Infografikán mutatjuk, hogy milyen a gyermekbiztos lakás


Valóban a saját otthonunkban vagyunk a legnagyobb biztonságban? Az utóbbi 10 év statisztikai adataiból az derül ki, hogy közel háromszor annyi ember hal meg háztartási balesetekben, mint például az utakon. Különösen nagy veszélynek vannak kitéve a kisgyermekek, akik még nem képesek felmérni a veszélyforrásokat, így súlyos sérüléseket okozhatnak saját maguknak.

Könnyen gondolhatjuk azt, hogy a családi fészek melegében érhet minket a legkevesebb baj: ide térünk vissza a mindennapok problémái elől, és szeretteinket is itt szeretnénk a legnagyobb biztonságban tudni. A számok azonban mást mutatnak: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint közel háromszor annyian halnak meg otthoni baleset következtében, mint amennyien közúti balesetekben. A felnőtteket érintő, tipikus háztartási balesetek mellett különösen fontosak a kisgyermekekre leselkedő veszélyek, amelyek egyik fő oka a nem megfelelő körültekintéssel berendezett és kialakított otthon is lehet. Az alábbi infografika bemutatja, hogy hogyan tudjuk biztonságosabbá tenni lakásunkat néhány egyszerű lépéssel.

A legnagyobb igyekezetünk ellenére is sajnos történnek néha balesetek, amelyek következménye lehet egy sebes kéz, de akár égési sérülés vagy csonttörés is. Ha megtörténik a baj, akkor nem biztos, hogy elég az elsősegély doboz, könnyen lehet, hogy hosszadalmas orvosi kezelés lesz egy-egy rossz lépés következménye. A megfelelő megelőzés mellett tehát arra is gondolnunk kell, hogy hogyan biztosítsuk magunk és szeretteink számára a megfelelő ellátást és gyógykezelést. Végig kell gondolnunk, hogy egy esetleges baleset milyen anyagi kieséssel jár, ha például a szülő egy időre munkaképtelenné válik, vagy a gyermek felépüléséhez szükséges rehabilitáció költségei meghaladják a család anyagi lehetőségeit. Ezért érdemes olyan balesetbiztosítási csomagot választanunk, amely nem csak a bekövetkezett baleset után nyújt azonnali anyagi segítséget, de olyan baleseti asszisztenciaszolgáltatásokat is biztosít, amelyek kiemelten fontosak lehetnek a minél hamarabbi felépülés szempontjából. Győződjünk meg arról is, hogy biztosításunkba bevonhatóak legyenek hozzátartozóink is, így garantálva a teljes biztonságot az egész család számára.

További hasznos cikkek

Hogyan óvjuk meg gyermekeinket a szünidőben?

Nekünk, szülőknek, fejtörést okozhat, hogy miképpen gondoskodjunk tizenéves gyermekeink biztonságáról az iskolán kívül.

Részletek

Biciklizik? Az eséssel számolni kell

A biciklizéssel gyakran együtt jár az esés és a baleset is, függetlenül attól, hogy csak néha-néha tekerünk a munkahelyre vagy rutinos bicajosok vagyunk.

Részletek

Ilyen, amikor egy anya aggódik a szülés miatt

A terhesség alatt nemhogy csökkenne, csak szaporodik a kérdések száma, és minden kérdés valami aggodalomhoz köthető.

Részletek

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN