Webtartalom-megjelenítő [Webtown]

Tájékoztatás egyes eszközalapok befektetési politikájának módosulásáról

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a befektetési egységekhez kötött

  • 010 jelű Galaxis, 011 jelű Perpetuum, 118 jelű Visio, 119 jelű Életkapu rendszeres díjas, valamint a 718 jelű Visio és 738 jelű egyszeri díjas életbiztosítási szerződésekhez választható IT szektor részvény eszközalap (1.);
  • 128 jelű Vista rendszeres díjas, valamint a 728 jelű Vista és 748 jelű egyszeri díjas életbiztosítási szerződésekhez választható IT szektor részvény eszközalap (2.), valamint a Presztízs- és luxus szektor részvény eszközalap (3.);
  • 007 jelű Univerzál, 008 jelű Élet Plusz, 009 jelű Csemete rendszeres díjas, valamint a 707 jelű Bónusz és 717 jelű Hollandus egyszeri díjas életbiztosítási szerződésekhez választható Információtechnológia részvény eszközalap (4.);
  • 017 jelű Erasmus/Európa mosolya/Euro Prémium, 027 jelű Euro Alap, 077 jelű Euro superior/Európa hűsége/Genion, 727 jelű egyszeri díjas Euro Alap, 037 jelű Kronosz, 047 jelű rendszeres díjas garantált, 087 jelű Kairosz életbiztosítási szerződésekhez választható "Nyersanyagpiaci részvény eszközalap" (5.), valamint a "Presztízs- és luxusmárkák részvény eszközalapja" (6.)

befektetési politikája 2019. december 1-jén megváltozik. A változással kapcsolatos legfőbb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze.

A változás oka, hogy az előbb felsorolt hat eszközalap befektetési politikáját jelenleg megvalósító mögöttes befektetési alapok befektetési célja és politikája jelentősen módosul. Ennek következtében az eszközalapok befektetési politikáját a jövőben nem fedi le és a mögöttes alapok megfelelőségének megváltozása miatt az eszközalapok befektetési politikájának módosítása szükséges.

Az IT szektor részvény eszközalapok (1., 2.) és az Információtechnológia részvény eszközalap (4.) a befektetési politikáját 2019. december 1-től a Fidelity Global Technology Fund I EUR Hedged luxemburgi befektetési alap euróban jegyzett (és euróra fedezett) befektetési jegy osztályán (ISIN kód: LU2082327623) keresztül valósítja meg. Az új mögöttes alap folyó költsége 0,65%-ra változik.

A Presztízs- és luxus szektor részvény eszközalap (3.) és a Presztízs- és luxusmárkák részvény eszközalapja (6.) a befektetési politikáját 2019. december 1-től az AMUNDI S&P GLOBAL LUXURY UCITS ETF alap euróban jegyzett tőzsdén kereskedett befektetési alapon (ETF) (ISIN kód: LU1681048630) keresztül valósítja meg. Az új mögöttes alap folyó költsége 0,25%-ra változik.

A Nyersanyagpiaci részvény eszközalap (5.) a befektetési politikáját 2019. december 1-től az Xtrackers MSCI World Materials UCITS ETF alap euróban jegyzett tőzsdén kereskedett befektetési alapon (ETF) (ISIN kód: IE00BM67HS53) keresztül valósítja meg. Az új mögöttes alap folyó költsége 0,30%-ra változik.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eszközalapok összetétele a befektetett eszközök cseréje miatt átmenetileg eltérhet a befektetési politikában rögzítettől. Az átmeneti időszak alatt az eszközalap nagyobb mértékű likvid eszközt is tartalmazhat.

Az eszközalapok megcélzott ügyfélköre, befektetési célkitűzése, referencia indexe, kockázati besorolása, illetve alapkezelési díja/vagyonarányos költsége nem változik.

Teendők a befektetési politika módosításával kapcsolatban

Nincs teendője, ha az eszközalap a megváltozott eszközösszetétellel továbbra is megfelel Önnek.

Az Ön teendője, ha az eszközalap az új mögöttes alappal nem felel meg:

  1. Amennyiben az adott eszközalap nem felel meg befektetési céljainak és kockázatvállalási hajlandóságának, mindössze annyi a teendője, hogy átváltja egységeit az eszközalapból a szerződéséhez elérhető egyéb eszközalapok valamelyikébe.
  2. Ehhez az átváltáshoz az évente rendelkezésre álló ingyenes lehetőségek mellé további egy ingyenes átváltási lehetőséget biztosítunk 2019. november 20. 16:30 és 2020. január 31. 16:30 között. (Egy átváltásnak az egy megbízásban adott rendelkezések minősülnek.)
  3. Ha olyan rendelkezése van érvényben, amely alapján a rendszeres vagy eseti díjait részben vagy egészben az érintett eszközalapba kérte korábban befektetni, ezt nagyon egyszerűen, egy új átirányítási, vagy új eseti díj megosztásról szóló megbízással módosíthatja.
  4. A rendelkezések megadásánál kérjük, vegye figyelembe, hogy ha az ön rendelkezése bármely munkanapon 16:30 után érkezik be székhelyünkre, akkor úgy tekintjük, mintha az a következő munkanapon érkezett volna.
  5. Az átváltást, átirányítást elvégezheti, illetve az eseti díjak felosztására vonatkozó nyilatkozatát megteheti az NN Direkt online ügyfélszolgálati portálon vagy írásbeli rendelkezését elküldheti postán (1364 Budapest, Pf. 247) vagy faxon (+36 1 267 4833). Az átváltáshoz, átirányításhoz, eseti díj felosztásához szükséges nyomtatványok letölthetők honlapunkon a Dokumentumtárból.

Hol talál további információt az eszközalapról?

Az NN Biztosító eszközalapjainak múltbéli teljesítményéről a Eszközalap árfolyamok és Hozamszámláló oldalunkon tájékozódhat, az eszközalapok befektetési politikájáról és a kockázatokról pedig az "A", "B", "C" és "D" jelű Eszközalap-tájékoztatóban olvashat részletesen, amit a Dokumentumtárban talál.

Kérjük, tájékozódjon a befektetési politikákról, az eszközalapok kockázatairól, és ennek ismeretében döntsön befektetési portfóliójának összetételéről.

Az NN Biztosító online ügyfélszolgálati portálján, az NN Direkten tájékozódhat a befektetésének aktuális értékéről és biztosítási szerződésének aktuális szolgáltatásáról.

További információért keressen minket központi elérhetőségeinken, vagy forduljon az NN biztosítási tanácsadójához!

Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN