgáltató partnereinél, kivéve a Baleseti asszisztencia igénybevételére vonatkozó szabályokban meghatározott esetekben. 
A szolgáltatás jelenleg csak Budapesten érhető el a Teladoc Hungary Kft. egészségügyi szolgáltatási partnereinél, rendelési időben, amelyről a Teladoc Hungary Kft. 7/24 orvosi call centere ad tájékoztatást. Az ellátás a Teladoc Hungary Kft. egészségügyi szolgáltató partnereinek a rendelési idejében történik meg a bejelentéstől számított 24 órán belül. A balesetet követő 24 órán belül be kell jelenteni az igényt. A megszervezett ellátás díját a biztosított fizeti.

Baleseti eredetű gyógytorna megszervezése

Ha egy balesetet követően valamely mozgásszervi bántalom kapcsán a biztosítottnak egyéni gyógytornára van szüksége, a Teladoc Hungary Kft. megszervezi számára. A megszervezett gyógytorna kezelés díját a biztosított fizeti. A gyógytorna megszervezése a bejelentést követő 5 munkanapon belül megtörténik.

Ortopédiai vizsgálat megszervezése

Ha a biztosított ortopédiai szakvizsgálat keretében mozgásszervi állapotfelmérésen szeretne részt venni, valamint ortopédiai panasz esetén szeretne szakorvoshoz elmenni a Teladoc Hungary Kft. megszervezi a biztosított ortopédiai szakorvosi vizsgálatát. A vizsgálat és az esetlegesen szükségessé váló képalkotó diagnosztikai vizsgálat költségét a Biztosított fizeti. A vizsgálat megszervezése a bejelentést követő 5 munkanapon belül megtörténik.

Terheléses vizsgálat megszervezése

A Teladoc Hungary Kft. évente egyszer megszervezi a Biztosított alap, vagy - igény szerint - emelt szintű terheléses vizsgálatát. Annak eldöntésében, hogy a Biztosított számára melyik lenne hasznos, a Teladoc Hungary Kft. 7/24 orvosi call centerében ülő, egészségügyi végzettséggel rendelkező szakember nyújt segítséget.

Az alap terheléses vizsgálat az alábbi elemeket tartalmazza: terheléses EKG, alap labor és vizeletvizsgálat. Az emelt szintű terheléses vizsgálat elemei: terheléses EKG, labor és vizeletvizsgálat, illetve egy spiroergometriai vizsgálat, amely a vér oxigén szintjének, savasságának és a kilélegzett levegő széndioxid tartalmának vizsgálatával felméri a biztosított terhelhetőségét. A terheléses ergometria Magyarország területén, a terheléses spiroergometria néhány településen érhető el. A vizsgálatok költségét minden esetben a Biztosított fizeti. A vizsgálatok megszervezése a bejelentést követő 5 munkanapon belül megtörténik.

Edzői telefonos konzultáció

Aki rendszeresen sportol, annak fontos, hogy a balesetet követően minél hamarabb visszatérhessen a megszokott sport tevékenységéhez. Fontos azonban tudni, hogy a túl korai, vagy nem megfelelően ütemezett visszatérés állapotromlást, esetleg maradandó károsodást okozhat. Az edzői telefonos konzultáció keretében a Biztosított a balesetet követő rehabilitáció után szakemberrel konzultálhat arról, hogy a baleset utáni egészségügyi állapota alapján milyen ütemben térhet vissza a megszokott sporttevékenységéhez. A szolgáltatás iránti igény bejelentését követő egy (1) munkanapon belül a Teladoc Hungary Kft. szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező partnere a Biztosítottat visszahívja.

Otthoni segítségnyújtás megszervezése

Ha a biztosított balesetből kifolyólag egy hetet meghaladóan otthoni ápolásra szorul, a Teladoc Hungary Kft. megtalálja a megfelelő szolgáltatót, amely számára az otthonában segítségnyújtást végez az alábbi területeken: bevásárlás, gyógyszer, kötszer kiváltása, beszerzése, takarítás. A megszervezett segítségnyújtás díját a Biztosított fizeti. A szolgáltatás megszervezése a bejelentést követő 5 munkanapon belül megtörténik.

Otthonátépítés megszervezése

Ha a biztosított balesetből eredően olyan maradandó egészségkárosodást szenved, amely miatt az otthona akadálymentesítésére kényszerül, a Teladoc Hungary Kft. segítséget nyújt a biztosítottnak abban, hogy megtalálja azokat a szolgáltatókat, akik az otthona átépítéséhez szükséges tervezését, kivitelezést és munkálatokat el tudják végezni. A szolgáltatás tartalmazza műszaki ellenőrrel való találkozás időpontjának megszervezését, aki az átépítés tervezésében és a kivitelezésében tud segítséget nyújtani a biztosítottnak. A szolgáltatás keretében a biztosított tanácsot kap az általa igényelt szakipari munkát végző vállaltok elérhetőségéről is. Az átépítés költségeit és a műszaki ellenőr munkadíját a Biztosított fizeti.

A különböző baleseti asszisztencia szolgáltatások elérhetősége a választott balesetbiztosítási csomag függvénye. A baleseti asszisztencia szolgáltatásokat visszavonásig, de legalább egy évre térítésmentesen biztosítjuk asszisztencia-szolgáltató partnerünk közreműködésével.

Orvosi és baleseti asszisztencia-szolgáltató partnerünk

Az orvosi és baleseti asszisztencia-szolgáltatásokat az Teladoc Hungary Kft. orvosi call centerén keresztül tudja igénybe venni.

Az orvosi és baleseti asszisztencia-szolgáltatások részletes szolgáltatási feltételeit a dokumentumtár oldalunkon a Termékhez kapcsolódó dokumentumok fülön az Életút termékre keresve tudja letölteni.