Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Tájékoztatás a Latin-amerikai részvény eszközalap befektetési politikájának módosulásáról

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a befektetési egységekhez kötött 017 jelű életbiztosítás, 027 jelű Euro Alap, 077 jelű életbiztosítás, 727 jelű egyszeri díjas Euro Alap, 037 jelű Kronosz, 047 jelű rendszeres díjas garantált, 087 jelű Kairosz életbiztosítási szerződésekhez választható Latin-amerikai részvény eszközalap (a továbbiakban: eszközalap) befektetési politikája 2019. május 31-én megváltozik. A változással kapcsolatos legfőbb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze.

A változás oka, hogy az eszközalap befektetési politikáját jelenleg megvalósító mögöttes befektetési alap - NN (L) Latin America Equity luxemburgi alap euróban jegyzett befektetési osztálya (ISIN kód: LU1074963197) - befektetési célja és politikája jelentősen módosul, amelynek következtében az eszközalap befektetési politikáját a jövőben nem fedi le. A mögöttes alap megfelelőségének megváltozása miatt az eszközalap befektetési politikájának módosítása szükséges.

Az eszközalap a befektetési politikáját 2019. május 31-től az Xtrackers MSCI EM Latin America Swap UCITS ETF (ISIN kód: LU0292108619) alap euróban jegyzett tőzsdén kereskedett befektetési alapon (a továbbiakban: új mögöttes alap) keresztül valósítja meg.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eszközalap összetétele a befektetett eszközök cseréje miatt átmenetileg eltérhet a befektetési politikában rögzítettől. Az átmeneti időszak alatt az eszközalap nagyobb mértékű likvid eszközt tartalmazhat.

Az Eszközalap befektetési célkitűzése, referenciaindexe, kockázati besorolása, illetve alapkezelési díja/vagyonarányos költsége nem változik. Az eszközalap választását továbbra is akkor érdemes megfontolnia, ha a befektetésének megcélzott időtávja legalább 10 év, illetve ha ön legalább kockázatkedvelő befektető.

Teendők a befektetési politika módosításával kapcsolatban

Nincs teendője, ha az eszközalap a megváltozott eszközösszetétellel továbbra is megfelel önnek.

Az ön teendője, ha a Latin-amerikai részvény eszközalap az új mögöttes alappal nem felel meg:

  1. Amennyiben az eszközalap nem felel meg befektetési céljainak és kockázatvállalási hajlandóságának, mindössze annyi a teendője, hogy átváltja egységeit ebből az eszközalapból a szerződéséhez elérhető egyéb eszközalapok valamelyikébe.
  2. Ehhez az átváltáshoz az évente rendelkezésre álló ingyenes lehetőségek mellé további egy ingyenes átváltási lehetőséget biztosítunk 2019. május 20. 16:30 és 2019. augusztus 1. 16:30 között. (Egy átváltásnak az egy megbízásban adott rendelkezések minősülnek.)
  3. Ha olyan rendelkezése van érvényben, amely alapján a rendszeres vagy eseti díjait részben vagy egészben az érintett eszközalapba kérte korábban befektetni, ezt nagyon egyszerűen, egy új átirányítási, vagy új eseti díj megosztásról szóló megbízással módosíthatja.
  4. A rendelkezések megadásánál kérjük, vegye figyelembe, hogy ha az ön rendelkezése bármely munkanapon 16:30 után érkezik be székhelyünkre, akkor úgy tekintjük, mintha az a következő munkanapon érkezett volna.
  5. Az átváltást, átirányítást elvégezheti, illetve az eseti díjak felosztására vonatkozó nyilatkozatát megteheti az NN Direkt online ügyfélszolgálati portálon vagy írásbeli rendelkezését elküldheti postán (1364 Budapest, Pf. 247) vagy faxon (06 1 267 4833). Az átváltáshoz, átirányításhoz, eseti díj felosztásához szükséges nyomtatványok letölthetők honlapunkon a Dokumentumtár Ügyfélszolgálati dokumentumok lapfülén, Befektetések kezelése kategóriájában ide kattintva.

Hol talál további információt az eszközalapról?

Az eszközalapok múltbéli teljesítményéről a Eszközalap árfolyamok és hozamszámoló oldalunkon tájékozódhat, az eszközalapok befektetési politikájáról és a kockázatokról pedig a D jelű Eszközalap-tájékoztatóban olvashat részletesen, amit a Dokumentumtárban talál.

Kérjük, tájékozódjon a befektetési politikákról, az eszközalapok kockázatairól, és ennek ismeretében döntsön befektetési portfóliójának összetételéről.

Az NN Biztosító online ügyfélszolgálati portálján, az NN Direkten tájékozódhat a befektetésének aktuális értékéről és biztosítási szerződésének aktuális szolgáltatásáról.

További információért keressen minket elérhetőségeinken.

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN