72 Több mint 100 000 futót hozott össze a MA RA TH ON

Több mint 100 000 futót hozott össze a MA RA TH ON

A MA RA TH ON világszintű online maratonváltó eseménye több mint 106 ezer futót mozgatott meg a pandémia közepette a világ minden tájáról. Az eseményt megelőző hónapok amatőr és profi futókat is hátravetett felkészültségükben és teljesítőképességükben, a MA RA TH ON azonban újabb célt és versenyszellemet hozott a futóvilágba, és nem mellesleg sok pozitív energiát, közösségi szellemet, méghozzá biztonságos körülmények között. A #RunAsOne hashtaggel elindított eseményre több mint 100 országból jelentkeztek a futók.

A MA RA TH ON az NN Running Team, az NN Csoport és a Maurten szervezésében indult útjára június 6-7-e közt. Az esemény keretében az érdeklődők a maratontáv teljesítésére jelentkezhettek négyfős csapatokban. A csapattagoknak egyenként 10,5km-t kellett megtenniük a Strava-val mérve teljesítményüket. Az összesített eredményeket a www.nnrunningteam.com/marathon oldalon gyűjtötték a szervezők. Hogy még izgalmasabb legyen a dolog, az NN Running Team néhány világsztárja is csatlakozott a kisorsolt csapatokhoz. Sok további neves atléta közt olyan sztárok szálltak be így a versenybe, mint Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Geoffrey Kamworor és Joshua Cheptegei.

Ez volt az első eset, amikor ilyen sok hivatásos atléta csatlakozott egy virtuális kihíváshoz, hogy amatőr társaikkal közösen teljesítsék a távot. A csapatok összteljesítményben 842.658 kilométert tettek meg.

A #RunAsOne hashtag alatt sokan megosztották élményeiket a közösségi média különféle felületein is.

"Szükségünk volt a közösségérzésre, ezért négyen beneveztünk a MA RA TH ON-ra. Összesen 26.2 mérföldet futottunk. Ez egy kiváló emlékeztető volt nekünk, hogy minden könnyebb, ha számíthatunk egymásra. Bár nem futhattunk egymás mellett, mégis együtt voltunk."

Eliud Kipchoge egy csapattársa: "Erre nincsenek szavak, hogy leírjuk az érzést, amit egy amatőr érez. Óriási megtiszteltetés volt Eliud csapattársának lenni."

Kenenisa Bekele egy csapattársa: "Nagy szélben futottam le az én 10,5 km-emet, elégedett vagyok az eredményemmel is, és végig te jártál az eszemben."

Jos Hermes, az NN Running Team vezetője elmondta: "A névadó szponzorunkkal, az NN Csoporttal és a Maurtennel való együttműködésnek köszönhetően képesek voltunk megszervezni ezt a világszintű eseményt, amellyel pozitív életérzést adhatunk át az embereknek a világ minden táján, és lehetőséget adhatunk nekik, hogy egyedül, mégis együtt fussanak. Mindannyiunknak hiányzik a nagy városi maratonok izgalma, és remélhetőleg ez a kezdeményezés összehozza a sportolóinkat a rajongókkal. Ezekben a nehéz időkben szeretnénk ezzel a kihívással is motiválni az embereket, hogy maradjanak aktívak és fussanak továbbra is".

Olöf Sköld, a Maurten vezérigazgatója úgy nyilatkozott: "Úgy gondoljuk, egy futó világ egy jobb világ, úgyhogy fussunk csak tovább. Amikor semmi nem olyan, mint korábban volt, a "run as one" mottó még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen mind együtt vagyunk ebben a mostani helyzetben".

"Ez a kezdeményezés tökéletes mintapéldája, hogy a futás csapatsport, különösen az ilyen emberpróbáló időkben. Minden futó csatlakozhat, és remek látni azt az izgalmat világszerte, amit az eseménnyel máris elértünk a rajongók és az NN Running Team sportolói körében. Büszkék vagyunk, hogy támogathatjuk a futótársadalmat" - hangsúlyozta Remco Barbier, az NN Csoport márkakommunikációs vezetője.

72 Több mint 100 000 futót

Futás magazin - lead - promobox verzió

Ne hagyd, hogy egy váratlan sérülés hosszú időre kizökkentsen a megszokott életből! Személyre szabott megoldásaink nemcsak pénzügyi, de orvosi asszisztencia szolgáltatást is nyújtanak.

Like doboz


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

Cikkek futás témában

Érdekel a futás?

Olvasd el az NN Magazinunk írásait a témában.

Tartalom megjelenítő

Joshua Cheptegei "rekordgyilkos üzemmódba" kapcsolt

Cheptegei nem kevesebb, mint hat és fél másodperccel futott jobbat a korábbi rekordnál az NN Valencia World Record Day-en.

Részletek

Laza Tízes S01E01

Kinek mit jelent a futás? Egy podcast nem csak futásról, nem csak futóknak Simonyi Balázzsal.

Részletek

A hobbifutók 10+1 dilemmája

Kezdő futóknak minden jó tanács aranyat érhet, de a tapasztalt hobbifutókban is gyakran felmerülnek komoly kérdések, ezért jól jöhet a tapasztalatcsere.

Részletek