7+1 egyszerű, könnyen betartható tipp az egészségesebb, teljesebb élethez


A mindennapok kihívásai és feladatai mellett olykor könnyen megfeledkezünk saját szellemi és fizikai jólétünkről. Testünk és lelkünk azonban nem hagyja ezt sokáig szó nélkül, előbb-utóbb jelezni fog: elfárad, meggyengül és megbetegszik. Hogy elébe menjünk a bajnak, fogadjunk meg néhány igazán egyszerű, apró trükköt, melyeket szinte észrevétlenül építhetünk be mindennapjainkba, így gondoskodva egy kiegyensúlyozott, nyugodt és minőségi jövőről.

1. Minden héten próbáljunk ki egy új, egészséges receptet!

Kényelmesen betartható módja ez nem csak újabb és újabb egészséges receptek megismerésének, de konyhai rutinunkat is észrevétlenül, rövid idő alatt megsokszorozhatjuk vele. Minél változatosabb, annál jobb: fedezzünk fel eddig ismeretlen ízeket, próbáljunk ki újabb technikákat.

2. Igyunk vizet, amilyen gyakran csak lehet!

Már iskolás korunkban megtanultuk, hogy testünk több mint fele víz, így a megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen szervezetünk egészségének megőrzéséhez. A folyadék pótlásánál a kulcsszó a rendszeresség a mennyiség mellett! Hogy biztosan soha ne feledkezzünk meg róla, szerezzünk be egy kisebb vizespalackot, ami kényelmesen elfér akár egy kézitáskában is.

3. Jógázzunk, viseljük gondját testünknek-lelkünknek!

Naponta 15 perc jóga nem csak erőnlétünket javítja, de mentális egészségünket is érezhetően befolyásolja: koncentrációs készségünk nő, testtudatosságunk fejlődik, és akár az alvászavar leküzdésében is segíthet.

4. Tanuljunk meg nemet mondani!

Sajnos olyan világban élünk, ahol minél többet adunk, annál többet várnak el tőlünk. Állítsuk fel a saját határainkat és tudjuk, mi fér bele, mi nem. És, ha valaki ezek átlépésére kér, nyugodtan mondjunk nemet.

5. Álljunk készen egy esetleges betegségre, gondoskodjunk előre magunkról és szeretteidről!

Hatalmas nyugalmat adhat már annak a tudata is, hogy a bajban van kire számítani mind anyagi, mind orvosi szempontból. Érdemes végiggondolni, hogy egy nem várt élethelyzetre milyen tartalékaink vannak, egy esetleges haláleset hogyan befolyásolná a családunk életét, valamint, hogy súlyos betegség esetén hogyan kaphatjuk meg a leggyorsabb és legjobb orvosi segítséget. Legyünk előrelátóak a saját nyugalmunk érdekében: kössünk olyan életbiztosítást, amely nem csak pénzbeli, hanem orvosi asszisztencia szolgáltatással is segít bennünket és családunkat a nehéz helyzetekben.

6. Nassoljunk egészségesen!

Nassolni jó, ezzel mindenki egyetért. Ugyanakkor legyünk tisztában azzal is, hogy ezek a főétkezések közötti, olykor pótcselekvésként elfogyasztott falatok milyen nagy hatással vannak étkezésünkre, így általános egészségünkre is. Hogy ne is vonjuk meg magunktól az élvezeteket, de közben ügyeljünk a megfelelő táplálkozásra, válasszunk olyan finomságokat, amelyek nem terhelik felesleges kalóriákkal szervezetünket!

7. Meditáljunk!

A meditáció az összeszedettség gyakorlati módszere. Meditációval összegyűjthetünk mindent, amit elvesztegettünk: erőt, energiát, figyelmet. A meditálás segítségével megtanulhatjuk, hogy hogyan lehet a figyelmünk összpontosítani, hogyan maradhatunk energikusak a legkimerítőbb helyzetekben is és hogy hogyan jussunk vissza teljesítőképességed csúcsára. Próbáljunk meg naponta meditálni akár egyedül, akár partnerünkkel együtt.

+1. Hallgassunk zenét, táncoljunk, énekeljünk!

Ki ne élte volna már át azt az érzést, amikor egy-egy szép dallam hallatára hirtelen megfeledkezünk az éppen aktuális gondokról, megnyugszunk vagy éppen széles jókedvünkben dalra fakadunk, táncra perdülünk. A zene hatással van idegrendszerünkre, szívünkre és vérkeringésünkre, segít ellazulni és megnyugtatja folyton munkában lévő elménket is.

További hasznos cikkek

Így kaphat segítséget felépülésre és utókezelésre

Amikor a betegség egy szempillantás alatt tör ránk, de hosszú ideig tart a gyógyulás, akkor különösen fontos az anyagi segítség.

Részletek

Ilyen, amikor egy anya aggódik a szülés miatt

A terhesség alatt nemhogy csökkenne, csak szaporodik a kérdések száma, és minden kérdés valami aggodalomhoz köthető.

Részletek

Így biztosíthatja családja nyugalmát hosszú távon

Hogyan változtatja meg egy egészségtelenül élő ember életét egy barátja váratlan távozása? Mi kell a nyugodt és boldog élethez?

Részletek

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN