új kezdet - offline hero

Exkluzív ajánlataink lejáró szerződéssel rendelkező ügyfeleinknek

 • Szeretne az egyszeri díj után 3 év alatt összesen 1,5 százalék bónusz jóváírást kapni?
 • Szeretne kedvező költségszintű termékben megtakarítani?
 • Fontos Önnek, hogy befektetéséhez szükség szerint bármikor hozzáférjen?
Érdekel a lehetőség Miért éri meg Önnek?

Új kezdet - termékismertető

Egyszeri díjas befektetés forint vagy euró alapon

Egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításainkkal újabb céljai megvalósításához szeretnénk most hozzájárulni. Speciális ajánlatunkban a szerződéskötéskor nincsen értékesítési költség, így az egyszeri díj teljes egészében befektetésre kerül és bármikor hozzáférhető, melyet az első három évfordulón még bónusz is gyarapít.

FAQ - warning

Téma megjelenítő

Ki kötheti meg a 738 és a 748 jelű egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításokat?

Exkluzív ajánlataink kizárólag azoknak az ügyfeleknek szólnak, akik lejáró, tartamhosszabbított vagy lejáró garanciaidős szerződéssel rendelkeznek az NN Biztosítónál, és akik biztosításuk lejárati összegét, illetve lejáró garanciaidős szerződés vagy tartamhosszabbított szerződésük visszavásárlási vagy részleges visszavásárlási értékét forint vagy euró alapú befektetésben helyeznék el.

Hogyan köthetem meg a 738 vagy 748 jelű egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításokat?

Biztosítási tanácsadónk segítségével egyszerűen és kényelmesen, az Önnek legmegfelelőbb helyen és időben kötheti meg szerződését.

Ki lehet a szerződés biztosítottja?

 • A biztosítás 16-75 év közötti személyekre köthető.
 • A szerződő és a biztosított személye megegyezhet, de különbözhet is.

Mit jelent a 738 és a 748 egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás baleseti halál szolgáltatása?

 • Befektetése mellé az NN Biztosító baleseti halálra vonatkozó biztosítási védelmet is nyújt. Ha a biztosított balesetből eredően a baleset időpontjától számított 1 éven belül meghal, akkor 1 000 000 forint illetve 5000 euró biztosítási összeget fizet a biztosító a haláleseti kedvezményezett részére egy összegben, és kifizeti a szerződés aktuális számlaértékét is. A baleset időpontjától számított egy éven túl bekövetkező halál esetén a szerződés aktuális számlaértékét szolgáltatjuk. A baleseti halálra szóló fedezet legfeljebb addig a biztosítási évfordulóig tarthat, amelynek évében a biztosított betölti a 85. életévét.
 • A biztosító baleseti halál szolgáltatása adómentes jövedelem.

Milyen további esetekben térít a biztosító?

Abban az esetben, ha a biztosított meghal, a biztosító kifizeti a szerződés aktuális számlaértékét a haláleseti kedvezményezettnek.

Milyen összeggel köthetők meg a 738 és a 748 egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítások?

Már 500 000 forint vagy 5000 euró egyszeri biztosítási díjjal is elindítható.

Milyen feltételekkel tudok eseti díjakat befizetni?

Az életbiztosítás kiegészíthető eseti befizetésekkel, amelynek minimális összege befizetésenként
50 000 forint vagy 500 euró. Az eseti befizetések az értékesítési költség levonása után a számlaértéket növelik.

Az értékesítési költség mértéke:

 • 50 000 Ft - 999 999 Ft eseti díj között  3%
 • 1 000 000 Ft - 4 999 999 Ft: eseti díj között  2%
 • 5 000 000 Ft eseti díjtól 1%
 • 500 - 4 999 euró: eseti díj között  3%
 • 5 000 - 19 999 euró: eseti díj között  2%
 • 20 000 euró eseti díjtól 1%

Milyen költségeim, díjaim merülnek fel a biztosítási tartam során?

 • Az egyszeri díj teljes egészében, illetve az eseti díj az értékesítés költségének levonása után gyarapítja befektetésének számlaértékét
 • A befektetés számlaértékét a havonta felmerülő szerződéskezelési költség terheli, míg az eszközalapok után az éves vagyonarányos költség az eszközalap árfolyamában arányosan kerül elszámolásra.
 • A biztosító minden biztosítási hónapfordulón a szerződő számlájáról levonja a baleseti halálra szóló fedezet 142 forintos, illetve 1 eurós díját, amely a biztosított 66. életévétől 170 forintra, illetve 1,2 euróra emelkedik.
 • Amennyiben Ön a meglévő befektetésének az eszközalapok közötti felosztását módosítja (átváltás), akkor átváltási költséget számíthatunk fel. Évente az első négy átváltás ingyenes.
 • A fentieken kívül Önnek további költségei is felmerülhetnek, amiről részletes információt a biztosítás Különös Feltételeinek Mellékletében talál.

Jogosult vagyok-e bónuszra?

Az első három évfordulón az egyszeri díj 0,5%-át, azaz összesen 1,5%-ot bónuszként jóváírjuk Önnek.

Amennyiben az egyszeri díjból képzett befektetési egységek terhére nem kezdeményez részleges visszavásárlást, azaz nem von ki pénzt az első három évben, akkor a bónusz a teljes egyszeri díj után jár. Ha pénzt von ki az egyszeri díjból, akkor ezzel az összeggel csökken a bónusz jóváírás alapja. Nézzünk két példát!

A bónusz mértéke, ha a szerződés 5 millió forint egyszeri díjjal jön létre:

Egyszeri díj 5 millió forint
Jóváírás az első évforduló után: 5 millió × 0,5% 25 000 Ft
Jóváírás a második évforduló után: 5 millió × 0,5% 25 000 Ft
Jóváírás a harmadik évforduló után: 5 millió × 0,5% 25 000 Ft
Összesen: 75 000 Ft

A jóváírás mértéke, ha az első és második biztosítási évforduló között 1 millió forintot von ki a szerződésből:

Egyszeri díj 5 millió forint
Jóváírás az első évforduló után: 5 millió × 0,5% 25 000 Ft
Jóváírás a második évforduló után: 4 millió × 0,5% 20 000 Ft
Jóváírás a harmadik évforduló után: 5 millió × 0,5% 20 000 Ft
Összesen: 65 000 Ft

Milyen segítséget vehetek igénybe befektetéseim kiválasztásához?

Szerződéskötéskor egy személyes igényfelmérő és pénzügyi kockázatfelmérő kérdőív alapján segítjük Önt a megfelelő befektetési megoldás megtalálásában.

 • Biztosítási tanácsadóink segítségével megismerheti a 738/748 egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításban elérhető befektetési lehetőségek körét.
 • Amennyiben nem szeretene napi szinten befektetési döntéseket hozni, csak alkalmanként szeretné értékelni befektetéseit, annak érdekében, hogy az folyamatosan megfeleljen céljainak és kockázatviselési hajlandóságának, úgy kiválaszthatja a befektetési osztályunk szakértői által összeállított és kezelt céldátum vagy aktívan kezelt eszközalapok közül az Ön terveinek leginkább megfelelőt. 

Megtakarításaimat alacsony kockázat vállalása mellett szeretném befektetni. Mit tegyek?

Életbiztosításunkban elérhetőek olyan alacsony kockázattal rendelkező eszközalapok (például: Európai kötvény eszközalap - B sorozat, Magyar pénzpiaci eszközalap), amelyekkel Ön alacsonyabb kockázatú eszközöket választva teremthet lehetőséget megtakarításainak növelésére.

Pénzügyeim esetében tudatosan vállalom a magasabb kockázatot, azonban nem szeretnék napi szinten foglalkozni befektetéseimmel. Mit tegyek?

 • Az Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap A és B sorozat mögöttes befektetési alapját tapasztalt portfólió-menedzserek aktívan kezelik. Ideális megoldás, ha Ön nem rendelkezik a megtakarításainak, befektetéseinek kezeléséhez szükséges pénzügyi ismeretekkel, és nem kíván napi döntéseket hozni a befektetéseivel kapcsolatban.
 • Az eszközalap olyan mögöttes alapokba fektethet, amelyek törekszenek arra, hogy kedvezőtlen piaci körülmények között is attraktív hozamot érjenek el. A stratégia olyan befektetési megközelítést alkalmaz, amelynek célja, hogy rugalmasan reagáljon a gyorsan változó piaci környezetre.

Konkrét megtakarítási céllal rendelkezem. Tudom, hogy mikor lesz szükségem a befektetésemre, és magasabb befektetési kockázatot is hajlandó vagyok. Mit tegyek?

 • Válassza Céldátum eszközalapjainkat, amelyeket befektetési osztályunk tapasztalt munkatársai állítottak össze. Ideális megoldás, ha Ön egy ismert jövőbeni időpontra, bizonyos célra takarítana meg.
 • Ezen eszközalapok esetében a céldátum időpontjáig negyedévente változnak az induláskor kialakított befektetési arányok, fokozatosan csökkentve a kockázati szintet.

Otthonosan mozgok a befektetések világában, és szeretnék saját döntéseim alapján hozamot elérni. Milyen lehetőségeim vannak?

 • Az életbiztosításon keresztül számos befektetési célpiac elérhető, az IT szektor részvényeitől kezdve a globális kötvényekig. Ezekkel az eszközalapokkal Önnek lehetősége adódik eltérő piacok hozamaiból részesülni.
 • Befektetési portfólióját könnyen, akár online felületen keresztül is menedzselheti.

A szerződés fennállása alatt váratlanul szükségem lenne valamilyen pénzösszegre. Megoldható ez a biztosítás keretein belül?

Önnek lehetősége van a szerződéskötést követően alkalmanként legalább 100 000 forint vagy 500 euró összeghez hozzájutni. Azonban, ha az egyszeri díjból képzett befektetési egységek terhére kezdeményezi a részleges visszavásárlást, az így kivont összeg csökkenti a bónusz alapját.

Milyen feltételekkel mondható fel a 738 és 748 egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás?

 • Amennyiben Ön a szerződéskötés után meggondolná magát, akkor a biztosítási kötvény átvételét követő 30 napon belül rendkívüli felmondással élhet, amely esetben a biztosító a Kiegészítő-ügyféltájékoztatóban meghatározott adminisztrációs költség levonása után visszatéríti a befizetett díjat.
 • A szerződés 30 napon túl is bármikor felmondható, az aktuális számlaérték 100 százaléka lesz a kifizetés alapja.

Milyen adózási előnyöket biztosít a 738 és 748 egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás?

 • Az életbiztosítás szolgáltatása a biztosított elhalálozása esetén mentes az öröklési illetéktől, és nem része a hagyatéknak.
 • Az Ön megtakarítása ezen biztosítás esetén a biztosítási esemény miatti megszűnéskor kamatadó mentes. A biztosító haláleseti szolgáltatása adómentes jövedelem. Amennyiben szerződését megszünteti, akkor kamatadó fizetési kötelezettsége lehet.
 • Az egyszeri és eseti díjakon képződött hozam mentes a kamatadó alól, ha a szerződéskötéstől, illetve eseti díjak esetében a befizetéstől számítva a pénzkivonásig (pl. visszavásárlás, részleges visszavásárlás stb.), legalább 5 év eltelt. Ha a szerződéskötéstől, illetve eseti díjak esetében a befizetéstől számítva a pénzkivonásig legalább 3 év eltelt, akkor az egyszeri és eseti díjakon képződött hozam fele után kell a kamatadót megfizetni.

Új kezdet - kapcsolat banner