Ön elmúlt 30? Érdemes ezt megfontolnia!


Életbiztosításra nem szívesen gondolunk, pedig az élet kiszámíthatatlan, bármikor tud meglepetést okozni, éppen ezért érdemes a váratlan eseményekre már fiatalon felkészülni. A védelem a családalapítók körében különösen fontos lehet, ráadásul egy testreszabott életbiztosítással a 30-as éveik elején járók már havi 7000 forintért több mint 40 milliós védelmet élvezhetnek.  

Baleset mindenkit érhet. S noha minél fiatalabb valaki, annál kisebb a kockázata, hogy egészsége maradandóan megromlik, vagy tragédia következik be, érdemes már a fiatalabb generációknak is odafigyelni. Az átlagosnál például nagyobb kockázatot jelenthet, amikor egy frissen alakult, kisgyermekes családban valamelyik szülő meghal vagy balesetet szenved és a hátramaradott társ feladatává válik a gyermek felnevelése, taníttatása, vagy akár a család otthonára felvett hitel törlesztése. Éppen ezért érdemes már családalapításkor az életbiztosításra gondolni.

Az NN életbiztosítások és a hozzájuk választható biztosítási védelmek széles skáláját kínálja minden korosztály számára. A családi balesetbiztosítástól a súlyos betegségekre, akár kifejezetten mellrákra szóló biztosításán keresztül a rokkantságra szóló járadékig számos különböző kockázati védelem érhető el a társaságnál, így az ügyfelek saját igényükre tudják szabni a biztosításukat, jelentős anyagi megterhelés nélkül. A biztosító kifizetése fedezheti a család életszínvonalának megtartását, pótolhatja a baleset vagy betegség miatti jövedelem-kiesést, biztosíthatja a hirtelen felmerülő egyszeri nagyobb költségek fedezetét, vagy akár hitelfedezetként is használható.

De mennyi az annyi?

Vegyünk egy konkrét példát. Az NN-nél Amulett életbiztosítás választásakor egy 30 éves biztosított 15 éves tartamra 7 ezer forintos havidíj mellett közel 42 millió forint fedezetet kaphat. Fontos tudni, hogy a fizetendő díj - s azzal együtt a biztosítási összeg is - évente az infláció (pontosabban a KSH fogyasztói árindex) mértékével növelhető, hogy értékállóságát megőrizze. Ez persze nem jelenti azt, hogy idősebbeknek ne érné meg kockázati életbiztosítást kötni, de a "minél előbb, annál jobb" esete itt kiváltképp igaz. Ha pedig összevetjük a biztosítási összeget a baj esetén megvalósuló kifizetéssel, akkor megdöbbentő számot kapunk: egy megfelelően kiválasztott életbiztosítás fedezete akár több évtizednyi havidíjnak is megfelelhet. Ki mondaná, hogy napi pár száz forintot nem ér meg a család biztonsága? Érdemes tehát odafigyelni az apró részletekre és már családalapításkor felelősen dönteni és életbiztosítást kötni.

Az NN Biztosító termékei anyagi segítséget nyújthatnak akkor, amikor egy váratlan tragédia miatt szeretteink megélhetése, a kitűzött célok elérése, vagy a hitelek törlesztése veszélybe kerül - azaz akkor, amikor a legnagyobb szükség van a segítségre. Az egészséget és szeretteink személyét persze semmi sem tudja pótolni, de az anyagi biztonság nagyban hozzájárulhat a felépüléshez vagy a megszokott megélhetési színvonal fenntartásához. 

További hasznos cikkek

A megelőzés életet ment

Az emberek első reakciója a rák gyanújának felmerülése után a döbbenet és a bizonytalanság. Ez természetes, de az első sokk után már másnak kell középpontban lennie: a gyors diagnózisnak, a kezelésnek és a gyógyulásnak.

Részletek

Ilyen, amikor egy anya aggódik a szülés miatt

A terhesség alatt nemhogy csökkenne, csak szaporodik a kérdések száma, és minden kérdés valami aggodalomhoz köthető.

Részletek

Tíz tipp apáknak: ezt tedd, ha gyereked született

Íme, 10 pénzügyi, illetve attól távol eső hasznos tipp apáknak, amit érdemes megfontolni, ha gyerekünk születik.

Részletek

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN