árfolyamkedvezmény content 1

Árfolyamkedvezmények az NN ügyfelei számára

Az ING Bankkal való megállapodásunk szerint az NN ügyfelei az eurós és forintos biztosításaik között, illetve az ellenkező pénznemű átutalások esetében kedvezményes euró/forint árfolyammal kerülnek elszámolásra. Alább olvasható a közlemény a megállapodásról, ezt követően pedig egy gyakorlati példa segítségével mutatjuk be a kedvezmények működését.

2016. június 16-tól az ING Bank kétféle, különleges HUF/Euro árfolyamkedvezményt nyújt az NN Biztosító részére és ezen keresztül az NN Biztosító ügyfeleinek pénzügyi tranzakcióikhoz. A kedvezmények vonatkoznak az egyes NN biztosítások közötti, illetve a biztosítások és külső számlák közötti pénzmozgásokra is. Az egyedi árfolyamoknak köszönhetően az NN ügyfelei kedvezőbb feltételekkel hajthatják végre a pénzügyi tranzakcióikat.

árfolyamkedvezmény content 2

Az NN biztosítások közötti pénzmozgásokra vonatkozó árfolyamkedvezmény csak limitált ideig érhető el, 2016. június 16. és 2016. október 31. között. Ezen időszak során az NN Biztosító ügyfelei a saját biztosításaik közötti tranzakciókat kedvezményes árfolyamon hajthatják végre. Ilyen tranzakció, amikor az ügyfél a lejárati összegét, vagy visszavásárolt, részlegesen visszavásárolt összegét kéri átutalni ellenkező pénznemben (forint, illetve euró) vezetett más NN biztosításra. A kedvezményes árfolyam úgy kerül meghatározásra, hogy az ING Bank az adott időpontra vonatkozóan jegyzett eladási vagy vételi árfolyam és banki középárfolyam közötti különbséget 45%-kal csökkenti. Ezáltal az NN biztosító ügyfelei magasabb vételi és alacsonyabb eladási árfolyamon utalhatnak a külön pénznemű biztosításaik között. A vételi árfolyam az eurós biztosításról forintosra való tranzakciók esetében jelent magasabb árfolyamot, míg az alacsonyabb eladási árfolyam a forintban vezetett biztosításokról eurós biztosításokra való utaláskor jelent majd kedvezményt.

Az NN biztosítások és más, külső számlák közötti tranzakciókra szintén kedvezményes árfolyamokat biztosít az ING Bank, mely 2016. június 16-tól visszavonásig érvényes. Az NN biztosító ügyfelei a szerződéseikre indított minden külső forrásból származó befizetés, illetve az ügyfél számlájára vagy lakhelyére kért kifizetés esetén jogosultak kedvezményre. A kedvezmény működési mechanizmusa ugyanaz, mint a biztosítások közötti tranzakcióknál, a kedvezmény mértéke ebben az esetben 20%.

A fenti leírást egy gyakorlati példával, a június 6-i árfolyamokat alapul véve szemléltetjük.

EUR/HUF árfolyam Vételi
árfolyam
Vételi
marzs
Közép-
árfolyam
Eladási
marzs
Eladási
árfolyam
Normál 306,48 - 312,1 - 317,72
Marzs - normál - 5,62 - 5,62 -
Marzs - 45% kedvezmény - 3,091 - 3,091 -
Árfolyamok a Biztosító számlái közötti bankon belüli átutalás esetén 309,009 - - - 315,191
Marzs - 20% kedvezmény - 4,496 - 4,496 -
Árfolyamon az NN Biztosító ügyfeleinek be- és kifizetéseire 307,604 - - - 316,596