karrier_img_profil_kondakorpeter.png

Kondákor Péter

Biztosítási tanácsadó

1993-ban léptem be az NN-hez, amikor 23 évesen egy futball sérülés miatt nem tudtam folytatni a sportolói karrieremet, és azt gondoltam, kipróbálom magam ebben a szakmában. Ennek már lassan 23 éve. Rögtön a Zala Megyei Igazgatósághoz kerültem, és jelenleg is ott dolgozom. Szívesen szoktak felhozni engem példának a vállalatnál a tanácsadói szakma öregeiről beszélve. Ez az első munkahelyem és sok mindent letettem már az asztalra: kétszer is sikerült az ország legeredményesebb tanácsadói között lennem, az éves szerződéskötéseim számát tekintve pedig európai mércével is szépek az eredményeim.

Elsősorban még mindig magamnak szeretnék megfelelni, bizonyítani a munkámmal. A sportolói múltamból hoztam a kitartást, hogy a legkisebb sikerért is keményen megdolgozom, a győzni akarást, a jó kudarctűrést és a változásokhoz való alkalmazkodást, amik a szakmai professzionalizmus mellett sokat segítettek a pályámon.
Az NN a kezdetektől biztonságos hátországot jelentett nekem a kiegyensúlyozott munkavégzéshez, emberileg és szakmailag is mindvégig támogatta az értékesítési tevékenységemet. Megszámolni sem tudom, hogy az eltelt idő alatt hány képzésen, tréningen vettem részt, amelyek hozzájárultak a szakmai tudásom, az ismereteim bővítéséhez. A vállalatunk kimondott erőssége, hogy odafigyel a munkatársakra. Az értékesítési hálózat tevékenységét egy jól átlátható, tiszta szabályrendszer szerint határozzák meg. Tapasztalataim szerint ez kulcsfontosságú a munkánkban. Nem is véletlen, hogy az értékesítési tanácsadói csapat ilyen sikeres, és gyümölcsöző kapcsolatokat ápol az ügyfelekkel hosszú évtizedekig.

Nekem jelen pillanatban 700 ügyfelem van, a legtöbben tájékozottak a pénzügyekben, mégis leginkább a személyes kapcsolatot igénylik. Igyekszem is mindenben a segítségükre lenni, hitelesen válaszolni a kérdéseikre, eleget tenni a kéréseiknek. Precízen felmérni az igényeiket, nagyon pontosan, világosan fogalmazni, hogy végül a számukra legmegfelelőbb döntést hozhassák meg. Olyat, amivel hosszú távon is elégedettek lehetnek. Óriási elismerést jelent és hűséget feltételez, hogy megfogadják a tanácsaimat. Többen azt is megmondták, hogy azért is ragaszkodnak hozzám, mert bizalmat gerjeszt bennük, hogy hosszú évek óta lojális vagyok egy vállalathoz. Az idő engem igazol: az ügyfélkörömből sokan ajánlottak a tágabb családjuk, rokonainak, ismerőseik körében.

A mi szakmánkban vonzó lehet, hogy kötetlen a munkánk. Persze, meg kell tanulni élni a szabadsággal. Valóban én táblázom be az időmet, de az átlagos munkanapokon így is én vagyok az első, aki fél 8-kor az irodában van és legtöbbször én lépek ki utoljára az ajtón, ha éppen nincs tárgyalásom.

Az életbiztosítás értékesítése számomra a képviselői szakma csúcsa, munkám segít megteremteni számtalan család pénzügyi biztonságát a legnehezebb helyzetekben. Az élvonalban lenni, sikeresnek lenni nagyon jó motiváló erő, és én financiálisan is megtaláltam itt a számításomat. Az NN-nek köszönhetek mindent: képes vagyok anyagi biztonságot nyújtani a családomnak, az NN-nél voltam Thaiföldön, bejártam Közép-Amerikát. Úgy érzem, itt megbecsülnek, értéket teremtek és az okleveleimnek, díjaimnak is valós értéke van, rangot jelentenek.

Gyerekkoromban a foci töltötte ki az életemet, én már akkor is a hollandoknak drukkoltam, felnőttként pedig egy holland cégnél dolgozom - talán ez sem véletlen.

"Az életbiztosítás értékesítése a képviselői szakma csúcsa."

Kíváncsi vagy mit mondtak a többiek?

Maksa Zsolt

Maksa Zsolt

Portfolió menedzser

Az élő kapcsolatokban, a folyamatos információáramlásban hiszek.

Elolvasom