41 - 8 dolog, amiért hálás leszel fiatalkori önmagadnak

8 dolog, amiért hálásak leszünk fiatalkori önmagunknak


Tökéletes recept nincsen, itt van viszont 8 komoly és kevésbé komoly jó tanács, amit ha már fiatalkorban megfogadunk, később örömmel és büszkén tekintünk vissza ifjúkori önmagunkra.

1. Gyűjtsünk élményeket!

Nem kell feltétlenül világkörüli útra gondolni, de ahelyett, hogy felesleges tárgyakkal vesszük körül magunkat, próbáljunk meg inkább élményeket gyűjteni, legyen szó egy jó koncertről, kirándulásokról vagy egy moziról. Később, amikor még több a tennivalónk és felelősségünk és ezzel párhuzamosan még kevesebb időnk lesz, az ilyen élmények emlékeiből tudunk majd feltöltődni.

2. Gyakoroljuk a "mindfulness"-t!

Nem csak a test, a lélek is igényli a folyamatos törődést, arról nem is beszélve, hogy a stressz és kimerültség később betegségekhez és komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. A tudatos jelenlét elérése mindezektől megóvhat. Az interneten rengeteg cikket és útmutatót találhatunk a különböző meditációs technikákról, ha pedig megtaláljuk a tökéletes relaxációs zenét a Youtube-on és megtanuljuk rövid időre kikapcsolni az agyunkat, sokkal kisimultabb és kiegyensúlyozottabb önmagunk lehetünk.

3. Ne halogassuk a találkozót a fogorvossal!

Orvoshoz menni a legkevésbé sem örömteli, de rengeteg nyűgtől és fájdalomtól (és nem mellesleg felesleges kiadástól) kímélhetjük meg magunkat, ha rendszeresen eljárunk a szükséges szűrésekre és vizsgálatokra. Jobb ma egy fogtömés, mint holnap egy műfogsor!

4. Próbáljunk ki új, izgalmas sportokat és ételeket!

Az egészséges életmódnak része a mozgás és a kiegyensúlyozott táplálkozás is, de nem kell, hogy ez unalmas legyen. Ha még nem találtuk meg a nekünk leginkább tetsző sportot, akkor próbáljuk ki új mozgási lehetőségeket, vagy új, sportos kihívásokat
Az afrikai országok konyhái itthon kevéssé ismertek, pedig nagyon egészségesek. A kambodzsai ananászos csirke például szuper választás lehet - és még finom is!

5. Fordítsuk elég időt és gondot magunkra és szeretteink egészségére

Rendszeres sportolás és egészséges étrend - nem csak ennyit tehetünk az egészségünkért. Már fiatal éveinkben sem árt a magunk és szeretteink jövőjére is gondolnunk: megelőzhetünk rengeteg stresszt és aggodalmat, ha megfelelő élet- és egészségbiztosítást választunk. Az NN Biztosítónál több váratlan eseményre is fel tudunk készülni, Életút programja speciális, testre szabható élet- és egész­ségbiztosítási megoldás, amely ellensúlyozhatja akár a daganatos betegség miatt kieső jövedelem hatását, és fedezetet nyújthat a kezelés során felmerülő költségekre is. Emellett kézzel fogható segítséget nyújthat, például éjjel-nappal elérhető orvosi call-center tanácsadással, vagy bizonyos esetekben akár külföldi ellátás megszervezésével az orvosi asszisztencia révén.

6. Töltsünk minél több időt a szüleinkkel!

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy még élnek a szüleink, töltsünk velük minél több időt, még akkor is, ha csak egy félórás kávézásról van szó. Ha tehetjük, vigyük el őket gyerekkori közös utazásaitok helyszíneire és nosztalgiázzatok együtt a régi szép időkön. Idős korunkban örömmel fogunk majd erre visszagondolni.

7. Kezdeményezzünk: vállaljunk újabb feladatokat és indítsunk új projekteket!

Ahogy öregszünk, egyre kevésbé merünk új dolgokba belevágni. Ha munkánkban új kihívásokra vagy nagyobb felelőségre vágyunk, csak tőlünk függ, adunk-e javaslatokat a főnökünknek vagy ügyfelünknek arra, hogy mit kellene tenni, miért jó az ötletünk, miért vagyunk mi a legalkalmasabbak ennek megvalósítására. Legyünk kezdeményezőbbek, hozzuk ki magunkból a legtöbbet!

8. Tanuljunk megállás nélkül!

Iratkozzunk be egy új nyelvtanfolyamra, vagy keressünk egy idegen nyelvű társalgási klubot, utóbbi ingyenes, de elvégezhetünk egy online kurzust is, ma már bármilyen témakörben találhatunk ilyet. A "lifelong learning", azaz az életen át tartó tanulás nem csak edzésben tartja az elmét, de új kapukat is nyithat meg előttünk az élet minden területén.

Smarticle lead - életbiztosítás - életút

Like doboz


Ossza meg az ismerőseivel is
Kövessen minket a facebook-on is
NN

Egészségmegőrzés - elosztó gyűjtő tartalom

Tartalom megjelenítő

A megelőzés fontossága - ezért érdemes mozogniuk a gyereknek

Érdemes nem csak különórákkal felkészíteni a gyermeket az életre, hanem a legfogékonyabb korban fontossá tenni bennük a mozgás iránti igényt, hogy egészségesebb életet élhessenek.

Részletek

5+1 nem evidens dolog, ami megvéd a betegségektől

Megmutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni, ha a betegségek vagy a rák kialakulásának megelőzéséről van szó.

Részletek

Sport a szülés után - akár a picivel együtt

A szülőnek és a gyermeknek egyaránt hasznos lehet, ha sportolni kezd az édesanya, hiszen a mozgás segít kiszakadni a mókuskerékből, kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé teszi a mamát és a babát is.

Részletek