Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Erőt adó autogramok: a Magyar Hospice Alapítvány betegeinek gyűjt támogatást Eliud Kipchoge

A hospice világnap alkalmából a világ legismertebb maratonfutója, az olimpiai bajnok Eliud Kipchoge is segíti a Magyar Hospice Alapítvány javára október 11-én induló jótékonysági kezdeményezést. Az NN Biztosító kampányában a kenyai atléta által személyesen aláírt NN Ultrabalaton pólókra lehet online licitálni, a bevétel pedig az alapítvány Gyermekhospice-palliatív otthonápolási programját támogatja majd.

Eliud Kipchoge saját kezű autogramja szerepel azon a négy darab NN Ultrabalaton pólón, amelyekre online licitálhatnak a futásrajongók. Az NN Biztosító és az NN Ultrabalaton szervezői által az október 8-i hospice világnap alkalmából elindított jótékonysági aukció teljes bevétele a Magyar Hospice Alapítvány munkáját segíti. A pólókra bárki licitálhat az online aukción, a nyertes ajánlatok összege pedig az alapítvány hospice-palliatív munkáját támogatja. A különleges, dedikált pólókra ezen a Facebook oldalon, kommentekben lehet licitálni október 11-e 10 órától október 13-a 15 óráig.

„Hiszem, hogy nincs fontosabb ügy a rászoruló gyermekek segítésénél. Ezért csatlakoztam örömmel az NN Biztosító kezdeményezéséhez. Remélem, a futórajongók most megmutatják szolidaritásukat és ennek a gyönyörű sportnak az igazi erejét” – mondta Eliud Kipchoge, az NN Running Team tagja.

Eliud Kipchoge videóüzenete a magyar futóközösségnek.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta végzi munkáját, mellyel a már nem gyógyítható daganatos betegek életvégi ellátásában, családjaik kísérésében nyújt segítséget - akár a betegek otthonában, akár az alapít-vány Budapest Hospice Házában. Mindegyik ellátási forma térítésmentesen érhető el. Az alapítvány „Fogd a kezem!” gyermekhospice és palliatív otthonápolási programja 2010 őszén indult el. A program alapgon-dolata, hogy a család nyújtotta biztonság minden életkorban fontos, de különösen a beteg gyerekek eseté-ben. Ezért kiemelten fontos, hogy a daganatos betegek aktív kezelésük lezárulása után otthonukban kap-hassanak teljes körű, a testi és a lelki igényeket is szem előtt tartó egészségügyi ellátást.

1991-ben Polcz Alaine-nel indítottuk el a végstádiumú daganatos betegek fájdalomcsillapító, tüneteket enyhítő ellátását. A kulcsszó számunkra akkor is és azóta is a méltóság: hogy a gyógyíthatatlan daganatos betegek életük utolsó szakaszát értékes emberként, fájdalmak nélkül, szeretetben élhessék” – emelte ki dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvos-igazgatója. Hozzátette: „egy hozzánk hasonló alapít-ványnak azért van rendkívüli szüksége támogatásra, társadalmi összefogásra, mert minden ellátásunk teljen térítésmentes”.

„Eliud Kipchoge már többször példát mutatott a világnak belső erőből, helytállásból és a másokért történő kiállásból. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen legenda csatlakozott az NN Biztosító kezdeményezéséhez, hogy együtt segítsük a Magyar Hospice Alapítvány tevékenységét. Bízunk benne, hogy a futás rajongóival karöltve hathatós segítséget adhatunk az alapítvány betegei számára” – nyilatkozta Holló Bence, az NN Biztosító vezérigazgatója.


 

Eliud Kipchoge, az NN Running Team tagja kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok és további 10 világverseny aranyérmese. Emellett ő volt az első, aki 2 órán belül tudta teljesíteni a maratont: 2019 októberében Bécsben 1:59:40-es idővel futotta le a 42 km-es távot. Kipchoge őszintén hisz abban, hogy az együttműködés elérhetetlennek tűnő célokat is elérhetővé tesz, és hogy a sikerhez mindenki hozzáteheti a maga részét. Ahogyan az egyik leggyakrabban idézett beszédében megfogalmazta: „A csapatmunka miatt vagyok itt. Azért vagyok itt, mert a sport a közös ügyünk. A valódi csapatmunkáról beszélek. A csapatmunka az, ami segít. A Hősök Képlete: az én száz százalékom semmi az egész csapat egy százalékához képest, és a csapat egy százaléka semmi, ha én nem adom bele a saját száz százalékomat. Ez a csapatmunka értelme."

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

pr_sarvari_marcell

Sárvári Marcell

Vállalati kommunikációs menedzser

sarvari.marcell@nn.hu
sajtoszoba_img_sarvarimarcell.png

pr_youtube

Videóink

Tekintse meg videócsatornánkat!

Youtube

pr_flickr

Képek

Itt tölthet le képeket az NN Group életéről.

Flickr