Biztosítási termékeink a koronavírus szemszögéből

Magyarországot is elérte a koronavírus járvány, melynek kapcsán rengeteg, a termékeinkhez kapcsolódó kérdés merülhet fel. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Fontos, hogy az itt leírtak csak tájékoztató jellegűek, minden esetben az adott termék- szabályzatában foglaltak az irányadók. Ha az adott termékre vonatkozó szerződési feltételek lehetővé teszik, az NN Biztosító szolgáltat a világjárványt okozó koronavírus esetén is, tekintettel arra, hogy a koronavírus nem szerepel a kizárások között. Egyebekben az adott termék szerződési feltelei az irányadóak.

Kórházi tartózkodás 

Amennyiben a kórházi tartózkodásra a kockázatviselés kezdetét követő 180 napon túl kerül sor - akár koronavírus diagnosztizálása miatt -, a kórházi napi térítés kiegészítő biztosításaink a szerződési feltételek szerint szolgáltatnak.
2019. október 3. előtt kötött (régi típusú) kiegészítők esetén 3 napot meghaladó, míg az ezt követően kötött (új típusú) kiegészítők esetén a 24 órát meghaladó kórházi tartózkodás első napjától él a szolgáltatás.
Új típusú kiegészítő esetén az intenzív osztályon történő kezelés idejére (a koronavírus rendkívül veszélyes a tüdőre, súlyos esetekben a beteg a jelenlegi információink szerint intenzív osztályon, gépi lélegeztetésre szorul) a napi térítés összegének kétszeresét fizeti ki a Biztosító.
Régi típusú Kórházi napi térítés kiegészítőink a szabályzatban szereplő területi hatálynak megfelelően, ahol a területi hatály a kórházi ápolás helyére vonatkozik, míg az új típusú kórházi napi térítés kiegészítőink területi korlátozás nélkül (azaz a világ bármely kórháza esetén) szolgáltatnak. 

Műtét 

Amennyiben koronavírus által fertőzött betegen a kockázatviselés kezdetét követő 180 napon túl a biztosító honlapján elérhető műtéti listán szereplő és térített műtétként meghatározott műtétet kell végrehajtani, a biztosító Teljes Műtéti listájában feltüntetett WHO-kódok alapján meghatározott kategóriák szerinti műtéti térítést szolgáltat (kivételt képeznek továbbra is a nem térített kategóriába tartozó műtétek) - természetesen figyelembe véve az adott kiegészítő biztosítások sajátosságait és szerződési feltételeinek rendelkezéseit. Műtéti térítés kiegészítő biztosításaink szolgáltatása a szabályzatban szereplő területi hatálynak megfelelő helyszínen végrehajtott műtétekre vonatkozik. 

Koronavírus fertőzés miatti haláleset 

A biztosító haláleseti szolgáltatást tartalmazó biztosításai a koronavírus fertőzés miatt bekövetkezett halál esetén is kivétel nélkül szolgáltatnak, mivel ez a betegség nem szerepel a kizárások között. Egyebekben az adott termék szerződési feltelei az irányadóak.

Biztosítási szolgáltatások, amelyekre ügyfeleink nem válnak jogosulttá csak azért, mert a koronavírus fertőzés fennáll

  • Kritikus betegségre szóló biztosítások esetén, hiszen a kritikus betegségek listáján nem szerepel a koronavírus.
  • Gyermekek gyakori betegségeire szóló kiegészítő esetén, kivéve ha a fertőzés miatt tüdőgyulladás alakul ki (vagy szövődményként a gyakori betegségek listáján szereplő egyéb betegség).
  • Tünetmentes karantén esetén nem történik biztosítási esemény, így szolgáltatásra sem kerülhet sor.
  • A Vitalitás osztályon nem ápolnak fertőző betegségben szenvedő betegeket, így koronavírus fertőzéssel kapcsolatban ilyen jellegű szolgáltatási igény nem merülhet fel.
  • Balesetbiztosítások esetén, mivel a vírusfertőzés nem minősül balesetnek.

 

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN