Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Tájékoztató a Kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosítások szerződési feltételeinek változásáról

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Biztosító a 918, 988 és C46 jelű kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosítások esetében Ügyfelei javára egyoldalúan eltér a szerződési feltételekben meghatározottaktól. 

Az új szerződésekre vonatkozó módosító rendelkezések hatályát a Biztosító visszavonásig fenntartja.

Az NN Biztosító számára Ügyfelei kiemelten fontosak, ezért munkatársaink folyamatosan azon dolgoznak, hogy szolgáltatásainkkal a lehető legtöbb segítséget nyújtsuk a jelenlegi nehéz és bizonytalan időszakban is.

A koronavírus járványhoz kapcsolódó nem mindennapi helyzetre való tekintettel a 918 és 988 jelű Kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosítások, valamint a C46 jelű Bármely okú kórházi napi térítésre szóló csoportos kiegészítő biztosítás esetében, ha a kórházi tartózkodás pozitív teszttel igazolt koronavírus okozta COVID-19 megbetegedésből eredően, a Biztosító az Ügyfelek javára szolgáló átmeneti módosító rendelkezésekkel 2020. április 21. 00:00 órájától az alábbiak szerint egyoldalúan eltér a 918 és 988 jelű kiegészítő biztosításokra vonatkozó szerződési feltételekben meghatározott 180 napos, valamint a C46 feltételekben rögzített 90 napos kockázatkizárási időtől, és 14 napos kockázatkizárási időt ír elő.

A módosító rendelkezések 2020. április 21. 00:00 órájától érvényesek a meglévő és a 2020. április 20. napjától újonnan kötött 918 jelű és 988 jelű Kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosításokra, illetve a C46 jelű Bármely okú kórházi napi térítésre szóló csoportos kiegészítő biztosításokra azzal, hogy az újonnan megkötött szerződések esetében a kockázatviselés 2020. április 21. napján vagy azt követően, de legfeljebb a visszavonás napján kezdődhet.

A Biztosító kifejezetten fenntartja a jogot, hogy az újonnan kötött biztosítási szerződések esetében a módosító rendelkezésekkel létrejövő új biztosítási szerződések megkötésének a lehetőségét visszavonja.

A koronavírus okozta COVID-19 megbetegedést pozitív teszttel szükséges igazolni, és amennyiben a betegség diagnosztizálása vagy a betegség miatti kórházi ápolás első napja legalább 14 nappal meghaladja a kockázatviselés kezdetét, a Biztosító a szerződési feltételekben foglaltaknak megfelelően kórházi napitérítés szolgáltatást nyújt.

A fentiekben hivatkozott, a szerződési feltételekben foglaltaktól való eltérés kiterjed arra is, hogy a Kórház fogalmába beleértendő, és kórháznak minősülnek a koronavírus betegség és járvány elleni védekezésre, az egészségügyi ellátórendszer kapacitásának bővítésére kialakított ideiglenes kórházak is.

A kockázatkizárási idő kizárólag az igazoltan a COVID-19 betegségből eredő kórházi kezelés esetén módosul 14 napra, minden egyéb betegség miatt bekövetkező kórházi tartózkodás esetén a várakozási idő a szerződési feltételekben meghatározottak szerint továbbra is 180 nap a 918 és 988 jelű kiegészítő biztosítások, és 90 nap a C46 jelű kiegészítő biztosítás esetén.

Kapcsolódó dokumentumok

 

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN