Így biztosíthatja be családja nyugalmát hosszú távon


Hogyan változtatja meg egy egészségtelenül élő ember életét egy barátja váratlan távozása? Mi kell a nyugodt és boldog élethez? Miklós története.

Miklósnak sokáig esze ágába nem jutott életbiztosítást kötni. Még az is bosszantotta, hogy átlagos kis verdájára nem lehet kikerülni a kötelezőt. Aztán 5 évvel ezelőtt focizás közben rosszul lett a legjobb barátja. Gimis osztálytársak voltak, együtt utazták be fiatalon Európát, de eltérő irányba vitte őket az élet. Sok év után a foci maradt az utolsó közös pont, mindig örültek, ha közel a negyvenhez, munka és család mellett el tudtak jutni egy jót játszani közösen.

Tónit sajnos már nem tudták megmenteni. Volt orvos is a csapatban, de az infarktussal szemben ekkor ő is tehetetlen volt. Mire a mentők kiértek, már nem tudtak segíteni. Miklós sokkot kapott, hetekig nem tudott dolgozni sem. Hamar megtudta, hogy barátja családja nagyon nehéz anyagi helyzetbe került, a focisták közül, aki tudta, támogatta őket, jótékonysági meccset is szerveztek. De látta, hogy ez csak ideiglenes segítség, Tóni özvegyének emberfeletti feladat lesz felnevelni a három gyereket. Amikor újra tiszta fejjel tudta szemlélni a világot, arra jutott, hogy vele ez nem történhet meg. Leállt a dohányzással, a foci mellett elkezdett futni és túrázni is, ma már évente több félmaratont is lefut hóban-fagyban, vagy épp kánikulában.

Bárkivel megtörténhet

Két éve egyik futótársa került kórházba agyvérzéssel. Szerencsére felépült, de fél évre kiesett a munkából, náluk is anyagi gondok merültek fel. Miklós ekkor eszmélt rá, hogy bárkivel, bármikor történhetnek nem várt események, melyek komoly hatással lehetnek a család pénzügyi helyzetére. Ekkor ütötte be először a böngészőbe egy biztosító webcímét és hamarosan meg is kötötte életbiztosítását. Kissé megnyugodott, hogy ha vele bármi történik, családja komoly összeghez jut, nem lesz veszélyben a gyerekek továbbtanulása. A biztosítási tanácsadótól megtudta, hogy számos helyzetre fel lehet készülni választható kockázati védelmekkel. Ennek fényében kiegészítette szerződését úgy, hogy hirtelen jött betegség, baleset vagy kórházi kezelés eseten is biztosítva legyen a család megélhetése.

Miklós egészséges, jövőre tervezi első maratonját és úgy érzi, maximálisan bebiztosította maga és családja jövőjét. Boldog ember.

További hasznos cikkek

Ha ön elmúlt harminc, ezt érdemes megfontolnia

Életbiztosításra nem szívesen gondolunk, pedig az élet kiszámíthatatlan, bármikor tud meglepetést okozni, éppen ezért érdemes a várt vagy váratlan eseményekre már fiatalon felkészülni.

Részletek

Ilyen, amikor egy anya aggódik a szülés miatt

A terhesség alatt nemhogy csökkenne, csak szaporodik a kérdések száma, és minden kérdés valami aggodalomhoz köthető.

Részletek

Van védelem a rettegett betegségek ellen

Nem nagy újdonság, hogy a magyarok egészségi állapota messze elmarad a nyugat-európai átlagtól, korán halunk és kevesebbet foglalkozunk az egészségünkkel.

Részletek

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN