Smarticle - Nyugdíj - 155 - Mit érdemes tudnunk a nyugdíjbiztosításról? (Interjú) - content 1

Magazin /  Nyugdíj  / Mit érdemes tudnunk a nyugdíjbiztosításról? (Interjú)

Mit érdemes tudnunk a nyugdíjbiztosításról? (Interjú)


Milyen típusai vannak? Mi történik, ha nyugdíjaskor elérése előtt betegség, baleset ér? Mit érdemes tudni az adójóváírásról? Mikor érdemes belekezdeni? Milyen hozamok érhetőek el? Ezekről a kérdésekről beszél a Millásreggeli műsorában Holló Bence, biztosítónk elnök-vezérigazgatója.

155 - Nyugdíjról másképp - Millásreggeli podcast - 1 gombos banner

Smarticle - Nyugdíj - 155 - Mit érdemes tudnunk a nyugdíjbiztosításról? (Interjú) - content 1 Másolat 1

Az interjú elérhető még: Millásreggeli

A nyugdíjbiztosításokról dióhéjban

A többség a nyugdíjas éveket távolinak érzi, nem akar ezzel foglalkozni. Pedig a megtakarítások aranyszabálya szerint minél korábban elkezdünk félretenni, annál könnyebb lesz havonta kisebb összegekkel megteremteni azt a megtakarítást, amely a nyugdíjba vonulás után biztos alapot jelenthet a megélhetéshez.

Mik a nyugdíjbiztosítás főbb jellemzői?

  • Nyugdíjbiztosításból kétféle létezik: a hagyományos megtakarítási célú és a befektetési egységekhez kötött, az úgynevezett unit-linked életbiztosítás. Mindkettőnek más és más előnyei vannak, így mindenki saját lehetőségei, elképzelései és preferenciái szerint választhat közülük.
  • A nyugdíjbiztosítás haláleseti szolgáltatása adó- és öröklésiilleték-mentes, nem része a hagyatéknak és kifizetése egyszerű és gyors.
  • Még akkor is gyarapodhat nyugdíjcélú megtakarítása, ha legalább 40%-os egészségkárosodást szenved a tartam alatt. Erre az esetre kiegészítő biztosítással készülhet fel, mely nyugdíjbiztosításaink közül a Motiva rendszeres díjas biztosításokhoz köthető.
  • A tárgyévben az alapbiztosításra befizetett díj 20%-ával megegyező adójóváírást vehet igénybe az SZJA törvény szerinti feltételekkel - legfeljebb évi 130.000 forintot.

>> Ha szeretne részletesebben is tájékozódni, olvasson tovább az NN nyugdíjbiztosítási megoldásairól!

Mikor érdemes belekezdeni?

A statisztikák szerint legtöbben a 40-es, 50-es éveikben kezdenek nyugdíj-előtakarékosságba, de fontos látnunk, hogy minden egyes év számít, és nem éri meg halogatni a döntést. Viszont még ha ötvenes éveink közepén is vágunk bele, sokkal jobban járunk, mintha egyáltalán nem gondoskodnánk előre időskorunkról.

Azaz sosincs "túl késő", viszont egy hosszú távú megtakarítás elkezdésének időpontja meghatározza, hogy a havi költségvetésből mennyit szükséges rendszeresen félretenni, illetve mekkora a mozgásterünk az időskori jövedelmünk alakításában.
 

155 - Nyugdíj magazin - 2 gombos banner - lead Másolat 1

Like doboz


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

Cikkek nyugdíj témában - cím

Olvasson tovább!

 Magazin cikkeink nyugdíj témában 

Tartalom megjelenítő

Mikor kezdjek el foglalkozni a nyugdíjammal?

Mikor a legjobb elkezdeni foglalkozni a nyugdíjjal? Mikor van már túl késő hozzá? Lássuk, melyik életkorban milyen lehetőségeink vannak időskori anyagi biztonságunk megteremtésére!

Részletek

Négy tévhit a nyugdíjas évekkel kapcsolatban

Ha azt mondják, itt az ideje nyugdíj-megtakarításba kezdeni, szinte biztosra vehető, hogy sokakban felmerülnek olyan ellenérvek, amelyek arról győzködnek: ezzel még nem kell foglalkozni.

Részletek

Tartanak a nyugdíjas évektől az európaiak

Egyre többen gondolnak aggódalommal a nyugdíjas éveikre a fiatalabb korosztályban, és ez egész Európára vonatkozik. Mit tegyünk a gondtalan nyugdíjas évekért?

Részletek