5 tipp, miért jó együtt edzeni a kollégákkal

Nagy népszerűségnek örvendenek azok a futóversenyek, ahol céges váltócsapatok is rajthoz állhatnak. A különböző edzettségi szinten lévő kollégák testhez álló távok választásával együtt teljesíthetnek hosszabb, rövidebb versenyeket. Az élmény garantált, igazi csapatépítő program. De miért jó, ha már az edzés is együtt történik?

1. Magabiztosabban állhatok rajthoz
A futást magányos sportnak tartják, ám érdemes figyelembe venni, hogy a váltófutás igenis csapatmunka. Az igazán sikeres csapat nem egyéni futók összessége, hanem olyan együttes, amelynek tagjai ismerik egymást, tisztában vannak egymás edzettségi szintjével, fizikai és mentális erejével. Ha futócsapatként tekintetek magatokra és együtt készültök fel, kevesebb rizikó és váratlan helyzet állhat előttetek egy versenyen. Főleg, ha hosszabb távot készültök teljesíteni.

2. Időt spórolhattok
Nem tudod, mikor menj el edzeni? Jó lenne látni, hol tartanak a többiek? Messze laktok egymástól és a hétvégét másra fordítanád? Válasszatok a munkahelyetekhez közeli területet, ahol együtt edzhettek. A nap végén öltözzetek át és irány a park! Nem megy el az idő az utazással, mindannyian egy helyről indultok. A sportolás mellett pedig lehetőségetek van kibeszélni az aznapi történéseket.

3. Nem csak egyszeri alkalomra szól
A verseny felkészülés akár több hónapos folyamat is lehet. Ez alatt minél inkább egymásra hangolódtok, annál nagyobb nyugalommal állhattok rajthoz. Különösen igaz ez egy olyan versenyen, ahol fontos, hogy előre felmérjétek, ki, mire képes. Ha már az edzések alatt összeszokik a csapat, egyszerűbb megtervezni a váltó beosztását és a versenyen a logisztikát. Ha pedig sikerekkel veszitek az akadályokat, egyre komolyabb megmérettetéseket is bevállalhattok.

4. Másokat is bevonhattok
Jó lenne néha új emberekkel megismerkedni? Jó lenne tudni, ki az új kolléga az iroda túloldalán? Nyissátok ki az edzés lehetőségét mások előtt! Hívjátok meg a kollégákat, hogy csatlakozzanak hozzátok akkor is, ha csak kezdő futók. Lehettek ti az edzők, így izgalmasabb lesz az edzés. A jó hangulat garantált, sőt, akár új taggal is bővülhet a céges váltócsapat.

5. Motiváljátok egymást
Ha kollégák alkotnak futócsapatot, szerencsés helyzet, ha mindenki közel azonos edzettségi szinten van. Ha együtt edzetek, hamar kiderül, ki, hol tart és miben kell fejlődnie. A közös edzés kiváló motiváció: akkor is, ha utol kell érnünk felkészültebb csapattársainkat, de akkor is, ha szeretnénk saját tempónkon, technikánkon csiszolni. Leelőzni a futópályán a felettesünket pedig igazi élmény lehet. :)

Légy felkészült!

Légy felkészült!

Ne hagyd, hogy egy váratlan sérülés hosszú időre kizökkentsen a megszokott életből! Személyre szabott megoldásaink nemcsak pénzügyi, de orvosi asszisztencia szolgáltatást is nyújtanak.

Érdekel

Érdekel a futás?

Olvasd el az NN Magazinunk írásait a témában.

Bemutatkozik az NN Running Team

Az NN Csoport és a Global Sports Communication a tavaszi futószezon kezdetén jelentette be egyedülálló együttműködését, az NN Running Team létrehozását.

Részletek

10+1 tipp a teljesebb élethez

Szinte mindenki megfogadta már, hogy holnaptól, jövő héttől egészségesebben él. Egészségesebb ételeket készít, odafigyel a mozgásra és törekszik arra, hogy rendszerezetten, kiegyensúlyozottan teljenek a napjai.

Részletek

Infografikán futási szokásaink

A futók 62 százaléka visz magával valamilyen technikai eszközt sportoláshoz, legtöbbször mobiltelefont, 38 százalékuk pedig valamilyen futáshoz kapcsolódó applikációt is használ.

Részletek