Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Tájékoztató a Telekommunikáció részvény eszközalap bezárásáról és az új Kommunikációs szektor részvény eszközalap megnyitásáról

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a befektetési egységekhez kötött 007 jelű Univerzál, 008 jelű Élet Plusz, 009 jelű Csemete rendszeres díjas, valamint a 707 jelű Bónusz és 717 jelű Hollandus egyszeri díjas életbiztosítási szerződésekhez választható Telekommunikáció részvény eszközalapot 2019. november 30-án bezárjuk és ezzel együtt az említett befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szerződésekhez 2019. december 1-én új eszközalapot vezetünk be Kommunikációs szektor részvény eszközalap néven.

Amennyiben a megszűnő Telekommunikáció részvény eszközalapban befektetéssel rendelkezik és Ön 2019. november 29. 16:30-ig másképpen nem rendelkezik, úgy az eszközalapban lévő egységei automatikusan és díjmentesen 2019. december 1-én átkerülnek a Kommunikációs szektor részvény eszközalapba.

Ha a rendszeres vagy az eseti díjak befektetésére olyan rendelkezése van érvényben, amelyben a megszűnő eszközalap szerepel és Ön másként nem rendelkezik, akkor a beérkező új díjak megszűnő eszközalapra vonatkozó részét 2019. november 29. 16:30 időpontot követően a Kommunikációs szektor részvény eszközalapba fektetjük.

Érintett eszközalapok

Megszűnő eszközalap   Új eszközalap  
Eszközalap neve Kockázati jellemző Eszközalap neve Kockázati jellemző
Telekommunikáció részvény eszközalap Kockázatos, ügyfélaktivitást igénylő eszközalap Kommunikációs szektor részvény eszközalap Kockázatos, ügyfélaktivitást igénylő eszközalap

 

Kommunikációs szektor részvény eszközalap

Az eszközalap célkitűzése minél nagyobb tőkenövekmény és osztalékjövedelem elérése olyan alap(ok)ba történő befektetés által, amely(ek) a kommunikációs szektorba sorolt vállalatok részvényeibe fektetnek be világszerte.

Az eszközalap a befektetési politikáját az Xtrackers MSCI World Communication Services UCITS ETF alap euróban jegyzett (euróra nem fedezett) tőzsdén kereskedett befektetési alapon (ETF) (ISIN kód: IE00BM67HR47) keresztül valósítja meg. A mögöttes alap folyó költsége 0,30%.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Kommunikációs szektor részvény eszközalap említett mögöttes alapja euróra nem fedezett szemben a megszűnő eszközalap mögöttes alapjával! Az eszközalap devizaneme forint, azonban a végső befektetések eltérő devizanemben valósulnak meg, ezért a devizaárfolyamok alakulása befolyásolhatja az eszközalap teljesítményét.

Kérjük, tájékozódjon a befektetési politikákról, az eszközalapok kockázatairól, költségeiről és ezek ismeretében döntsön befektetési portfóliójának összetételéről.

Teendők az átalakítással kapcsolatban

Nincs további teendő, ha a megszűnő eszközalap helyett az új befektetési politikát követő eszközalap megfelelő Önnek.

A teendője, ha az új Kommunikációs szektor részvény eszközalap nem felel meg Önnek:

  1. Amennyiben az új eszközalap nem felel meg befektetési céljainak és kockázatvállalási hajlandóságának, mindössze annyi a teendője, hogy 2019. november 20. 16:30 és 2020. január 31. 16:30 között átváltja egységeit az Ön által választott eszközalapba vagy eszközalapokba. Ehhez egy ingyenes átváltási lehetőséget biztosítunk Önnek.
  2. Ha Ön rendszeres vagy eseti díjait a jövőben más eszközalapokba szeretné befektetni, ezt egyszerűen, egy új átirányítási megbízással, illetve új eseti díj eszközalapok közötti felosztására vonatkozó rendelkező nyilatkozattal kérheti.
  3. A rendelkezések megadásánál kérjük, vegye figyelembe, hogy ha az Ön rendelkezése bármely munkanapon 16:30 után érkezik be székhelyünkre, akkor úgy tekintjük, mintha az a következő munkanapon érkezett volna.
  4. Az átváltást, átirányítást elvégezheti, illetve az eseti díjak felosztására vonatkozó nyilatkozatát megteheti az NN Direkt online ügyfélszolgálati portálon vagy írásbeli rendelkezését elküldheti postán (1364 Budapest, Pf. 247) vagy faxon (+36 1 267 4833). Az átváltáshoz, átirányításhoz, eseti díj felosztásához szükséges nyomtatványok letölthetők honlapunkon a Dokumentumtárból.

További információért keressen minket központi elérhetőségeinken, vagy forduljon az NN biztosítási tanácsadójához!

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN