Szolidaritás és tájékoztatás az ukrán háború kapcsán

Az utóbbi napok eseményeit figyelve az NN-t és minden munkatársát aggodalommal tölti el a kialakult helyzet és az érintettek sorsa. A zavartalan ügyfélkiszolgálás garantálása mellett egyértelműen felelősségünknek érezzük támogatni a háború által sújtott családokat és embereket. Ezért folyamatosan nyomon követjük a fejleményeket, és együttműködünk a segítségnyújtást végző non-profit szervezetekkel és partnerekkel, hogy valóban a megfelelő formában nyújthassunk segítséget a rászorulóknak.

A magyarországi NN Biztosító - a cégcsoport hozzájárulásával együtt - összesen mintegy 40 millió forinttal támogatja a menekülteket segítő humanitárius munkát. Emellett kapcsolatban vagyunk helyi segélyszervezetekkel, hogy pontosan lássuk, milyen eszközökre van szükség a segítségnyújtásban, így például az elszállásolásban és a személyszállításban. A humanitárius szervezetek beszámolói alapján azt is látjuk, milyen tárgyi adományokat tudnak a legjobban hasznosítani a menekültek, amikor belépnek az országba. Az NN irodájában ez alapján gyűjtést szerveztünk, ahova munkatársaink és szerződött partnereink adományait várjuk, amelyeket folyamatosan eljuttatjuk a helyszínre. Mindemellett anyavállalatunk, az NN Csoport további minimum 1 millió euróval támogatja a humanitárius segítségnyújtást végző helyi és nemzetközi szervezeteket.
Biztosak vagyunk benne, hogy sokakban merülnek fel kérdések - az embertársainkkal való együttérzés és féltés mellett - a háború okozta bizonytalanság pénzügyi hatásait illetően. Ezúton szeretnénk tájékoztatni ügyfeleinket, hogy társaságunk változatlan stabilitással és megbízhatósággal kezeli az Ön megtakarítását. Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét arra, hogy

• Az NN Biztosítónak nincs semmilyen üzleti tevékenysége sem Ukrajnában, sem Oroszországban.
  • Befektetéseinken keresztüli közvetlen pénzügyi kitettségünk ezekben az országokban minimális.
  • Társaságunk erős pénzügyi háttérrel és diverzifikált portfólióval rendelkezik, így fizetőképességünk minimális szinten van csak kitéve ezeknek a piaci hatásoknak.
  • Az NN szakértői folyamatosan figyelik az ukrajnai helyzet alakulását és ennek potenciális hatásait, ideértve akár az esetleges kiberveszélyeket is.

Bízunk a jelenlegi helyzet mielőbbi megoldásában, addig is változatlanul állunk rendelkezésére a megszokott formákban.

Üdvözlettel:
NN Biztosító