Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

További változás az Afrika és Közel-Kelet részvény eszközalapban

Ahogy a múlt héten közétett hírünkben jeleztük, az Afrika és Közel-Kelet részvény eszközalapunk mögöttes alapja az ING Investment Management Luxembourg S.A. az ING Investment Management (Middle East) Ltd. megszünteti portfólió kezelési tevékenységét és ennek következtében az általa kezelt ING (L) Invest Middle East & North Africa befektetési alap portfólió kezelését is. A tájékoztatás szerint a mögöttes befektetési alap nem fogad be új befektetési jegy vásárlására vonatkozó rendelkezéseket, viszont a befektetési jegyek eladására továbbra is lehetőség van.

Ahogy korábban is írtuk, ez azt jelenti, hogy az eszközalapba ugyan továbbra is lehetőség lenne a befizetésre, de mivel a fent ismertetett, rajtunk kívül álló ok miatt az eszközalapba a mögöttes befektetési alap befektetési jegyeit nem tudjuk megvásárolni, a befizetéseket csak az eszközalap bankszámláján tudjuk tartani. Mindez azt is jelenti, hogy az eszközalap teljesítménye a mögöttes befektetési alap teljesítményétől akár jelentősen is eltérhet.

A mögöttes befektetési alap portfólió kezelésére vonatkozóan az ING Investment Management (Middle East) Ltd. különböző megoldási lehetőségeket vizsgál, beleértve a mögöttes befektetési alap megszüntetését is. A mögöttes befektetési alap nyilvános adataiból azonban már látható, hogy az abban kezelt vagyon mértéke jól érzékelhető módon a bejelentés óta csökken.

Ebben a tőlünk függetlenül kialakult helyzetben ügyfeleink érdekeinek védelmében kívánunk eljárni, a befektetési kockázat csökkentése érdekében olyan megoldással, hogy a körülményekhez képest a legjobban megőrizzük az érintett eszközalapba befektető ügyfeleink befektetéseinek értékét. Ezen vezérelv szerint, figyelembe véve nemcsak a kialakult helyzet bizonytalanságát, hanem a mögöttes befektetési alapban kezelt állomány csökkenését és a befektetési alap lehetséges bezárását is, az eszközalapban lévő értékpapírokat 2014. február 13. napján teljes mértékben készpénzre váltottuk és ettől kezdve euróban tartjuk, ezzel biztosítva, hogy megőrizzük az érintett eszközalapba befektető ügyfeleink befektetéseinek likviditását. Ezen lépés nélkül ugyanis, amennyiben a várakozásainknak megfelelően a mögöttes befektetési alap megszüntetésre kerül, úgy az az eszközalap felfüggesztését, vagyis az eszközalapba befektetett vagyon ideiglenes zárolását okozná, ami az eszközalapba fektető ügyfeleink számára hátrányos következményekkel járna. A készpénzre váltást követően az Afrika és Közel-Kelet részvény eszközalapot az alábbiak szerint megszüntetjük és 2014. február 14. napjától ezen eszközalap vonatkozásában a bezárásig vagyonkezelési költséget nem számolunk fel ügyfeleink részére.
Az eszközalap megszüntetésére 2014. május 6. napi hatállyal kerül sor, ezen dátumig a fentieknek megfelelően az eszközalapba befektetett vagyont készpénzben tartjuk (euro).

A fentieket figyelembe véve, kérjük, vizsgálja meg befektetései összetételét, amennyiben az Afrika és Közel-Kelet részvény eszközalapban befektetéssel rendelkezik és fontolja meg, hogy ezen eszközalapot érintő fejlemények következtében milyen befektetési döntéseket célszerű meghoznia, ideértve különösen a megszűnő eszközalapban levő befektetési egységeinek más eszközalapokban történő elhelyezését, amelyhez ingyenes átváltási lehetőséget biztosítunk, illetve újonnan befolyó díjainak átirányítását más eszközalapba.

Döntésének meghozatalakor kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben Ön az eszközalap megszűnésének napján még rendelkezik befektetési egységekkel a megszűnő eszközalapban, akkor ellentétes rendelkezése hiányában befektetési egységei automatikusan és ingyenesen átváltásra kerülnek az Európai államkötvény eszközalapba.
Kérjük, vegye figyelembe azt is, hogy az Európai államkötvény eszközalap az Afrika és Közel-Kelet részvény eszközalaptól eltérő befektetési politikát követ, amely nem feltétlenül felel meg kockázatvállalási hajlandóságának és befektetési céljainak.

Felhívjuk szíves figyelmét arra is, hogy az Európai államkötvény eszközalap, bár alacsony kockázatú, de nem kockázatmentes. Az eszközalapról szóló részletes tájékoztatást, ideértve a kockázatait is, az eszközalap-tájékoztató tartalmazza.

Kérjük, rendszeresen kövesse nyomon az eszközalappal kapcsolatos aktuális híreket a honlapunkon.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN