Agile Trainee Program

Miről szól az Agile Trainee Program?

Agilis gyakornoki programunkban testközelből megtapasztalhatod, mit is jelent az Agilis módszertan. Felhatalmazás, önállóság, értékes tapasztalatok - ezekre biztosan számíthatsz. Agilis átalakulásunkra utazásként tekintünk, nem egy kész, lezárt állapotként. Folyamatosan alakítjuk, finomhangoljuk új munkamódszerünket és ebben a Te aktív részvételedre is számítunk!

A program időtartama 6 hónap, amely kölcsönös megállapodás után további 6 hónappal meghosszabbítható. A program során megismerkedhetsz az Agilis szervezeti működés alapjaival és az Agilis szerepkörökhöz tartozó főbb feladatokkal.

Tudj meg többet! Jelentkezz itt!

Mikor érdemes jelentkeznem a programba?

Számunkra az számít igazán, hogy érdeklődj az Agilis munkakultúra iránt, lelkesedéssel tekints a munkádra, kreatívan közelítsd meg a megoldásra váró helyzeteket és merj kérdéseiddel, ötleteiddel hozzájárulni a közös munkához. Ha főiskolán vagy egyetemen tanulsz, jól megy az angol és a fentiekben magadra ismertél, várunk Agile Trainee Programunkba!

Milyen kiválasztási folyamat vár rám?

  • Ha felkeltette érdeklődésedet az Agile Trainee Program, kérünk jelentkezz Karrieroldalunkon az önéletrajzod beküldésével.
  • Jelentkezésedet követően meghívunk egy online szimulációs teszt kitöltésére.
  • Amennyiben jól teljesítettél a teszten, kollégánk megkeres telefonon, hogy jobban megismerhessünk téged és te is a programot.
  • Ha a telefonos interjút is sikerrel vetted, a következő lépésben egy esettanulmány feldolgozására kérünk.
  • Végül egy személyes beszélgetésre invitálunk, ahol az esettanulmányból készített prezentációdat is lesz alkalmad bemutatni.
  • A kiválasztás eredményéről a személyes beszélgetést követően visszajelzést adunk, a gyakornoki programunkba felvett hallgatókkal pedig rövidesen megkezdjük a közös munkát. Gyakornokainkat diákszövetkezeten keresztül foglalkoztatjuk.

Milyen élmények várnak rám az Agile Trainee Programban?

  • Testközelből tapasztalhatod meg az Agilis események hangulatát. Vegyél részt a nyüzsgő Big Room Planning-eken, az energizáló reggeli daily stand-upokon, éld át a kéthetes sprintek izgalmát és vond le a tanulságokat a retrospectivek alkalmával. Melyik esemény pontosan miről szól? Megtudhatod Agilis szótárunkból!
  • Támogatjuk teljes bevonódásodat már a legelső napodtól kezdve. Agile coach-aink és scrum mastereink segítségével már a kezdetektől értéket teremthetsz a munkáddal.
  • Nagy volumenű változások bevezetésében lehet aktív és hathatós szereped, hiszen Agilis utazásunk során számos új helyzettel találjuk szembe magunkat, amikre saját, testreszabott megoldásokat dolgozunk ki.
  • Szervezeti nagykövetként számítunk rád az NN életérzés közvetítésében, így ha kedvet érzel hozzá, akár fotózások, videóforgatások főszereplője is lehetsz.

Agilis szótár

Big Room Planning

Egy esemény minden negyedév kezdetén, melyen megtervezzük, hogy mit fogunk elérni a következő három hónapban. A Big Room Planning során határozzuk meg, hogy hogyan fogjuk a stratégiai célokat elérni, tisztázzuk a feladatok leosztását, miközben figyelünk arra, hogy a sztenderdjeinknek megfelelően működjünk.

Daily stand-up

Egy tizenöt perces napi csapat meeting, melyen megosztjuk egymással azt, hogy mivel mennyit haladtunk, elmondjuk, hogy mit kell tennünk és jelezzük, ha problémába ütköztünk.

Sprint

Egy olyan időszak, amely alatt a csapatnak teljesítenie kell egy adott részfeladatot. Ez a részfeladat mindig egy nagyobb feladat egy cikkelye.

Retrospective

A retrospective során, azaz a visszatekintésben beszélünk arról, hogyan dolgozott a csapatunk, és hogyan lehetne ezen még javítani.

Agile Coach

Az Agile Coach-ok a teljes Agilis folyamatot támogatják, a cég egészére fókuszálnak, nem csak egy-egy feladatra. Ők tanítják és fejlesztik az Agilis csapatokat és bennük minden munkatársat. Céljuk, hogy az egész szervezet hatékonyabban működjön, mind folyamatosan fejlődjünk, és minél inkább magunkévá tegyük az Agilis munkavégzést és kultúrát.

Scrum Master

A Scrum Masterek csapat Coach-ok. Mindent tudnak az Agilis módszerről, feladatuk, hogy segítsék az Agilis csapatokat abban, hogy megértsék és magukévá tegyék az Agilis munkakultúrát, irányban maradjanak és a lehető legtöbbet hozzák ki a módszerből. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy a csapatok fejlődjenek és gyorsabbá váljanak.