Motiva SP - hero

Rugalmas befektetés nyugdíj célra

  • Szeretne gondoskodni nyugdíjas éveiről?
  • Szeretné kihasználni az adójóváírás lehetőségét, és évi akár 130.000 forintos adójóváíráshoz jutni?
  • Szeretne egy rugalmas nyugdíjcélú befektetési lehetőséget?
  • Kezdjünk el beszélgetni: online vagy személyesen!
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék
Érdekli a Motiva nyugdíjbiztosítás?
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék

Motiva SP nyugdíjbiztosítás

Motiva befektetési egységhez kötött egyszeri díjas nyugdíjbiztosítás

Nyugdíj célú megtakarítási és befektetési lehetőség, amelynél a nyugdíjbiztosítására hatályos SZJA törvény alapján a befizetett díj 20%-ával megegyező, maximum évi 130 ezer forintos adójóváírást vehet igénybe. Ráadásul pénzügyi helyzetének alakulása szerint eseti díjakat fizethet be a szerződésre.

Motiva SP - befektetések - hozamszámláló

img_vista_hozamszamlalo

Eszközalap árfolyamok és hozamszámoló

Itt megtekintheti a Motiva befektetési egységekhez kötött, egyszeri díjas nyugdíjbiztosításhoz tartozó eszközalapok árfolyamait, hozamait és mozgóátlagait.

Érdekel

Alacsony kockázat

Alacsony kockázatú eszközalapok

Téma megjelenítő

Nemzetközi kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely kamatozó értékpapírok széles skálájába fektet be az egész világon, ideértve a fejlett és a fejlődő piacokat is. A befektetések magasabb hozamú országokra való kiterjesztésével nem pusztán a potenciálisan magasabb jövedelemből származik előny, hanem az árfolyamnyereséggel kapcsolatos lehetőségekből is.

Mögöttes befektetési alapok: Xtrackers II Global Aggregate Bond Swap UCITS ETF Share Class: 5C - EUR Hedged

Első árfolyam: 2018. április 19.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

Magyar kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen forintban denominált közép- és hosszú lejáratú kötvénybefektetéseket tartalmaz.

Mögöttes befektetési alapok: ING International Hungarian Bond

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 4 év

Magyar pénzpiaci eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen rövid lejáratú értékpapírokba fektet, amelyek kamatláb-érzékenysége alacsony, azaz a piaci kamatláb ingadozása kevésbé befolyásolja árfolyamuk alakulását.  A hitelkockázat csökkentése érdekében az eszközalap olyan mögöttes alapok közül választ, amelyek elsősorban állampapírokat és diszkont kincstárjegyeket tartalmaznak.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 2 év

Kockázatvállalás, passzív

Kockázatos, mérsékelt ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Téma megjelenítő

Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat

Befektetési politika

Az Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat mögöttes befektetési alapját tapasztalt portfoliómenedzserek aktívan kezelik. Ideális megoldás, ha Ön nem rendelkezik a megtakarításainak, befektetéseinek kezeléséhez szükséges pénzügyi ismeretekkel, és nem kíván napi döntéseket hozni a befektetésével kapcsolatban.

A mögöttes befektetési alap célja, hogy minden piaci körülmény között vonzó hozamot érjen el. A stratégia olyan befektetési megközelítést alkalmaz, amelynek célja, hogy rugalmasan reagáljon a gyorsan változó piaci környezetre.

Az Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap a Motiva nyugdíjbiztosításokban csak olyan szerződésekhez választható, melyek hátralévő tartama legalább 12 év.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Multi Asset

Első árfolyam: 2016. április 11.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2030 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2030-ra optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2035 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2035-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 15 év

Céldátum 2040 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2040-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 20 év

Céldátum 2045 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2045-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 25 év

Céldátum 2050 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2050-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2019. szeptember 24.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 30 év

Lendület vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap célja, hogy hosszú távon kiemelkedő hozamot érjen el, megfelelő kockázatvállalás mellett megfelelően diverzifikált befektetési portfólió kialakítása révén, a kiválasztott befektetési eszközök segítségével. Az eszközalap befektetéseit nagyrészt nemzetközi részvények és emellett külföldi kötvények alkotják. A részvénybefektetések rövid távon jelentős árfolyamingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszú távon magasabb hozamot eredményezhetnek. A kötvény befektetések a fejlődő piacot célozzák meg, a részvénybefektetések mind a fejlődő, mind globális fejlett piaci részvényeket vásárolják. Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Kockázatvállalás, aktív

Kockázatos, ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Téma megjelenítő

Európai részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el azzal, hogy olyan befektetési alap(ok)ba fektet, amely(ek) vagyonát Európa részvénypiacain található, illetve Európa területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fekteti. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) European Sustainable Equity

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Fejlődő piaci részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el olyan mögöttes alap(ok)on keresztül, amely(ek) a fejlődő országok részvénypiacain található, illetve azok területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fektet(nek). A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: Xtrackers MSCI Emerging Markets ESG UCITS ETF

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Globális lendület részvény eszközalap

Befektetési politika

Magas kockázatú eszközalapunk a Globális lendület részvény eszközalap, mely befektetéseit egy luxemburgi alapon keresztül valósítja meg. Az eszközalap célja, hogy hosszú távon értéknövekedést érjen el a nemzetközi részvénypiacon keresztül történő befektetéssel. Az eszközalap javasolt befektetési időtávja legalább 10 év. (Mögöttes alap: NN (L) Global Equity Impact Opportunities (Globális részvény alap) luxemburgi alap euróban jegyzett befektetési jegy osztálya) (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke csökkenhet is!)

A Globális lendület részvény eszközalap a Motiva nyugdíjbiztosításokban csak olyan szerződésekhez választható, melyek hátralévő tartama legalább 12 év.

Mögöttes befektetési alapok: NN (L) Global Equity Opportunities

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

IT szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsődlegesen olyan, az információtechnológiai szektorban működő, a világ bármely országában bejegyzett vagy tőzsdéjén kereskedett vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektet, amelyek profitálhatnak az információs technológia területén végzett fejlesztésből, e technológia fejlődéséből, valamint e technológiák alkalmazásából. A következő területeken aktív vállalatok érintettek: szoftvergyártó és -fejlesztő vállalatok (ideértve az internet, alkalmazások, rendszer- és/vagy adatbázismenedzsment, valamint IT-tanácsadó és -szolgáltató cégeket) továbbá hardver- és IT-felszerelést gyártó vállalatok (ideértve a kommunikációs hardver, számítógép, kiegészítők, elektronikus hardver, valamint félvezetők és azzal kapcsolatos termékek előállítására szolgáló eszközök és anyagok gyártóit). Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: Fidelity Funds - Global Technology Fund I-ACC-Euro (euróra fedezett)

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Kínai részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap olyan részvények és/vagy más átváltható értékpapírok diverzifikált portfóliójába fektet, amelyek kibocsátói a Kínai Népköztársaság, Hongkong és Tajvan tőzsdéin jegyzett vagy forgalmazott vállalatok. Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Greater China Equity

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Magyar részvény eszközalap

Befektetési politika

Magas kockázatú eszközalapunk a Magyar részvény eszközalap, melynek célja, hogy hosszú távon értéknövekedést érjen el  a magyar részvénypiacon keresztül történő befektetéssel. Az eszközalap javasolt befektetési időtávja legalább 10 év. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke csökkenhet is!)

A Magyar részvény eszközalap a Motiva nyugdíjbiztosításokban csak olyan szerződésekhez választható, melyek hátralévő tartama legalább 12 év.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Megatrend részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektessen, amelyek a gazdasági ciklusokon átívelő, hosszú távú és az egész világra jelentős hatással bíró folyamatokból, a globális megatrendekből és azok hatásaiból profitálhatnak, ezáltal hosszú távon a globális átlagnál magasabb jövedelem növekedést érhetnek el. Ezek a globális megatrendek lehetnek többek között a digitalizáció, technológiai fejlődés, mesterséges intelligencia, innováció, globális klímaváltozás, környezeti fenntarthatóság, erőforrás gazdálkodás, urbanizáció, demográfiai változások vagy a globalizáció. Az eszközalap a befektetési politikát mögöttes alap(ok)on keresztül valósítja meg. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Nemzetközi egészségügyi részvény eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb osztalékjövedelmet és tőkenövekményt érjen el a világ bármely országának részvénypiacán található, illetve bejegyzett olyan vállalatok részvényeibe történő befektetésekkel, amelyek aktív tevékenységet folytatnak az egészségügyi szektorban. Ez többek között a következő iparágakban tevékenykedő vállalatokat érinti: egészségügyi berendezések és szolgáltatások, gyógyszerek és biotechnológiai termékek fejlesztése, előállítása és terjesztése. Az eszközalap célkitűzéseit mögöttes alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Health Care

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

USA részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el olyan mögöttes alap(ok) vásárlásával, amelyek vagyonukat az USA részvénypiacain forgalmazott, illetve az Amerikai Egyesült Államok területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fekteti(k). A mögöttes alap(ok)nál alkalmazott diverzifikáció következtében e részvények az egyedi értékpapírokban rejlő kockázatoknál alacsonyabb kockázati szinten biztosíthatnak vonzó hozamot a teljes portfóliónak. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: Xtrackers MSCI USA ESG UCITS ETF

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Befektetések - eszközalaptájékoztató A

img_amulett_eszkozalaphirlevel

Eszközalap-tájékoztató

Itt tájékozódhat életbiztosításaihoz kapcsolódó eszközalapok típusairól, célkitűzéseiről, befektetési politikájáról, és megismerheti a kapcsolódó kockázatokat és az eszközalapokkal kapcsolatos eljárásokat.

Letöltöm