Miért éri meg Önnek? - Motiva befektetési egységekhez kötött rendszeres díjas nyugdíjbiztosítás

Megtakarítás és befektetés nyugdíjra

 • Érdekli mekkora nyugdíjra számíthat?
 • Szeretné kihasználni az adójóváírás lehetőségét, és évi akár 130.000 forintos adójóváíráshoz jutni?
 • Érdekli, hogyan tudja a megtakarítását úgy befektetni, hogy a kockázat mértéke igazodjon a nyugdíjkor időpontjához?
 • Kezdjünk el beszélgetni: online vagy személyesen!
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék
Érdekli a Motiva nyugdíjbiztosítás?
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék

Motiva befektetési egységhez kötött rendszeres díjas nyugdíjbiztosítás

Nyugdíj célú megtakarítási és befektetési lehetőség, amelynél befektetéseit Ön kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően helyezheti el eszközalapjainkban, és rugalmasan kezelheti a szerződés időtartama folyamán. Nyugdíjbiztosítására a befizetett díj 20%-ával megegyező, maximum évi 130 ezer forintos adójóváírást vehet igénybe.
Mostantól Motiva kiegészítő biztosításainkkal tartós egészségkárosodás esetén is biztonságban tudhatja nyugdíjcélú megtakarításait, részletekért látogasson el a Biztosítási védelem aloldalra.

20% adójóváírás igényelhető-rth22t1q.png

20% adójóváírás igényelhető

Az alapbiztosításra befizetett díj 20%-ával megegyező adójóváírást vehet igénybe - legfeljebb évi 130.000 Ft-ot.

Biztonság-q3sPtWOV.png

Egyedi igényekre szabható, széles eszközalap választék

Biztonságosabb és kiszámíthatóbb teljesítményű, vagy magasabb hozampotenciálú, de kockázatosabb eszközalapjaink széles kínálatából alakíthatja ki portfolióját kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően.

Szerettei közül kedvezményezett jelölhető.png

Legalább 40 százalékos egészségkárosodás esetén is gyarapodik megtakarítása

Az erre vonatkozó kiegészítő biztosításokkal annak az alapvető célnak a megvalósulását tesszük lehetővé, amely miatt nyugdíjbiztosítását megkötötte. Még akkor is gyarapodhat nyugdíjcélú megtakarítása, ha legalább 40 százalékos egészségkárosodást szenved a tartam alatt.

Céldátum eszközalapok-nJrkxQXz.png

Céldátum eszközalapok

A céldátum eszközalap adott időpontra optimalizálja a befektetés értékét, fokozatosan csökkentve a kockázati szintet a céldátumhoz közeledve.

30 napon belüli haláleseti kifizetés-EZPR5l3J.png

Adó- és öröklési illetékmentes

A nyugdíjbiztosítás haláleseti szolgáltatása adó- és öröklési illetékmentes, nem része a hagyatéknak és kifizetése egyszerű és gyors a megjelölt kedvezményezett részére. A nyugdíjbiztosítás szolgáltatásai adómentesek.

Orvosi vizsgálat nélkül megköthető-oJ8FtqWs.png

Orvosi vizsgálat nélkül megköthető

Nincs szükség előzetes egészségügyi elbírálásra, orvosi vizsgálatokra.

Miért válassza az NN Biztosítót?

A magyarországi NN Biztosító Zrt. az NN Csoport tagja. Az NN Csoport 16 000 munkatársa jelenleg 11 országban nyújt ügyfelei részére életbiztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelői szolgáltatásokat.  Biztosítónk 1991 óta van Magyarországon, a magyar ügyfelek minden ötödik életbiztosításra fordított forintot az NN szakértelmére bíznak.
Forduljon bizalommal az NN biztosítási tanácsadójához, vagy igényeljen online vagy személyes konzultációt a weboldalunkon, és kérésére partnerünk felkeresi Önt!

Kinek ajánljuk?

 • Mindenkinek, aki jelenleg még nem jogosult nyugdíjszolgáltatásra és nem állapítottak meg nála 40%-ot elérő egészségkárosodást.
 • Annak, aki úgy érzi, az állami nyugdíj nem feltétlenül lesz elegendő a kívánt életszínvonal fenntartására.
 • Annak, aki élni tud az SZJA törvényben meghatározott adójóváírási lehetőséggel.
 • Annak, akinek kockázatvállalási hajlandósága közepes vagy magas és a nyugdíjcélú megtakarításával is hajlandó a magasabb hozam reményében magasabb kockázatot vállalni.

Kinek nem ajánljuk?

 • Annak, aki már most nyugdíjszolgáltatásra jogosult vagy már legalább 40%-os egészségkárosodást szenvedett el a szerződéskötést megelőzően.
 • Annak, aki nem nyugdíjcélra szeretne előtakarékoskodni.
 • Annak, aki kimondottan rövid távú megtakarítási formát keres.
 • Annak, aki kockázatkerülő és a nyugdíjcélú megtakarítását garantált biztonságban szeretné tudni.

Biztonság vagy magas hozam?

Egy befektetéssel szemben általában két elvárásunk van: a jó hozam és a biztonság. Ám e két tényező a pénzpiacokon jellemzően csak egymás kárára tud túlsúlyba kerülni.  

A megoldás lehet az életciklus befektetés. A nyugdíjmegtakarítás több évtizedre is szólhat - e hosszú idő alatt  van lehetőség változtatni portfóliónkon. Megtakarításunk elején vállalhatunk nagyobb kockázatokat, idővel aztán célszerű  elmozdulni a biztonságosabb  befektetési formák felé. Ez a céldátum eszközalapok működési elve.

 

Ábra: példa a Céldátum 2035 eszközalap befektetési összetétel változására az évek függvényében. A kockázatosabb részvényekről negyedévente folyamatosan átrendeződik a portfolió összetétele a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.