Magánegészségügy

Drága, mégis a többség inkább ezt választja

Bár anyagilag a többség megterhelőnek érzi, mégis sokan a magánegészségügyet választják az állami helyett. Mi áll ennek a hátterében? Hogyan tudjuk finanszírozni a kiadásokat?

Elolvasom

Szűrővizsgálatokkal a minőségi életért

Egy időben elvégzett szűrővizsgálat a betegségmegelőzés és a korai kezelés legbiztosabb módja. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb szűrővizsgálatokat.

Betegség esetére legyen B tervünk

Betegség esetén, az orvoslátogatás helyett egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, amivel időt és energiát spórolhatunk.

A megelőzés fontossága - ezért érdemes mozogniuk a gyereknek

A mozgásszegény életmód sok egészségügyi problémát okozhat, ám a már gyermekkorban elkezdett rendszeres sportolással megelőzhetjük a bajokat.

Milyen étel kerüljön az asztalra?

A saját és kisgyermekekünk megfelelő étrendje első számú legyen a fontossági listánkon. De milyen tápanyagokra és vitaminokra van szüksége nekünk és neki?

Mit tegyünk az egészséges életmódért?

Megmutatjuk, mi köze van egymáshoz a testi és lelki egészségnek, valamint az anyagi biztonságnak.

Bárkivel megtörténhet, avagy mire jók az életbiztosítások?

Senki sem tudhatja, mit hoz a holnap, a jövő hét vagy a következő 10 év. De szerencsére a másokról való gondoskodás és az öngondoskodás ma már egyre több ember életének tudatos része.

Gyermek a családban 1. rész: Várandósság

Aggodalmaink a gyermekvállással kapcsolatban már akkor elkezdődnek, mikor még csak tervben van a jövevény, de ha már úton is van, az csak fokozza ezt az állapotot. Kétségeink eloszlatásában mindig jól jön a segítség.

Tippek hétvégére a családnak

Télen is számtalan lehetőség van programokat szervezni, a szabadlevegőn eltöltött idő pedig sok jótékony hatással bír.

Egészségmegőrzés a többedik X után

A haladunk előre a korban, egészségünkre is jobban és célzottabban kell figyelnünk. Egészségünk nem csak nekünk érték, hanem gyermekünknek, unokánknak is!

Szűrővizsgálatokkal az egészségért

Miután kirepültek a gyerekek a családi fészekből, több idő jut magunkra. Érdemes figyelmet fordítani a korábban esetleg elhanyagolt szűrővizsgálatokra is.

Orvosi tanácsok az otthonunkban? Igen, lehetséges!

A 7/24 Orvosi Call Center éjjel-nappal hívható, így, ha sürgős tanácsra vagy segítségre van szükségünk, azonnal megkaphatjuk.

Stratégiák egészségmegőrzéshez

Hogyan járul hozzá a testi-lelki egészségmegőrzés ahhoz, hogy idős korunkban is minőségi életet élhessünk?

Nem vagyunk egyedül - a szakértő válaszol

Van szakszerű segítség egészségügyi kérdésekben.

5+1 nem evidens dolog, ami megvéd a betegségektől

Sokszor a kisebb jelentőségű döntések is komoly hatást gyakorolhatnak a jövőnkre, érdemes tehát meghozni ezeket egészségünk érdekében.

Egészségügyi tanácsra szorul?

Gondolt már arra lázas gyerek vagy a magas vérnyomástól szenvedő nagyszülő mellett virrasztva, milyen jól jönne a családban egy orvos, akitől bármikor segítséget lehet kérni? Jó hírünk van: létezik ilyen megoldás.

Apró lépésekkel is sokat tehetünk egészségünkért

Mutatunk 10 könnyen betartható tippet, amellyel elindulhatunk az egészséges és teljesebb élet felé vezető úton.

Modern orvos-beteg kapcsolattartás

Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, amikor egészségügyi kérdéseinkkel nem feltétlenül kell elmennünk az orvosi rendelőbe, mégis kérhetünk érdemi segítséget?

Ezekért hálásak leszünk fiatalkori önmagunknak

Tökéletes recept nincsen, viszont 8 komoly és kevésbé komoly jó tanács megfogadásával később örömmel tekintünk vissza ifjúkori önmagunkra.

Tippek a gyerekek lefárasztásához

Sok szülőnek okoz problémát a hidegebb hónapokban, hogyan töltse szabadidejét a gyerekkel, hogyan fárassza le még az esti fürdetés, lefekvés előtt.

Gondolatok a magán egészségügyi szolgáltatásokról. Mikor, miért és hogyan?

A magánegészségügy egyre elterjedtebb Magyarországon, de fontos tudnunk, hogy pontosan mivel is jár, mi alapján válasszunkkra is.

Alternatív és komplementer gyógymódok

Az alternatív gyógymódok az orvosi kezelések kiegészítésére, a gyógyulás felgyorsítására szolgálnak megoldásként. Milyen kiegészítő kezeléseket próbáljunk ki?

0-24 hívható orvos

Veled is előfordult, hogy nem tudtad kihez fordulj orvosi vagy egészségügyi kérdésben? Van orvos, akit éjjel-nappal hívhatsz kérdéseiddel!

A megelőzés életet ment

Rák gyanújának felmerülése után a döbbenet után másnak kell a középpontban állnia: a gyors diagnózisnak, a kezelésnek és a gyógyulásnak.

Ilyen, amikor egy leendő anya aggódik a szülés miatt

A terhesség alatt nemhogy csökkenne, csak szaporodik a kérdések száma, és minden kérdés valami aggodalomhoz köthető.