Az NN-ről

Az NN Csoport

Az NN Biztosító Zrt. az NN Group nyilvánosan jegyzett részvénytársaság tagja. A biztosítási és vagyonkezelő cégcsoport 11 országban van jelen, Európában és Japánban egyaránt a piac vezető szereplői közé tartozik. Munkatársaival a cégcsoport nyugdíj-, biztosítási, banki és befektetési szolgáltatásokat nyújt mintegy 18 millió ügyfelének. Az Euronext Amsterdam (NN)-on jegyzett NN Csoport magába foglalja a Nationale-Nederlanden, NN, ABN AMRO Insurance, Movir, AZL, BeFrank, OHRA és Woonnu cégeket.

A több mint 175 éves múltra visszatekintő NN Csoport gyökerei Hollandiába nyúlnak vissza, ahol évtizedeken keresztül elsősorban biztosításokkal foglalkozott a társaság. A Nationale-Nederlanden vállalat 1963-ban jött létre a két legnagyobb holland biztosító egyesülésével, és a vállalat ezen a néven lépett be többek között a magyar piacra is.

A Nationale-Nederlanden és az NMB Postbank Group összeolvadásával 2003-ban megalakult a komplex pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó ING Group. 2014-ig az ING Group fogta össze a banki és biztosítási üzletágakat, azonban 2014-ben az NN Csoport külön vált a mostantól már csak banki szolgáltatásokra koncentráló ING Csoporttól

A szétválasztás fontos mérföldköve volt, hogy az NN Csoport 2014. július 2-án Hollandiában tőzsdére lépett. E dátumtól fogva az NN Group N V. különálló, tőzsdén jegyzett cégcsoport, és önállóan folytatja tevékenységét. Az NN Csoport mintegy két és fél évig tartó, jól kontrollált, hosszú folyamat végén vált független tőzsdei céggé. A tőzsdére lépés fontos esemény volt a vállalat életében, hiszen a nyilvános kibocsátás révén az NN Csoport egy bárki által kereskedhető vállalattá vált.

2015-től az ING Csoport életbiztosítási üzletága világszerte NN név alatt folytatja működését, míg az ING Bank változatlan néven nyújtja tovább a banki szolgáltatásokat. A szétválással a biztosítási üzletág ismét önálló egységet alkot.

Vezetőségünk

Az NN Group Igazgatósága

nn-csoport_david_knibbe-259x259.jpg

David Knibbe
CEO

nn-csoport-annemiek-van-melick-259x259.jpg

Annemiek van Melick
Chief Financial Officer

nn-csoport_tjeerd-259x259.png

Tjeerd Bosklopper
CEO Netherlands Non-life, Banking & Technology

nn-csoport_bernhard-259x259.jpg

Bernhard Kaufmann
Chief Risk Officer

nn-csoport_dailah-259x259.jpg

Dailah Nihot
Chief Organisation & Corporate Relations

nn-csoport_leon-259x259.jpg

Leon van Riet
CEO Netherlands Life & Pensions

nn_frank eijsink_259x259.png

Frank Eijsink
CEO International Insurance*

nn-csoport_janet_stuijt-259x259.jpg

Janet Stuijt
General Counsel

*2023. szeptember 1-jével az International Insurance vezérigazgatója és az NN Csoport Igazgatótanácsának tagja lesz, a Holland Központi Bank jóváhagyásától függően.

Az NN Group Felügyelő Bizottsága

supervisory_10449_fullimage_davidcole_259x259.jpg

David Cole
Elnök

nn_pauline-van-der-meer_259x259.jpg

Pauline van der Meer Mohr
Elnök-helyettes

supervisory_11492_fullimage_inga-beale_259x259.jpg

Inga Beale
Tag

supervisory_10471_fullimage_robert-jenkins_259x259.jpg

Robert Jenkins
Tag

supervisory_11493_fullimage_rob-lelieveld_259x259.jpg

Rob Lelieveld
Tag

supervisory_11491_fullimage_cecilia-reyes_259x259.jpg

Cecilia Reyes
Tag

supervisory_10469_fullimage_hans-schoen_259x259.jpg

Hans Schoen
Tag

Márkánk

Az NN egy új márka, több mint 175 éves örökséggel. Az évek során az NN Csoport vezető szerepet épített ki Hollandiában, valamint erőteljes jelenlétünk van Európa számos országában és Japánban. Filozófiánk egyensúlyba helyezi örökségünket és holland gyökereinket, egy nemzetközi, időtálló márka elvárásait követve. 

A korábbi ING Csoport kettéválásával az NN önálló márkaként él tovább világszerte 11 országban. Az új márka kiválasztása és megalkotása nagy körültekintést és sok munkát igényelt. Az NN Csoport számos országban Nationale-Nederlanden néven lett ismert és népszerű márka, így az NN név nem ismeretlen ezekben az országokban, hiszen ügyfeleink jelentős része pozitív emlékeket őriz róla. Az NN név és a logó szimbolizálja a folytonosságot eredeti küldetésünk végrehajtásában.