Kiválasztás és onboarding

Az NN-nél fontos számunkra, hogy a legmegfelelőbb jelölteket találjuk meg nyitott pozícióink betöltésére.  Többcsatornás és rugalmas toborzás-kiválasztási folyamatunkkal garantáljuk azt, hogy olyan munkatársak kerüljenek hozzánk, akik maximálisan megfelelnek a pozíció támasztotta követelményeknek és illeszkednek a szervezeti kultúránkba.

Egy megnyíló pozíció meghirdetése után a kiválasztási folyamat mindössze két részből áll:

  1. Előszűrés és első körös interjúk
    A beérkezett önéletrajzok alapján a toborzás-kiválasztási csapat munkatársai előszűrik az önéletrajzokat, kiválasztják azokat a jelölteket, akik szakmai hátterük és profiljuk alapján a leginkább illeszkednének a szervezetbe majd az esetek többségében, a szakmai vezetővel közösen találkoznak az így kiválasztott jelöltekkel.
  1. Kompetencia teszt, további interjúk
    Az első körben legjobban szereplő jelöltekkel ezt követően az érintett szakmai területről még egy vezető, esetleg szakértő kolléga is találkozik. Amennyiben az adott pozíció indokolja a folyamatban résztvevő jelöltek kompetencia tesztet töltenek ki. Vezetői és egyes szakértői pozíciók esetében a jelöltek Értékelő Központon (Assessment Center) vesznek részt.

A kiválasztási folyamatban a szakmai tudás és a személyes kompetenciák alapján legjobbnak ítélt pályázót a toborzás-kiválasztási csapat egyik munkatársa tájékoztatja írásban és szóban az ajánlatról és a belépés részleteiről.

Onboarding

Fontos számunkra, hogy a kezdeti hetek és hónapok zökkenőmentesek legyenek, ezért egy beilleszkedést támogató onboarding folyamatot állítottunk össze.

Az onboarding részeként a frissen csatlakozott kollégák megismerkedhetnek az NN kultúrájával és márkaértékeivel. A központi irodánkba érkezett kollégák érkezésük után egy e-learning-es képzést is elvégeznek, amelynek során megismerhetik az értékesítési területünk működését, folyamatait, a biztosítási tanácsadói szakmát.

Mentori programunk során minden frissen csatlakozott munkatársunk kap egy-egy olyan mentort, akiknek a feladata az, hogy bemutassák neki az NN-t, segítsék a beilleszkedést és megosszák vele az adott osztállyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, illetve rajtuk keresztül megismerhesse a központ és az értékesítési hálózatunk működését. A belépést követő első időszakban ezen felül több alkalomból álló on-boarding programon is részt vesznek az új munkavállalók, amelynek során megismerhetik az egyes területek napi működését, felelősségi köreit

Fontos számunkra, hogy minden kollégánk zökkenőmentesen és jól felkészülve kezdhesse meg karrierjét az NN-nél és hogy a konkrét munkaköre mellett megismerhesse az NN közösségét is.

Teszteld magad!

Személyiséged ismerete kulcsfontosságú lehet a sikeres pályázáshoz. Ebben segíthetnek különböző tesztek, melyeket az NN-nél mi is használunk a kiválasztási folyamat során. Ilyen például a Hogan teszt, vagy a DISC, melyet erre a linkre kattintva ki is tölthetsz!