Kiválasztás - content

Kiválasztási folyamat és onboarding

Kiválasztás

Az NN-nél fontos számunkra, hogy megismerjük a hozzánk jelentkezők erősségeit és céljait, és megtaláljuk a pályázókhoz legjobban illeszkedő nyitott pozíciónkat. Rugalmas toborzás-kiválasztási folyamatunk biztosítja, hogy azt gördülékenyen, a lehető legrövidebb idő alatt, az elérhető legnagyobb hatékonysággal bonyolítsuk le.

  1. A beérkezett önéletrajzok alapján a toborzás-kiválasztási csapatunk előszűri a jelentkezőket, és kiválasztja azokat a jelölteket, akik szakmai hátterük és profiljuk alapján a leginkább illeszkednének a szervezetbe.
  2. Kollégánk telefonon megkeresi a kiválasztott pályázókat. A rövid, ismerkedő beszélgetéssel szeretnénk jobban megismerni a jelöltet és részletesebben bemutatni a megpályázott pozíciót.
  3. Ha a telefonos interjú eredményesen zárul, egy első körös, személyes vagy online interjúra hívjuk meg a pályázót, ahol találkozhat a toborzás-kiválasztási csapatunk egyik munkatársával és a terület szakmai vezetőjével.
  4. Ezt követően második körös interjúra is sor kerülhet a szakmai területen dolgozó szakértő kollégák bevonásával.
  5. Amennyiben az adott pozíció indokolja, a kiválasztási folyamat során kompetencia teszt kitöltésére is sor kerülhet. 
  6. A kiválasztás végével a pozícióhoz és csapathoz szakmailag, illetve személyiségben leginkább megfelelő jelöltnek ajánlatot adunk. Az ajánlat részleteit először telefonon ismertetjük, majd e-mailen továbbítjuk írásos formában is.

Onboarding

Kedves leendő kollégám!

Köszöntelek az NN Biztosítónál!
Nagyon örülök, hogy hamarosan csatlakozol vállalatunkhoz és Te is részese leszel a csapatunknak!

Szeretném, ha tudnád, számunkra az emberek játsszák a főszerepet. Emberek, akik odafigyelést, átláthatóságot és elkötelezettséget várnak el. Ezért célunk, hogy segítsük ügyfeleinket és munkatársainkat egyaránt, hogy azzal törődhessenek, ami igazán fontos számukra. 

A biztosítási szektor egyik fontos szereplőjeként hisszük, hogy a siker kulcsa a folyamatos fejlődés, hogy új, és a piacon  egyedülálló megoldásokat tudjunk kínálni. 2019 óta éppen ezért agilis szervezetként működünk,  hogy minél gyorsabban tudjunk reagálni az üzleti igényekre. 

Légy részese te is ennek az izgalmas utazásnak!
Számítunk a szakmai tudásodra és ötleteidre, hogy együtt a legjobb eredményeket érhessük el!

Üdvözlettel: 
Holló Bence
Elnök - vezérigazgató
NN Biztosító Zrt.


NN pre-boarding

Onboarding folyamatunk már a belépés előtt elkezdődik. Leendő kollégáink számára hozzáférést biztosítunk az NN pre-boarding alkalmazáshoz, ahol minden fontos információt megtudhatnak a vállalatról és arról, hogy hogyan fog alakulni az első napjuk, illetve hetük az NN Biztosítónál.

A belépésük napjától folytathatják az onboarding applikáció kurzusait, de ez alkalommal már a mindennapjaikat érintő kérdésekre kapnak választ új NN -es kollégáink, hogy könnyebben és gyorsabban elsajátíthassák a vállalati tudnivalókat. 

Kiválasztás - content 2

Teszteld magad!

Személyiséged ismerete kulcsfontosságú lehet a sikeres pályázáshoz. Ebben segíthetnek különböző tesztek, melyeket az NN-nél mi is használunk a kiválasztási folyamat során. Ilyen például a Hogan teszt, vagy a DISC, melyet erre a linkre kattintva ki is tölthetsz!

Like - karrier


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is