Fontos termékmódosítással kedvez az NN Biztosító a koronavírus miatt kórházi kezelésre szorulóknak

Egyedülálló és a koronavírussal kezelt betegek számára komoly segítséget jelentő módosítást jelentett be az NN Biztosító: a piacon bevett 90-180 nap helyett már 14 nap után folyósítja kórházi napi térítéseit egyes termékeinél. A kockázatkizárási idő jelentős lerövidítése mellett a biztosító továbbra is a szerződésben szereplő összeg kétszeresét téríti az intenzív osztályon történő kezelés idejére, ami szintén fontos támogatás lehet az érintettek számára. 

Jóllehet egyes emberekből alig vált ki érdemi tüneteket a SARS-CoV-2 koronavírus, amikor az általa okozott COVID-19 betegség kórházi kezelést tesz szükségessé, az többnyire súlyos vagy kritikus állapotot idéz elő.

"A betegség terjedése miatt sok beteg szorul tartós kórházi kezelésre, akár gépi lélegeztetésre, intenzív kórházi ellátásra, ezért úgy döntöttünk, hogy a fertőzés sajátosságaihoz igazítjuk kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosításainkat" - közölte Baranyai Dávid, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója. A kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosítás célja, hogy kórházi ellátás esetén a biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási összeg kifizetésével segítse a kedvezményezettet például a kórházi tartózkodással kapcsolatos többletköltségek fedezésére.

Április 21-étől a biztosító több konstrukciónál is az ügyfelei javára tér el egyoldalúan a szerződési feltételekben meghatározottaktól a pozitív teszttel igazolt COVID-19 megbetegedésből eredő kórházi kezelés esetén. A piacon általában jellemző 90 vagy 180 nap helyett a COVID-19 esetében mindössze két hétre rövidíti le a kockázatkizárási időt az NN Biztosító. Eszerint, ha az érintett termékeknél a kockázatviselés kezdete után két héttel pozitív tesztje van és COVID-19 megbetegedés miatt az ügyfél kórházi ellátásra szorulna, a biztosító már folyósítja a kórházi napi térítés összegét, szemben a terméktől függő korábbi három-hat hónapos türelmi idővel.

Meghatározott esetekben a biztosító a kórház fogalmát is tágabban értelmezi: ebbe ugyanis az új koronavírusos fertőzéskor a járvány elleni védekezésre, az egészségügyi ellátórendszer kapacitásának bővítésére kialakított ideiglenes létesítményeket is beleérti. Mi több, néhány konstrukciónál területi korlátozást sem érvényesít, azaz a világ bármely kórháza esetén fizeti a napi térítést.

"Naponta olvashatunk személyes történeteket, amelyekben akár élsportolók számolnak be arról, hogy mekkora fizikális próbatételt okoz a szervezetnek a koronavírus. Ilyen helyzetben kulcsfeladatunk a lehető leginkább hozzájárulni ahhoz, hogy a betegséggel küzdők mihamarabb a legjobb ellátásban részesülhessenek, és sikerrel küzdhessék le a betegséget. Ennek érdekében végeztük el ezt a jelentős módosítást a termékkondícióinkban" - közölte Baranyai Dávid.

A biztosító a fenti, visszavonásig vagy jelenleg június 30-áig érvényes módosítás mellett továbbra is a kórházi napi térítés szerződésben foglalt összegének a dupláját fizeti ki egyes biztosításoknál az intenzív osztályon történő kezelés idejére.

2020. június 25. Frissítés: Az új szerződésekre vonatkozó módosító rendelkezések hatályát a Biztosító meghosszabbította 2020. szeptember 30-ig.

2020. szeptember 23. Frissítés: Az új szerződésekre vonatkozó módosító rendelkezések hatályát a Biztosító meghosszabbította 2020. december 31-éig.
Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN
sajtoszoba_img_sarvarimarcell.png

Sárvári Marcell

Vállalati kommunikációs menedzser

sarvari.marcell@nn.hu

Videóink

Tekintse meg videócsatornánkat!

Youtube

Képek

Itt tölthet le képeket az NN Group életéről.

Flickr