Miért éri meg Önnek? - Motiva befektetési egységekhez kötött, rendszeres díjas, euró alapú nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjmegtakarítás és befektetés euróban

 • Bízik az euró hosszú távú stabilitásában?
 • Szeretné kihasználni az adójóváírás lehetőségét, és így akár évi 130.000 forintnak megfelelő összegű adójóváíráshoz jutni euróban?
 • Érdekli, hogyan tudja a megtakarítását úgy befektetni, hogy a kockázat mértéke igazodjon a nyugdíjkor időpontjához?
Személyesen beszélgetnék Online beszélgetnék
Érdekli az eurós Motiva nyugdíjbiztosítás?
Személyesen beszélgetnék Online beszélgetnék

Motiva befektetési egységekhez kötött, rendszeres díjas, euró alapú nyugdíjbiztosítás

Nyugdíj célú megtakarítási és befektetési lehetőség, amelynél befektetéseit Ön kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően helyezheti el eszközalapjainkban, és rugalmasan kezelheti a szerződés időtartama folyamán. Az alapbiztosításra az adott évben befizetett díj 20%-ával megegyező, maximum évi 130 ezer forintnak megfelelő összegű adójóváírás igényelhető átváltást követően euróban nyilvántartva.
A nyugdíjbiztosítás mellé kötött Baleseti halálra szóló, befektetési elemmel kombinált kiegészítő biztosítással Ön nem várt élethelyzetekben is rugalmasan hozzáférhet a kiegészítő biztosításra befizetett eseti díjakból képződött megtakarításához, vagy tovább gyarapíthatja azt. A befizetett összeg után azonban adójóváírás nem vehető igénybe.

nn-megtakaritas-euroban.png

Megtakarítás euróban

Pénzét euróban tartjuk nyilván, fektetjük be és fizetjük ki.

nn-20-adojovairas.png

20% adójóváírás igényelhető

Az alapbiztosításra befizetett díj 20%-a, maximum évi 130 ezer forintnak megfelelő összegű adójóváírás vehető igénybe euróban.

nn-megtakaritas-eur-motiva.png

Egészségkárosodás esetén is gyarapodhat megtakarítása

Az erre vonatkozó kiegészítő biztosításokkal még akkor is gyarapodhat nyugdíjcélú megtakarítása, ha legalább 40 százalékos egészségkárosodást szenved a tartam alatt.

nn-Rugalmassag-v2.png

Rugalmasság

A Baleseti halálra szóló, befektetési elemmel kombinált kiegészítő biztosításra befizetett eseti díjakból képződött megtakarításokhoz a Szerződő rugalmasan hozzáférhet.

nn-eszkozalap-valasztek-v2.png

Egyedi igényekre szabható, széles eszközalap választék

Eszközalapjaink széles kínálatából kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően alakíthatja ki portfolióját. Céldátum eszközalapokkal pedig adott időpontra optimalizálhatja befektetésének értékét, fokozatosan csökkentve a kockázati szintet a céldátumhoz közeledve.

nn-kamatado-es-oroklesi-illetekmentes.png

Adó- és öröklési illetékmentes

A nyugdíjbiztosítás haláleseti szolgáltatása adó- és öröklési illetékmentes, nem része a hagyatéknak és kifizetése egyszerű és gyors a megjelölt kedvezményezett részére. A nyugdíjbiztosítás szolgáltatásai adómentesek.

Miért válassza az NN Biztosítót?

A magyarországi NN Biztosító Zrt. az NN Csoport tagja. Az NN Csoport 16 000 munkatársa jelenleg 11 országban nyújt ügyfelei részére életbiztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelői szolgáltatásokat.  Biztosítónk 1991 óta van Magyarországon, a magyar ügyfelek minden ötödik életbiztosításra fordított forintot az NN szakértelmére bíznak.
Forduljon bizalommal az NN biztosítási tanácsadójához, vagy igényeljen online vagy személyes konzultációt a weboldalunkon, és kérésére partnerünk felkeresi Önt!

Kinek ajánljuk?

 • Annak, aki euró alapú nyugdíjcélú biztosítással kombinált megtakarításra is alkalmas megoldást keres hosszútávra, mert bízik az euró stabilitásában.
 • Annak, aki úgy érzi, az állami nyugdíj nem feltétlenül lesz elegendő a kívánt életszínvonal fenntartására.
 • Mindenkinek, aki jelenleg még nem jogosult nyugdíjszolgáltatásra és nem állapítottak meg nála 40%-ot elérő egészségkárosodást.
 • Annak, aki élni tud az SZJA törvényben meghatározott adójóváírási lehetőséggel.
 • Annak, akinek kockázatvállalási hajlandósága közepes vagy magas és a nyugdíjcélú megtakarításával is hajlandó a magasabb hozam reményében magasabb kockázatot vállalni.

Kinek nem ajánljuk?

 • Aki mindenképpen forintban szeretne megtakarítani.
 • Akinek csak forintban van jövedelme, és gondot jelenthet számára, hogy az árfolyamváltozás miatt a biztosítás forintban kifejezett díja hónapról hónapra változhat.
 • Annak, aki már most nyugdíjszolgáltatásra jogosult vagy már legalább 40%-os egészségkárosodást szenvedett el a szerződéskötést megelőzően.
 • Annak, aki nem nyugdíjcélra szeretne előtakarékoskodni.
 • Annak, aki kimondottan rövid távú megtakarítási formát keres.
 • Annak, aki kockázatkerülő és a nyugdíjcélú megtakarítását garantált biztonságban szeretné tudni.

Biztonság vagy magas hozam?

Egy befektetéssel szemben általában két elvárásunk van: a jó hozam és a biztonság. Ám e két tényező a pénzpiacokon jellemzően csak egymás kárára tud túlsúlyba kerülni.  

A megoldás lehet az életciklus befektetés. A nyugdíjmegtakarítás több évtizedre is szólhat - e hosszú idő alatt  van lehetőség változtatni portfóliónkon. Megtakarításunk elején vállalhatunk nagyobb kockázatokat, idővel aztán célszerű  elmozdulni a biztonságosabb  befektetési formák felé. Ez a céldátum eszközalapok működési elve.

 

Ábra: példa a Céldátum 2035 eszközalap befektetési összetétel változására az évek függvényében. A kockázatosabb részvényekről negyedévente folyamatosan átrendeződik a portfolió összetétele a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.