Fontos tájékoztatás a COVID-19 betegséggel, illetve a védőoltással kapcsolatos biztosítási kondíciókról

Az utóbbi hónapokban felmerült aggodalmak ismeretében ezúton tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az NN Biztosító semmilyen megszorítást nem alkalmaz a COVID-19 elleni védőoltásokkal szemben, illetve hogy az NN Biztosító COVID-19 megbetegedés esetén is változatlanul helyt áll, és vállalja a szerződés szerinti térítést ügyfelei számára.

Az elmúlt időszakban több felületen is olvashatóak olyan felvetések, amelyek szerint a Covid-19 ellen beoltottak más elbírálás alá esnek a biztosítóknál, illetve hogy a szolgáltatóknál előfordulnak az oltással kapcsolatos kitételek. Ezúton szeretnénk eloszlatni minden kedves ügyfelünk kételyeit ezen a téren:

• társaságunk a COVID-19 elleni védőoltással kapcsolatban semmilyen megszorítást nem alkalmaz, nem vizsgálja a szerződéskötéskor, hogy az illető részesült-e COVID-19 elleni védőoltásban vagy sem;
  • az Általános Életbiztosítási Szabályzat értelmében, amennyiben azt az adott termék különös feltételei is lehetővé teszik, az NN Biztosító a világjárványt okozó SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés okozta COVID-19 betegség miatt bekövetkező biztosítási esemény esetén is szolgáltat, mivel az nem szerepel a kockázatkizárások között.

Egészségfelmérés

A SARS-CoV-2 koronavírus fertőzéssel, COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatos kérdéseket csak abban az esetben teszünk fel a szerződéskötéskor, amennyiben szükséges a leendő biztosított egészségi állapotának felmérése. Ezen felül a COVID-19 betegségen átesett biztosítani kívánt személyek egészségi állapotát is egyénileg értékeljük, a fertőzés tehát önmagában nem kizáró tényező.

Koronavírus fertőzés miatti haláleset

Haláleseti szolgáltatást tartalmazó biztosításaink kivétel nélkül szolgáltatnak SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés okozta COVID-19 betegség miatt bekövetkező haláleseteknél is a szerződési feltételeknek megfelelően.

Kórházi tartózkodás

Amennyiben a kórházi tartózkodásra COVID-19 betegség diagnosztizálása miatt kerül sor, a kórházi napi térítés kiegészítő biztosításaink (K jelű biztosítási csomag, 908, 918, 988, C46) a szerződési feltételek szerint szolgáltatnak. SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés pozitív teszttel nem igazolt kórházi karantén esetén ezzel szemben nem történik biztosítási esemény, így szolgáltatásra sem kerülhet sor.

Műtét

Amennyiben egy betegen - akár COVID-19 betegség miatt - a kockázatviselés kezdetétől 180 napon túl olyan műtétet szükséges végrehajtani, amely a honlapunkon elérhető Teljes Műtéti listán térítettként szerepel, a biztosító az ezen listában feltüntetett WHO-kódok alapján meghatározott kategóriák szerinti műtéti térítést szolgáltat, figyelembe véve természetesen az adott kiegészítők sajátosságait. Műtéti térítés kiegészítő biztosításaink: K jelű biztosítási csomagjaink, 907, 917, 987, C45.

Kifejezetten a SARS-CoV-2 koronavírus okozta COVID-19 betegségre biztosítási fedezetet nem nyújtó biztosítási szolgáltatások

• Kritikus betegségre szóló biztosítások esetén, mivel azokban nem szerepel a SARS-CoV-2 koronavírus okozta COVID-19 megbetegedés biztosítási eseményként: 031, 033, 232, 333, 931-937, 972, 982, 9K2, G44, C47, C48.
  • Gyermekek gyakori betegségeire szóló kiegészítő biztosítás (9K1) esetén, mivel abban nem szerepel a SARS-CoV-2 koronavírus okozta COVID-19 megbetegedés biztosítási eseményként, kivéve, ha a koronavírus fertőzés következtében tüdőgyulladás (vagy szövődményként a gyakori betegségek listáján szereplő egyéb betegség) alakul ki.
  • SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés pozitív teszttel nem igazolt kórházi karantén esetén nem történik biztosítási esemény, így szolgáltatásra sem kerülhet sor.
  • SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés pozitív teszttel igazolt hatósági házi karantén esetén sem történik biztosítási esemény, így szolgáltatásra sem kerülhet sor.
  • A Vitalitás osztályon nem ápolnak fertőző betegségben szenvedő betegeket, így a SARS-CoV-2 koronavírus fertőzéssel kapcsolatban ilyen jellegű szolgáltatási igény nem merülhet fel.
  • Balesetbiztosítások esetén, mivel a vírusfertőzés nem minősül balesetnek

> A koronavírussal összefüggésben lévő legfontosabb híreinkről, tájékoztatóinkról ezen a linken tájékozódhat.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, nem helyettesíti a termékek részletes szabályait. Kérjük tekintse át az NN Biztosítóval kötött biztosítási szerződéseit, és az azokra vonatkozó szerződési feltételeket. Ha az adott termékre vonatkozó szerződési feltételek lehetővé teszik, az NN Biztosító szolgáltat a világjárványt okozó SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés okozta COVID-19 megbetegedéssel kapcsolatban bekövetkező biztosítási események esetén is, tekintettel arra, hogy a koronavírus okozta megbetegedés nem szerepel a kockázatkizárások között. Egyebekben az adott termék szerződési feltelei az irányadóak, illetve a COVID-19 koronavírus okozta helyzet miatti, az ügyfelek előnyére szolgáló átmeneti módosító rendelkezések - amelyek elérhetők a Dokumentumtárban - az irányadóak.