73 Joshua Cheptegei 'rekordgyilkos üzemmódba' kapcsolt

Joshua Cheptegei "rekordgyilkos üzemmódba" kapcsolt (videó)


Joshua Cheptegei, az NN Running Team tagja újabb hatalmas eredménnyel gyarapította amúgy sem elhanyagolható 2020-as szezonját: ezúttal Kenenisa Bekele 10km-es világrekordját adta át a múltnak. Cheptegei nem kevesebb, mint hat és fél másodperccel futott jobbat a korábbi rekordnál az NN Valencia World Record Day-en.

A 24 éves ugandai szupersztár újabb ékes bizonyítékát adta kitartásának és futótehetségének, ahogy 25 körben teljesítette a 10K távot, méghozzá 26:11.00-es idővel. Ezzel az eredménnyel csapattársa, Bekele immár 15 éve álló rekordját teljesítette túl, amely 26:17.53-es időt jelentett.

Joshua idén úgy tűnik igazi "rekordgyilkos üzemmódba" kapcsolt, hiszen augusztusban 1.99 másodperccel maga mögött tudta Kenenisa egy másik rekordját is, amelyet 5000m-en jegyzett a csapattárs. 12:35.36-es monacói idejével immár ezen a távon is ő a csúcstartó.

Valenciában miután 13:07.73-as idővel teljesítette a 10K táv felét, az aranycipőben futó világbajnok 62 másodperces köridőkkel futotta végig a második etapot, hogy ismét történelmet írjon idén.

Ezzel az újabb rekorddal immár elvitathatatlanul csatlakozik az olyan legendák sorához, mint Emil Zatopek, Haile Gebrselassie vagy Bekele, akik birtokolták a 10K rekordtartójának koronáját.

"Ez egy csodálatos pillanat számomra, hogy megdöntöttem a világrekordot" - mondta Cheptegei, aki ezzel már az 5K, a 10K és a 15K világrekordját is tartja. "Meg akartam mutatni a világ összes sportkedvelőjének, milyen izgalmas is ez az egész. Fokozni szerettem volna az elvárásokat a Valencia World Record Day kapcsán, és nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült és be tudtam teljesíteni az álmomat" - tette hozzá.

Az NN Valencia World Record Day alaphangulatát nem mellesleg Letesenbet Gidey alapozta meg, aki elképesztő teljesítményével a nők 5000m-es rekordját teljesítette túl több mint 4 másodperccel 14:06.62-es idővel.

Ebben Esther Guerrero, Beatrice Chepkoech és a Wavelight technológia voltak segítségére a tempóadással, így a 22 éves etióp futó sikerrel javíthatta meg honfitársa, Tirunesh Dibaba, korábbi rekordját.

Forrás: NN Running Team

73 Joshua videó

Futás magazin - lead - promobox verzió

Ne hagyd, hogy egy váratlan sérülés hosszú időre kizökkentsen a megszokott életből! Személyre szabott megoldásaink nemcsak pénzügyi, de orvosi asszisztencia szolgáltatást is nyújtanak.

Like doboz


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

Cikkek futás témában

Érdekel a futás?

Olvasd el az NN Magazinunk írásait a témában.

Tartalom megjelenítő

Laza Tízes S01E01

Kinek mit jelent a futás? Egy podcast nem csak futásról, nem csak futóknak Simonyi Balázzsal.

Részletek

RUN AS ONE - ismét indul a MA RA TH ON!

Május 22-23-án, immár másodszor startol el a mezőny az NN Csoport és a Maurten közös rendezésű virtuális maratonján.

Részletek

5 ok, amiért jó együtt edzeni a kollégákkal

A futás csapattal együtt valódi élménnyé válhat: közelebb hoz a munkatársaidhoz, motiválhatjátok egymást és biztosan elmentek edzeni!

Részletek