Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Az NN is közzétette az Európai Unió Fenntartható növekedés finanszírozásáról szóló jogszabálycsomagjának megfelelő tájékoztatását

2021. március 10-én válnak hatályossá a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló 2019/2088 rendelet (Közzétételi rendelet) első elemei. A Közzétételi rendelet az Európai Unió "Fenntartható növekedés finanszírozásáról" szóló és több részből álló jogszabálycsomagjának része.

2021. március 10-én válnak hatályossá az Európai Uniónak a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló 2019/2088 rendeletének (Közzétételi rendelet) első elemei.

A szabályozás célja többek között:

  • a pénzügyi piaci szereplők által a fenntarthatósági kockázatok, továbbá a fenntarthatóság szempontjából káros hatások figyelembevétele belső folyamataikban
  • a pénzügyi termékek fenntarthatósági jellemzőivel kapcsolatban az átláthatóság növelés

A szabályozás a pénzügyi termékek három csoportját definiálja, melyek besorolását a mögöttük lévő gazdasági tevékenység alapján kell elvégezni (mibe fektet a termék).

  1. A terméknek semmilyen fenntarthatósághoz kötődő célja nincs
  2. A termék környezeti és/vagy társadalmi jellegzetességeket mozdít elő.
  3. A terméknek fenntarthatósági céljai vannak.

Mindhárom kategória esetében különféle tájékoztatási kötelezettségnek kell megfelelnünk szervezeti és termékszinten egyaránt. Ennek kapcsán változtattunk a szerződéskötés előtti tájékoztatás tartalmán, továbbá új információkat tettünk közzé a honlapunk Fenntarthatóság oldalán ezen témákban:

  • Fenntarthatósági kockázatokkal kapcsolatos politikák;
  • Fenntarthatóság szempontjából káros hatások bemutatása;
  • Fenntarthatósági szempontok figyelembevétele a javadalmazási politikában;
  • Termékeink besorolása.
Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN