Így biztosíthatja be családja nyugalmát hosszú távon


Hogyan változtatja meg egy egészségtelenül élő ember életét egy barátja váratlan távozása? Mi kell a nyugodt és boldog élethez? Miklós története.

Miklósnak sokáig esze ágába nem jutott életbiztosítást kötni. Még az is bosszantotta, hogy átlagos kis verdájára nem lehet kikerülni a kötelezőt. Aztán 5 évvel ezelőtt focizás közben rosszul lett a legjobb barátja. Gimis osztálytársak voltak, együtt utazták be fiatalon Európát, de eltérő irányba vitte őket az élet. Sok év után a foci maradt az utolsó közös pont, mindig örültek, ha közel a negyvenhez, munka és család mellett el tudtak jutni egy jót játszani közösen.

Tónit sajnos már nem tudták megmenteni. Volt orvos is a csapatban, de az infarktussal szemben ekkor ő is tehetetlen volt. Mire a mentők kiértek, már nem tudtak segíteni. Miklós sokkot kapott, hetekig nem tudott dolgozni sem. Hamar megtudta, hogy barátja családja nagyon nehéz anyagi helyzetbe került, a focisták közül, aki tudta, támogatta őket, jótékonysági meccset is szerveztek. De látta, hogy ez csak ideiglenes segítség, Tóni özvegyének emberfeletti feladat lesz felnevelni a három gyereket. Amikor újra tiszta fejjel tudta szemlélni a világot, arra jutott, hogy vele ez nem történhet meg. Leállt a dohányzással, a foci mellett elkezdett futni és túrázni is, ma már évente több félmaratont is lefut hóban-fagyban, vagy épp kánikulában.

Bárkivel megtörténhet

Két éve egyik futótársa került kórházba agyvérzéssel. Szerencsére felépült, de fél évre kiesett a munkából, náluk is anyagi gondok merültek fel. Miklós ekkor eszmélt rá, hogy bárkivel, bármikor történhetnek nem várt események, melyek komoly hatással lehetnek a család pénzügyi helyzetére. Ekkor ütötte be először a böngészőbe egy biztosító webcímét és hamarosan meg is kötötte életbiztosítását. Kissé megnyugodott, hogy ha vele bármi történik, családja komoly összeghez jut, nem lesz veszélyben a gyerekek továbbtanulása. A biztosítási tanácsadótól megtudta, hogy számos helyzetre fel lehet készülni választható kockázati védelmekkel. Ennek fényében kiegészítette szerződését úgy, hogy hirtelen jött betegség, baleset vagy kórházi kezelés eseten is biztosítva legyen a család megélhetése.

Miklós egészséges, jövőre tervezi első maratonját és úgy érzi, maximálisan bebiztosította maga és családja jövőjét. Boldog ember.


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

További hasznos cikkek

Ha ön elmúlt harminc, ezt érdemes megfontolnia

Életbiztosításra nem szívesen gondolunk, pedig az élet kiszámíthatatlan, bármikor tud meglepetést okozni, éppen ezért érdemes a várt vagy váratlan eseményekre már fiatalon felkészülni.

Részletek

Ilyen, amikor egy anya aggódik a szülés miatt

A terhesség alatt nemhogy csökkenne, csak szaporodik a kérdések száma, és minden kérdés valami aggodalomhoz köthető.

Részletek

Van védelem a rettegett betegségek ellen

Nem nagy újdonság, hogy a magyarok egészségi állapota messze elmarad a nyugat-európai átlagtól, korán halunk és kevesebbet foglalkozunk az egészségünkkel.

Részletek