Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

A Globális fejlődő piaci részvényeszközalap bezárása

Az NN Biztosító 2015. május 6-val megszünteti a Globális fejlődő piaci részvény eszközalapot. Ennek oka, hogy a mögöttes befektetési alap kezelője, a QUANTIS Investment Management Zrt. megszünteti a mögöttes alapot. Az NN Biztosító ügyfelei, ha ebben az eszközalapban is van befektetésük, ingyen helyezhetik át azt más eszközalapokba. Amennyiben nem tesznek így, az NN azokat - szintén ingyenesen - a Magas védelmű vegyes eszközalapba helyezi, melyről részletes információkat az eszközalap-tájékoztatóban, az nn.hu weboldalon talál.

A Globális fejlődő piaci részvény eszközalap mögöttes alapja a QUANTIS Globális USD fejlődő piaci részvény alapok alapja. A mögöttes befektetési alap kezelője, a QUANTIS Investment Management Zrt., 2015. március 25-én kiadott döntése szerint megindította a mögöttes befektetési alap megszüntetésére vonatkozó eljárást. A tájékoztatás szerint a mögöttes befektetési alap ezen dátumtól nem fogadott be befektetési jegy forgalmazására vonatkozó új rendelkezéseket.

Emiatt 2015. március 25-től az NN Biztosító Zrt. Globális fejlődő piaci részvény eszközalapjának forgalmazása felfüggesztésre került. Így az eszközalapba befolyó befizetéseket, az eszközalapból történő bármely összegű visszavásárlást, illetve az eszközalapot érintő átváltásokat 2015. március 25-től nem állt módunkban végrehajtani. Amennyiben a felfüggesztés ideje alatt az eszközalappal érintett szerződés bármely okból megszűnt, úgy a Biztosító kifizetéskor az Eszközalap-tájékoztatóban foglaltak szerint járt el. A megszüntetési eljárás során a mögöttes befektetési alap befektetéseit a mögöttes alap kezelője készpénzre váltotta át, és befektetői részére legkésőbb 2015. április 15-ével megkezdte a megszűnt befektetési jegyek ellenértékének kifizetését. Ez az NN Biztosító Zrt. Globális fejlődő piaci részvény eszközalap felfüggesztésének végét jelenti. 

Ebben a tőlünk függetlenül kialakult helyzetben ügyfeleink érdekeinek védelmében kívánunk eljárni, így az eszközalap vagyonát 2015. április 15. napjától euróban tartjuk, ezzel biztosítva, hogy ügyfeleink bármikor hozzájuthassanak a pénzükhöz. Az eszközalapra alapkezelési díjat a 2015. március 25. és 2015. május 6. közötti időszakban nem számolunk fel.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN