Minden megtett kilométer számít

Tizenegy órakor indulunk. Középmezőnyben vagyunk a rajtnál. Be kellene hoznunk a csapatot 20 óra alatt. Ez a lélektani határ, idén sikerülnie kell. Mindjárt indulunk, még egy csapat aztán minket szólít a speaker.

"A három, a kettő, az egy, a rajtnál a Te számítasz csapata!"

Őrületes a hangzavar, dudaszó, elindulunk. Mennyi zászló, mennyi ember és mind nekünk integet. Remeg a lábam az első pár lépésnél. Itt vagyunk, elindultunk, hogy 20 óra alatt megkerüljük a Balatont. Én vagyok az első futó, az első tízes az enyém, a cél Kenese. Velem futnak a többiek az első pár száz méteren, de most elköszönünk, egyedül folytatom.

Nem indítom el a zenét, élvezem a tájat és a szurkolást, ahogy kifutok Aligáról. Minden hűvös, minden zöld, napos és gyönyörű. Sosem futottam még itt, ismeretlen a terep, minden lépésnél rácsodálkozom a tájra és rájövök, hogy imádok futni. Jó tempóban indultam, nem futottam el az elejét, tudtam, hogy az emelkedő becsapós. Itt van a többi futó is, valakivel szinte egy tempóban jövünk. Ha nekem ekkora élmény volt a rajt, mit érezhet egy egyéni futó... Elképesztő teljesítmény... Nekem ez... a tízes pont jó... egyszerre, de 220 kilométer... Minden elismerésem. Bárcsak egyszer én is... Mégis szép tempót jövök... belefeledkeztem... csak okosan...

Mindjárt Kenese. Vagyis itt vagyok, ez már a strand. És micsoda idővel, most büszke vagyok! De hol vannak a többiek, nem látom őket a váltópontnál.

Megvannak, elém futnak, ez óriási! Micsoda szurkolás, mintha éppen befutnék, pedig ez csak az első tízes. És precíz csippantás, mellettem a váltótársam, átadom a chip-et, egy pacsi és már mehet is!

Azta! Ez óriási volt! Most be az autóba, irány a következő váltópont. Fűzfőn nem váltunk, lenyomja egyben, mert ügyes, szóval irány Almádi!

Váltás, utazás, örülés, sztorizás, eső, szél, éjszakai fejlámpázás, napfelkelte.

Még csak 6:20 és mindjárt bent vagyunk, összejön a 20 óra, szinte hihetetlen. Nem aludtam egy percet sem, de nem vagyok fáradt. Mindjárt beér a társam, és együtt nyomjuk le az utolsó 3,2 kilométert. Együtt indultunk, együtt futunk be. De sokkal erősebb csapatként. Büszke vagyok a csapatra és a teljesítményünkre. Mindenki fáradt, de mosolyog és készül a befutóra. Ez már Aliga, tele van szurkolókkal az utolsó néhány száz méter. Hallom a speaker-eket, ugyanúgy remeg a lábam az izgalomtól, mint mikor elindultam.

"A célban a Te számítasz csapata! 19 óra 41 perces idővel!"

Megcsináltuk.

További hasznos cikkek

5 tipp, miért jó együtt edzeni a kollégákkal

Nagy népszerűségnek örvendenek azok a futóversenyek, ahol céges váltócsapatok is rajthoz állhatnak. Az élmény garantált, igazi csapatépítő program. De miért jó, ha már az edzés is együtt történik?

Részletek

Fussunk neki!

A futás olyan sport, amibe bárki belevághat saját életkorának, edzettségi szintjének és céljainak megfelelően.

Részletek

Így készüljünk a maratonra

A futóversenyek reneszánszukat élik és a hosszú táv kedvelőinek az év során számos alkalommal nyílik lehetősége arra, hogy lefussák azt a bizonyos 42 kilométert. Összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segíthet, ha maratonra vagy hosszabb futóversenyre nevezünk!

Részletek