Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

25 év és 5 változás, amely jobbá tette az életünket

Bár korunk sem szűkölködik a kihívásokban, az elmúlt 25 évben az életünk hosszabb, egészségesebb, biztonságosabb lett. A 25 éve Magyarországon is működő NN Biztosító összegyűjtötte, hogyan lett jobb a világunk az elmúlt negyedszázadban.

  1. A digitális forradalom. Míg 1991-ben még csak az első honlap publikálása történt meg, ma már szinte minden elérhető az interneten. A világhálónak köszönhető globális tudásmegosztás és a hálóra kötött okoseszközök milliói számos területen hoztak forradalmi változást.  Az egyik ilyen terület az orvostudomány, amelynek fejlődése éveket adott hozzá a születéskor várható élettartamhoz Magyarországon is. Ez az utóbbi 25 évben 6 évvel lett hosszabb. A tudomány fejlődése mellett túlélési esélyeinket növeli, hogy könnyebben találunk rá a számunkra megfelelő gyógymódokra, így sokat tehetünk egészségünkért.

  2. Biztonság a közlekedésben. Az elmúlt 25 évben lenyűgöző változáson ment keresztül a járműipar, a gyártók pedig egymásra licitálnak az utasbiztonsági eszközökben. Míg például 1991-ben csak ritka luxusfelszerelés volt a légzsák, addig ma már nem nagyon találni olyan autógyárat, amely e nélkül szállítja modelljeit. A légiközlekedés biztonságának fejlődését mutatja, hogy ma harmadannyi repülőgépszerencsétlenség történik a világban, mint negyedszázada. Így, ha odafigyelünk és biztonságos autót, megbízható légitársaságot választunk, sokat tehetünk saját biztonságunkért.

  3. A rák legyőzhető. "A gyilkos kór" - 25 éve így nevezte a köznyelv a rákot, a daganatos betegség túlélése ritkaságszámba ment. Ma már jelentősen nőtt a rák túlélésének esélye, ha időben diagnosztizálják a betegséget és a megfelelő terápiát választják. Ma már sokkal jobban odafigyelünk magunkra, gondoskodunk magunkról, okosabban tervezzük az életünket, beleértve az esetleges betegségekre, és azok pénzügyi következményeire való felkészülést is.

  4. Minőségi időskor. A várható élettartam meghosszabbodásával ma már egyre több aktív év vár a nyugdíjasokra. Míg korábban az idős emberek passzívabb, visszahúzódóbb életet éltek, ma már interneteznek, tanfolyamokon vesznek részt, sportolnak és gyermekeik, unokáik mellett egyenrangú partnerek lehetnek. A hosszú és tartalmas időskor záloga, hogy aktív éveink során már gondolunk nyugdíjas éveinkre, és hosszú távon is gondoskodunk anyagi biztonságunkról.

  5. Biztosra megyünk. A ma embere sokkal jobban ad a biztonságra. Míg 25 éve a magyarok döntő részének nem volt még életbiztosítása, nyugdíjmegtakarítása, ma már egyre többen gondoskodnak a saját és szeretteik pénzügyi biztonságáról. "Az NN Biztosító 25 éve van jelen Magyarországon, így megtapasztalhattuk, hogy milyen sokat változott az emberek viszonya az öngondoskodáshoz. Ha csak az elmúlt 8 évet nézzük, az NN portfóliójában akkor is azt látjuk, hogy az új szerződések esetén a biztosítási összegek több mint megkétszereződtek, míg ugyanebben az időszakban a nettó átlagkeresetek 30%-kal nőttek. Azaz ügyfeleink ma már jobban felkészültek a váratlan helyzetekre" - mondta Sztanó Imre az NN Biztosító vezérigazgatója.


 
Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN