50 - Minden megtett kilométer számít - content

Minden megtett kilométer számít

Tizenegy órakor indulunk. Középmezőnyben vagyunk a rajtnál. Be kellene hoznunk a csapatot 20 óra alatt. Ez a lélektani határ, idén sikerülnie kell. Mindjárt indulunk, még egy csapat aztán minket szólít a speaker.

"A három, a kettő, az egy, a rajtnál a Te számítasz csapata!"

Őrületes a hangzavar, dudaszó, elindulunk. Mennyi zászló, mennyi ember és mind nekünk integet. Remeg a lábam az első pár lépésnél. Itt vagyunk, elindultunk, hogy 20 óra alatt megkerüljük a Balatont. Én vagyok az első futó, az első tízes az enyém, a cél Balatonudvari. Velem futnak a többiek az első pár száz méteren, de most elköszönünk, egyedül folytatom.

Nem indítom el a zenét, élvezem a tájat és a szurkolást, ahogy kifutok Füredről. Minden hűvös, minden zöld, napos és gyönyörű. Sosem futottam még itt, ismeretlen a terep, minden lépésnél rácsodálkozom a tájra és rájövök, hogy imádok futni. Jó tempóban indultam, nem futottam el az elejét, tudtam, hogy az emelkedő becsapós. Itt van a többi futó is, valakivel szinte egy tempóban jövünk. Ha nekem ekkora élmény volt a rajt, mit érezhet egy egyéni futó... Elképesztő teljesítmény... Nekem ez... a tízes pont jó... egyszerre, de 220 kilométer... Minden elismerésem. Bárcsak egyszer én is... Mégis szép tempót jövök... belefeledkeztem... csak okosan...

Mindjárt Balatonudvari. Vagyis itt vagyok, és micsoda idővel, most büszke vagyok! De hol vannak a többiek, nem látom őket a váltópontnál.

Megvannak, elém futnak, ez óriási! Micsoda szurkolás, mintha éppen befutnék, pedig ez csak az első tízes. És precíz csippantás, mellettem a váltótársam, átadom a chip-et, egy pacsi és már mehet is!

Azta! Ez óriási volt! Most be az autóba, irány a következő váltópont. Akalin nem váltunk, lenyomja egyben, mert ügyes, szóval irány Zánka!

Váltás, utazás, örülés, sztorizás, eső, szél, éjszakai fejlámpázás, napfelkelte.

Még csak 6:20 és mindjárt bent vagyunk, összejön a 20 óra, szinte hihetetlen. Nem aludtam egy percet sem, de nem vagyok fáradt. Mindjárt beér a társam, és együtt nyomjuk le az utolsó 3,2 kilométert. Együtt indultunk, együtt futunk be. De sokkal erősebb csapatként. Büszke vagyok a csapatra és a teljesítményünkre. Mindenki fáradt, de mosolyog és készül a befutóra. Ez már Füred, tele van szurkolókkal az utolsó néhány száz méter. Hallom a speaker-eket, ugyanúgy remeg a lábam az izgalomtól, mint mikor elindultam.

"A célban a Te számítasz csapata! 19 óra 41 perces idővel!"

Megcsináltuk.

50 - Minden megtett kilométer számít - video

Futás - vissza a magazin oldalra

Futás magazin - lead

Légy felkészült!

Légy felkészült!

Ne hagyd, hogy egy váratlan sérülés hosszú időre kizökkentsen a megszokott életből! Személyre szabott megoldásaink nemcsak pénzügyi, de orvosi asszisztencia szolgáltatást is nyújtanak.

Érdekel

Like doboz


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

Cikkek futás témában

Érdekel a futás?

Olvasd el az NN Magazinunk írásait a témában.

Tartalom megjelenítő

5 ok, amiért jó együtt edzeni a kollégákkal

A futás csapattal együtt valódi élménnyé válhat: közelebb hoz a munkatársaidhoz, motiválhatjátok egymást és biztosan elmentek edzeni!

Részletek

Fussunk neki!

A futás olyan sport, amibe bárki belevághat saját életkorának, edzettségi szintjének és céljainak megfelelően.

Részletek

Így készüljünk a maratonra

A futóversenyek reneszánszukat élik és a hosszú táv kedvelőinek az év során számos alkalommal nyílik lehetősége arra, hogy lefussák azt a bizonyos 42 kilométert. Összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segíthet, ha maratonra vagy hosszabb futóversenyre nevezünk!

Részletek