Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Tájékoztatás új céldátum eszközalapok indulásáról

A piaci folyamatok és az ügyféligények figyelembevételével, eszközalap kínálatunkat 2019. szeptember 24-én egy forintos és egy eurós céldátum eszközalappal bővítjük, amelynek részleteit az alábbiakban olvashatják.

2019. szeptember 24-től a befektetési egységekhez kötött

  • 010 jelű Galaxis rendszeres díjas,
  • 011 jelű Perpetuum rendszeres díjas,
  • 118 jelű Visio rendszeres díjas és 718 jelű Visio egyszeri díjas,
  • 119 jelű Életkapu rendszeres díjas,
  • 738 jelű egyszeri díjas,
  • 158 jelű Motiva rendszeres díjas és 758 jelű Motiva egyszeri díjas

életbiztosítási szerződésekhez megnyílik és elérhetővé válik a forintban denominált Céldátum 2050 vegyes eszközalap.

A Céldátum 2050 vegyes eszközalap választását akkor érdemes megfontolnia, ha az Ön megtakarítási célja 2048-2053 közötti időszakba esik és, ha Ön legalább mérsékelten kockázatkedvelő befektetőnek tartja magát. Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is! Kérjük, vegye figyelembe, hogy az eszközalap várható hozama és kockázatai a céldátumra (2050. október 1.) vannak optimalizálva. Az eszközalap befektetési kockázattal jár, amelyet a Szerződő visel. A befektetési egységek árfolyama nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is. A Biztosító az eszközalap teljesítményével kapcsolatban sem tőkevédelmet/garanciát, sem hozamvédelmet/garanciát nem vállal.

Az eszközalap célja, hogy hosszú távon kiegyensúlyozott hozamot érjen el a kiválasztott befektetési eszközök segítségével. Az eszközalap vagyonát nemzetközi és fejlődő piaci részvények és emellett forintban denominált pénzpiaci eszközök és kötvények alkothatják. Az eszközalap a befektetési politikáját mind közvetlen befektetésekkel, mind mögöttes alapokon keresztül megvalósíthatja. A céldátum eszközalap induláskor kialakított befektetési eszközosztály arányokat a vagyonkezelő a céldátum eléréséig negyedévente változtatja, fokozatosan csökkentve a kockázati szintet.

2019. szeptember 24-től a befektetési egységekhez kötött

  • 128 jelű Vista rendszeres díjas és 728 jelű Vista egyszeri díjas,
  • 748 jelű egyszeri díjas

életbiztosítási szerződésekhez megnyílik és elérhetővé válik az euróban denominált Céldátum 2045 vegyes eszközalap.

A Céldátum 2045 vegyes eszközalap választását akkor érdemes megfontolnia, ha az Ön megtakarítási célja 2043?2048 közötti időszakba esik és, ha Ön kockázatkedvelő befektetőnek tartja magát. Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke csökkenhet is! Kérjük, vegye figyelembe, hogy az eszközalap várható hozama és kockázatai a céldátumra (2045. szeptember 1.) vannak optimalizálva. Az eszközalap befektetési kockázattal jár, amelyet a Szerződő visel. A befektetési egységek árfolyama nemcsak növekedhet, hanem csökkenhet is. A Biztosító az eszközalap teljesítményével kapcsolatban sem tőkevédelmet/garanciát, sem hozamvédelemet/garanciát nem vállal.

Az eszközalap célja, hogy hosszú távon kiegyensúlyozott hozamot érjen el a kiválasztott befektetési eszközök segítségével. Az eszközalap vagyonát olyan mögöttes alapokba fekteti, melyek portfólióját nemzetközi és fejlődő piaci részvények és emellett euróban denominált pénzpiaci eszközök és kötvények, illetve globális kötvények alkothatják. A céldátum eszközalap induláskor kialakított befektetési eszközosztály arányokat a vagyonkezelő a céldátum eléréséig negyedévente változtatja, fokozatosan csökkentve a kockázati szintet.

Hol talál további információt az eszközalapjainkról?

Az NN Biztosító eszközalapjainak múltbéli teljesítményéről a Hozamszámoló oldalunkon tájékozódhat, az eszközalapok befektetési politikájáról és a kockázatokról az A jelű és a B jelű Eszközalap-tájékoztatóban olvashat részletesen, amit honlapunkon Dokumentumtárban talál.

Kérjük, tájékozódjon a befektetési politikákról, az eszközalapok kockázatairól, és ennek ismeretében döntsön befektetési portfóliójának összetételéről.

Az NN Biztosító online ügyfélszolgálati portálján, az NN Direkten tájékozódhat a befektetésének aktuális értékéről és biztosítási szerződésének aktuális szolgáltatásáról.

További információért keressen minket központi elérhetőségeinken, vagy forduljon az NN biztosítási tanácsadójához!

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN