Mi az hogy agilis? - content

Mi az, hogy Agilis?

Az Agilis egy szemlélet, munka és gondolkodásmód. Abban segít nekünk, hogy megbirkózzunk az állandó változással, és jobban ki tudjuk szolgálni ügyfeleink igényeit. A világ gyorsan változik, nekünk pedig tartanunk kell a tempót. Ki kell próbálnunk új dolgokat és mernünk kell újítani, hogy ügyfeleinknek továbbra is innovatív termékeket és szolgáltatásokat nyújthassunk.

Még több érték, gyorsabban

Az Agilis módszer lehetővé teszi, hogy kevesebb idő alatt több értéket tudjunk teremteni. Az új megközelítéssel a nagyobb célokat kisebb, kezelhetőbb munkaütemekre, vagyis "Sprintekre" bontjuk. Minden Sprintben arra törekszünk, hogy valami értékeset hozzunk létre, valami olyat, ami része lesz távlati célunknak. Ezután az elvégzett munkára visszajelzést kapunk, hogy tovább repülhessünk a következő részfeladatra vagy módosítsuk útirányunkat. Az Agilis módszerben csapatokban dolgozunk, melyek különböző szakértelmű kollégákból állnak. Csapatainkban önszerveződően működünk, így szabadabban végezhetjük a feladatainkat, gyorsabban haladhatunk és végül messzebbre, akár más galaxisokba is eljuthatunk.

Hogy neked miért jó az Agilis?

Mert segít, hogy kihozhasd magadból a legtöbbet. Teret, szabadságot és támogatást kapsz ahhoz, hogy előbbre lépj, döntéseket hozz és cselekedj. Ez személyes és szakmai értelemben is egy jó lehetőség, mivel egy olyan rendszerben fejlesztheted a képességeidet, ami nemzetközi szinten egyre elterjedtebb. Jól hangzik, igaz?

Agilis

Az Agilis módszer néhány fontos elve

  • Tudjuk, hogy a dolgok változnak, ezért mi is rugalmasak vagyunk. Az NN-nél az számít igazán, hogy értéket teremtsünk, nem pedig az, hogy egy merev tervhez ragaszkodjunk.
  • A feladatok gyors megoldása jobb, mint csak beszélni a gyors megoldásukról. Ha agilisen gondolkodunk, hamar rájövünk, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem.
  • Az eredményekre fókuszálunk, nem a munkafolyamatokra.
  • Kollégáinknak biztosítjuk azt a környezetet és támogatást, amire szükségük van. Megbízunk bennük és abban, hogy elvégzik a feladatukat.
  • A csapaton belüli információcsere legjobb módja a személyes beszélgetés.
  • A lényeg az egyszerűség: csak az értékes tevékenységekre fókuszálunk.
  • Területeken átívelő csapatokban dolgozunk, melyekben felelősek vagyunk munkánkért és magunk osztjuk be saját feladatainkat.
  • Rendszeres visszajelzéseket adunk és kapunk, ezek alapján döntjük el, hogy legyünk hatékonyabbak és hogyan változtassunk a munkánkon.

Like - karrier


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is