Visio - hero

Egyszeri díjas befektetés forintban

  • Hosszú távú megtakarítási lehetőséget keres és korszerű eszközalapokba fektetne?
  • Szeretne plusz kedvezményt kapni a nagyobb összegű befektetése mellé?
  • Életbiztosítási védelemre is vágyik?
  • Kamatadó- és öröklési illetékmentes befektetési formát keres?
  • Kezdjünk el beszélgetni: online vagy személyesen!
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék
Érdekli a Visio egyszeri díjas életbiztosítás?
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék

Visio - termékismertető

Visio egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás forint alapú, megtakarítási, befektetési lehetőség életbiztosítási védelemmel, amely már 500 000 forint egyszeri díjjal elindítható. A befektetés kiegészíthető eseti befizetésekkel, amelynek minimális összege alkalmanként 50 000 forint.

FAQ - warning

Téma megjelenítő

Ki kötheti meg a Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítást?

A Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás esetében a szerződő magánszemély és cég is lehet. A szerződő fizeti a biztosítás díját. A szerződő választja ki, hogy ki legyen a biztosított személye a szerződés megkötésekor.

Kire köthető a Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás?

A biztosítás 16-75 év közötti személyekre köthető. A szerződő és a biztosított személye megegyezhet, de különbözhet is. Azaz a szerződő más részére is megkötheti a Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítást.

Milyen összeggel köthető meg a Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás?

A Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás már 500 000 forint egyszeri biztosítási díjjal indítható. Lehetősége van 1 000 000 és 3 000 000 forintos egyszeri díj megválasztására is. Az életbiztosítás kiegészíthető eseti befizetésekkel, az egyszeri díjon túl lehetőség van tetszőleges időközönként,akár már a biztosítás kezdetekor eseti összegeket elhelyezni , amelynek minimális összege befizetésenként 50 000 forint. Az eseti befizetések a számlaértéket növelik.

Kapok valami plusz kedvezményt a magasabb díjért cserébe?

Amennyiben a 3 000 000 forintos egyszeri díjat választja, az 5. biztosítási évfordulót követő 20 napon belül az egyszeri díj 2%-át azaz 60 000 forintot jóváírunk a számláján. Érdemes minél magasabb összeget befizetni eseti díjként, mert 1 000 000 forint felett 3% helyett 2% az értékesítési költségelvonás, 5 000 000 forint feletti összeg esetén pedig csupán 1% a költségelvonás a teljes befizetett összegre.

Milyen esetben éri meg Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítást kötni?

  • Ha Ön egyszeri díjas, forint alapú befektetési lehetőséget keres, amelyet eseti befizetésekkel is növelhet.
  • Ha Ön el tudja fogadni, hogy bizonyos pénzügyi kockázatokért cserébe magasabb hozamot érhet el.
  • Ha Ön kamatadó- és öröklési illetékmentes befektetési formát keres.

Hogyan köthetem meg a Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítást?

Biztosítási tanácsadónk segítségével egyszerűen és kényelmesen, az Önnek legmegfelelőbb helyen és időben ismerheti meg ajánlatunkat, és kötheti meg szerződését. Amennyiben már ügyfelünk, kérjük, forduljon NN biztosítási tanácsadójához. Ha még nem ügyfelünk, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot honlapunkon, a www.nn.hu/Visio-egyszeri-dijas címen.

Mit jelent a Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás baleseti halál szolgáltatása?

Befektetése mellé az NN Biztosító baleseti halálra vonatkozó biztosítási védelmet is nyújt. Ha a biztosított balesetből eredően a baleset időpontjától számított 1 éven belül meghal, akkor 1 000 000 forint biztosítási összeget fizet a biztosító a haláleseti kedvezményezett részére egy összegben, és kifizeti a szerződés aktuális számlaértékét is. A baleseti halálra szóló fedezet legfeljebb addig a biztosítási évfordulóig tarthat, amelynek évében a biztosított betölti a 85. életévét. A biztosító baleseti halál szolgáltatása adómentes jövedelem.

Milyen további esetekben fizet a biztosító?

Abban az esetben, ha a biztosított meghal, a biztosító kifizeti a szerződés aktuális számlaértékét a haláleseti kedvezményezettnek.

Milyen költségeim, díjaim merülnek fel a biztosítási tartam során?

Az egyszeri díj, illetve az eseti díj az értékesítés költségének levonása után gyarapítja befektetésének számlaértékét. Az értékesítés költségének pontos leírását a biztosítás Különös Feltételeiben és ennek Mellékletében találja. A befektetés számlaértékét a havonta felmerülő szerződéskezelési költség terheli, míg az eszközalapok után az éves vagyonarányos költség az eszközalap árfolyamában arányosan kerül elszámolásra. A szerződéskezelési költség és a vagyonarányos költség mértéke megtalálható a biztosítás Különös Feltételeinek Mellékletében. A biztosító minden biztosítási hónapfordulón a szerződő számlájáról levonja a baleseti halálra szóló fedezet 142 forintos díját, amely a biztosított 66. életévében 170 forintra emelkedik. Amennyiben Ön a meglévő befektetésének az eszközalapok közötti felosztását módosítja (átváltás), akkor átváltási költséget számíthatunk fel. Évente az első négy átváltás ingyenes. Az automatikus portfólió-helyreállítás keretében végrehajtott tranzakciók átváltásnak minősülnek és a költségmentes átváltások számába beleszámítanak. Az átváltási költségek részletei megtalálhatók a biztosítás Különös Feltételeinek Mellékletében. A fentieken kívül Önnek további költségei is felmerülhetnek, amiről részletes információt a biztosítás Különös Feltételei Mellékletében talál.

Milyen segítséget vehetek igénybe befektetéseim kiválasztásához?

Szerződéskötéskor egy személyes igényfelmérő és pénzügyi kockázatfelmérő kérdőív alapján segítjük Önt a megfelelő befektetési megoldás megtalálásában. Biztosítási tanácsadóink segítségével megismerheti a Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításban elérhető befektetési lehetőségek körét. Amennyiben nem szeretene napi szinten befektetési döntéseket hozni, csak alkalmanként szeretné értékelni befektetéseit, annak érdekében, hogy az folyamatosan megfeleljen céljainak és kockázatviselési hajlandóságának, úgy kiválaszthatja a befektetési osztályunk szakértői által összeállított és kezelt céldátum vagy aktívan kezelt eszközalapok közül az Ön terveinek leginkább megfelelőt. 

Megtakarításaim értékét alacsony kockázat vállalása mellett szeretném gyarapítani. Mit tegyek?

A Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításunkban elérhetőek olyan alacsony kockázattal rendelkező eszközalapok (például: Magyar Kötvény Eszközalap vagy a Magyar pénzpiaci eszközalap), amelyekkel Ön alacsonyabb kockázatú eszközöket választva teremthet lehetőséget megtakarításainak növelésére.

Nem akarok napi szinten foglalkozni befektetéseimmel, azonban kockázatot vállalnék. Mit tegyek?

Az Aktív Hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat mögöttes befektetési alapját tapasztalt portfoliómenedzserek aktívan kezelik. Ideális megoldás, ha Ön nem rendelkezik a megtakarításainak, befektetéseinek kezeléséhez szükséges pénzügyi ismeretekkel és nem kíván napi döntédeket hozni a befektetésével kapcsolatban. A mögöttes befektetési alap célja, hogy minden piaci körülmény között vonzó hozamot érjen el. A stratégia rugalmas befektetési megközelítést alkalmaz, amelynek célja, hogy rugalmasan reagáljon a gyorsan változó piaci környezetre.

Válassza Céldátum eszközalapjainkat, amelyeket befektetési osztályunk tapasztalt munkatársai állítottak össze. Ideális megoldás, ha Ön egy ismert jövőbeni időpontra, bizonyos célra takarítana meg. Ezen eszközalapok esetében a céldátum időpontjáig negyedévente változnak az induláskor kialakított befektetési arányok, fokozatosan csökkentve a kockázati szintet.

Az Aktív Hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat mögöttes befektetési alapját tapasztalt portfoliómenedzserek aktívan kezelik. Ideális megoldás, ha Ön nem rendelkezik a megtakarításainak, befektetéseinek kezeléséhez szükséges pénzügyi ismeretekkel és nem kíván napi döntédeket hozni a befektetésével kapcsolatban. A mögöttes befektetési alap célja, hogy minden piaci körülmény között vonzó hozamot érjen el. A stratégia rugalmas befektetési megközelítést alkalmaz, amelynek célja, hogy rugalmasan reagáljon a gyorsan változó piaci környezetre.

Úgy szeretnék megtakarítani, hogy 2033-re jussak pénzemhez. Melyik Céldátum eszközalapot válasszam?

Befektetési osztályunk szakértői azt javasolják, hogy a Céldátum 2030 és a Céldátum 2035 eszközalapok közül válasszon. Ha Ön kisebb kockázatot szeretne vállalni a 2033 előtti években, akkor válassza a Céldátum 2030 eszközalapot, ami 2030-ben eléri a megcélzott legkevésbé kockázatos eszközallokációt, és ezután az Ön pénzét ebben a portfólióban tartja. Ha Ön hajlandó magasabb hozam reményében nagyobb kockázatot vállalni, akkor választhatja a Céldátum 2035 eszközalapot. Ekkor 2033-ben a céldátum időpontjához képest korábban, egy kockázatosabb eszközallokáció mellett éri el a befektetési célját.

Otthonosan mozgok a befektetések világában és szeretnék saját döntéseim alapján hozamot elérni. Milyen lehetőségeim vannak?

A Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításon keresztül számos befektetési célpiac elérhető, az IT szektor részvényeitől kezdve a globális kötvényekig. Ezekkel az eszközalapokkal Önnek lehetősége adódik eltérő piacok hozamaiból részesülni. Befektetési eszközalap portfólióját könnyen, akár online felületen keresztül is menedzselheti.

Miért hasznos az automatikus portfolio-helyreállítás és hogyan működik?

Az automatikus portfolio-helyreállítás segítségével évente, félévente vagy akár negyedévente az NN Biztosító automatikusan átrendezi befektetési portfólióját és visszaállítja az Ön által meghatározott eszközalap arányokat anélkül hogy Önnek rendszeresen átváltási megbízást kelljen adnia. Az arányok megválasztásával egyszerűen megcélozhatja az Ön kockázatvállalási hajlandóságának megfelelő kockázati szintet. Az évente négy ingyenes átváltási lehetőség az automatikus portfolio-helyreállításra is felhasználható. Az automatikus portfolio-helyreállítást nem csak szerződéskötéskor hanem a tartam során bármikor kérheti és vissza is vonhatja.

A szerződés fennállása alatt váratlanul szükségem lenne valamilyen pénzösszegre. Megoldható ez a biztosítás keretein belül?

Önnek lehetősége van a szerződéskötést követően alkalmanként legalább 100 000 forint összeghez hozzájutni. Ez az eseti díjakból bármikor, míg az egyszeri díjból képzett befektetési egységek terhére a negyedik évforduló után történhet. Ezt nevezzük a szerződés részleges visszavásárlásának. Részleges visszavásárláskor Ön realizálja a befektetési hozamot vagy veszteséget.

Milyen feltételekkel mondható fel a Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás?

Amennyiben Ön a szerződéskötés után meggondolná magát, akkor a biztosítási kötvény átvételét követő 30 napon belül rendkívüli felmondással élhet, amely esetben a biztosító a szabályzataiban meghatározottak szerint számol el a befizetett díjjal. A szerződés 30 napon túl is bármikor felmondható. A biztosító ez esetben a vonatkozó szerződési feltételek szerint számolt összeget (visszavásárlási összeget) fizeti ki a szerződőnek. A visszavásárlási összeg 1 000 000 és 3 000 000 forint egyszeri díj esetén a harmadik évfordulótól kezdve a számlaérték 100%-a. 500 000 forint egyszeri díj esetén pedig a negyedik évforduló után éri el a 100%-ot.  Visszavásárláskor Ön realizálja a befektetési hozamot vagy veszteséget.

Milyen adózási előnyöket biztosít a Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás?

A Visio egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás szolgáltatása a biztosított elhalálozása esetén mentes az öröklési illeték alól, és nem része a hagyatéki eljárásnak. Az Ön megtakarítása ezen biztosítás esetén a biztosítási esemény miatti megszűnéskor kamatadómentes. A biztosító haláleseti szolgáltatása adómentes jövedelem. Amennyiben szerződését megszünteti, akkor kamatadó fizetési kötelezettsége lehet. Az egyszeri és eseti díjakon képződött hozam mentes a kamatadó alól, ha a szerződéskötéstől, illetve eseti díjak esetében a befizetéstől számítva a pénzkivonásig (pl. visszavásárlás, részleges visszavásárlás stb.) legalább 5 év eltelt. Ha a szerződéskötéstől, illetve eseti díjak esetében a befizetéstől számítva a pénzkivonásig legalább 3 év eltelt, akkor az egyszeri és eseti díjakon képződött hozam fele után kell a kamatadót megfizetni.

Visio lead