Így kaphat segítséget felépülésre és utókezelésre


Amikor a betegség egy szempillantás alatt tör ránk, de hosszú ideig tart a gyógyulás, akkor különösen fontos az anyagi segítség. Egy hosszú hónapokba vagy akár évekbe telő rehabilitáció komoly anyagi megterhelést jelenthet a család számára, ugyanis a jövedelemkiesés mellett a beteg sokszor kénytelen saját zsebből finanszírozni a kezelések egy részét.

A krónikus betegségek mellett komoly terhet jelentenek azok a megbetegedések is, amelyek hirtelen törnek ránk, hiszen nem elég a betegséget legyőzni, utána még hosszú felépülési folyamat következhet. Tipikusan ilyen az agyvérzés vagy akár a szívroham is - ezek a betegségek azonnali kezelést igényelnek, és ennek gyorsaságától és hatékonyságától függ, hogy mire számíthat a beteg hosszú távon.

Az agyvérzésen átesett beteg teljes gyógyulása, vagy legalább az önellátás képességének visszaszerzése sok esetben roppant hosszadalmas és fárasztó. A beteg súlyos esetben lebénulhat fél oldalára. Hiába javítható a beteg állapota jelentősen, ha a mentő azonnal kiér, a valóságban jó eséllyel hosszú negyedórák telnek el a tünet és a kezelés között. A terápia már az agyvérzés bekövetkezése után elkezdődik, amikor a beteg még csak feküdni képes, de nem állhat meg a rehabilitáció azzal, hogy a kórházból elbocsátják a már járni tudó beteget.

Mennyibe fog ez kerülni nekem?

A rehabilitáció elengedhetetlen a felépüléshez, és sok esetben hosszú folyamat. Már egy bokatörés is megkövetelheti ezt, ráadásul még nehezebb helyzetben van a beteg akkor, mikor esetleg egy lebénult testrész újbóli mozgásba lendítéséről és megerősítéséről van szó. Az OEP meghatározott számú rehabilitációs kezelést finanszíroz, de sok esetben ez nem elegendő a legteljesebb állapotjavuláshoz. A beteg sokszor kénytelen magánzsebből finanszírozott, önerőből szervezett kezeléseket igénybe venni. Mindez komoly anyagi áldozattal járhat, miközben a beteg átmenetileg, vagy akár végleg munkaképtelenné válhat, így a jövedelme nagymértékben csökkenhet. A táppénz a jelenleg hatályos jogszabályok szerint alkalmazotti jogviszony esetén legfeljebb nettó 164 640 forint. Nem elég tehát, hogy egy ilyen betegség utóhatásainak leküzdéséhez sokkal többet kellene áldozni az egészségre és a felépülésre, mindezt ráadásul akár lényegesen kevesebb bevételből kell megoldani.

Ha forrás hiányában a beteg nem kapja meg a szükséges kezelést, előfordulhat, hogy az egészségkárosodás maradandóvá válik. Ezért van nagyon fontos szerepe annak az anyagi segítségnek, amelyet adott esetben egy életbiztosító tud nyújtani. A jó életbiztosítások kiegészítő biztosítási védelmével az ilyen helyzetekre is fel lehet készülni. Az NN Biztosító személyre szabott kiegészítő kockázati védelmei között megtalálható például a speciális, rosszindulatú daganatos megbetegedés kezelésére szóló módozat mellett a 32 súlyos betegség esetén térítő védelem is. A 32 súlyos betegség magába foglalja többek között a szívinfarktust és az agyvérzést is, így ezek bekövetkezte esetén is fizethet a biztosító. Az NN által nyújtott biztosítás különlegessége pedig az, hogy többszöri kifizetés is elérhető rajta keresztül, azaz bizonyos esetekben számíthatunk többszöri segítségre akkor, ha az egyik súlyos betegséget egy másik is követi.

Amikor a hangsúly a felépülésen és az utókezelésen van, felbecsülhetetlen segítséget nyújthat, ha a beteg anyagi segítségben részesül, hiszen minden beteg számára kiemelkedően fontos, hogy ne legyen anyagi gátja a gyógyulásnak.

További hasznos cikkek

A megelőzés életet ment

Az emberek első reakciója a rák gyanújának felmerülése után a döbbenet és a bizonytalanság. Ez természetes, de az első sokk után már másnak kell középpontban lennie: a gyors diagnózisnak, a kezelésnek és a gyógyulásnak.

Részletek

A váratlan kiadásokra nem lehetetlen felkészülni

Tudjuk, hogy lesznek a jövőben komolyabb egyszeri kiadásaink. De hogy készüljünk ezekre, ha azt sem tudjuk, pontosan mikor lesz szükség a pénzre?

Részletek

Csak egészség legyen

Amikor Anikó megtudta a diagnózist, teljesen megdöbbent: évente 5400-5500 nő éli át ugyanezt, ez a leggyakoribb női daganatos megbetegedés.

Részletek

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN