Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Változás a Globális fejlődő piaci részvény eszközalapban

A 'Globális fejlődő piaci részvény eszközalapunk' mögöttes alapja a 'QUANTIS Globális USD fejlődő piaci részvény alapok alapja'. A mögöttes alap kezelője, a QUANTIS Befektetési Alapkezelő, 2015. március 25-én kiadott döntése szerint megindította a mögöttes befektetési alap megszüntetésére vonatkozó eljárást. A tájékoztatás szerint a mögöttes befektetési alap nem fogad be befektetési jegy forgalmazására vonatkozó új rendelkezéseket.

Ez azt jelenti, hogy az ING Biztosító Zrt. 'Globális fejlődő piaci részvény' elnevezésű eszközalapjának forgalmazása felfüggesztésre kerül. Emiatt az eszközalapba befolyó befizetéseket, az eszközalapból történő bármely összegű visszavásárlást, illetve az eszközalapot érintő átváltásokat 2015. március 25-től nem áll módunkban végrehajtani. Amennyiben a felfüggesztés ideje alatt az eszközalappal érintett szerződés bármely okból megszűnik, úgy a Biztosító kifizetéskor az Eszközalap-tájékoztatóban foglaltak szerint jár el.

A mögöttes alap várhatóan egy hónapon belül, a felfüggesztés lezárását követően kerül bezárásra. Bezáráskor a mögöttes alap befektetéseit a mögöttes alap kezelője készpénzre váltja. A mögöttes alap bezárása várhatóan a 'Globális fejlődő piaci részvény eszközalap' bezárását is maga után vonja, így a Biztosító eltérő ügyfélrendelkezés hiányában a 'Magas védelmű vegyes eszközalapba' fekteti be az eszközalap felfüggesztés megszűnésével felszabaduló összeget. Felhívjuk figyelemét, hogy a felfüggesztett eszközalapban lévő befektetésének értéke a felfüggesztés után eltérhet a felfüggesztés előtti állapothoz képest.

Kérjük, rendszeresen kövesse nyomon az eszközalappal kapcsolatos aktuális híreket a www.nn.hu honlapunkon.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN