Megtakarítás és befektetés forintban

  • Hosszú távú megtakarítási lehetőséget keres és korszerű eszközalapokba fektetne?
  • Életbiztosítási védelemre is vágyik?
  • Kamatadó és öröklési illetékmentes befektetési formát keres átlátható költségekkel?
  • Kezdjünk el beszélgetni: online vagy személyesen!
Személyesen beszélgetnék Online beszélgetnék
Érdekli a Visio rendszeres díjas életbiztosítás?
Személyesen beszélgetnék Online beszélgetnék

Visio rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A Visio rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás forint alapú megtakarítási, befektetési lehetőség életbiztosítási védelemmel, amely már 10 000 forint havidíjjal elindítható. A befektetés kiegészíthető eseti befizetésekkel, amelynek minimális összege alkalmanként 50 000 forint.

img_vista_hozamszamlalo

Eszközalap árfolyamok és hozamszámoló

Itt megtekintheti a Visio rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött biztosításhoz tartozó eszközalapok árfolyamait, hozamait és mozgóátlagait.

Érdekel

Alacsony kockázatú eszközalapok

Nemzetközi kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely kamatozó értékpapírok széles skálájába fektet be az egész világon, ideértve a fejlett és a fejlődő piacokat is. A befektetések magasabb hozamú országokra való kiterjesztésével nem pusztán a potenciálisan magasabb jövedelemből származik előny, hanem az árfolyamnyereséggel kapcsolatos lehetőségekből is.

Mögöttes befektetési alapok: Xtrackers II Global Aggregate Bond Swap UCITS ETF Share Class: 5C - EUR Hedged

Első árfolyam: 2018. április 19.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

Magyar kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen forintban denominált közép- és hosszú lejáratú kötvénybefektetéseket tartalmaz.

Mögöttes befektetési alapok: ING International Hungarian Bond

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 4 év

Magyar pénzpiaci eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen rövid lejáratú értékpapírokba fektet, amelyek kamatláb-érzékenysége alacsony, azaz a piaci kamatláb ingadozása kevésbé befolyásolja árfolyamuk alakulását.  A hitelkockázat csökkentése érdekében az eszközalap olyan mögöttes alapok közül választ, amelyek elsősorban állampapírokat és diszkont kincstárjegyeket tartalmaznak.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 2 év

Kockázatos, mérsékelt ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, amely(ek) törekszik arra, hogy kedvezőtlen piaci körülmények között is attraktív hozamot érjen(ek) el. Az eszközalap sem tőke-, sem hozamgaranciát nem tartalmaz. A mögöttes alap a befektetések széles skáláját alkalmazhatja a tradicionális befektetésektől (részvények, kötvények, pénzpiaci instrumentumok, ingatlanpiaci befektetések, nyersanyag szektor befektetések és devizák) a nem tradicionális, úgynevezett alternatív befektetésekig (hedge fund, műtárgy, infrastrukturális befektetések). A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyam-ingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszú távon magasabb hozamot eredményezhetnek.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Multi Asset

Első árfolyam: 2016. április 11.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Biztonság vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap elsődlegesen az alacsonyabb kockázatú értékpapírok nagyobb részaránya révén stabilizált. Az eszközalap befektetéseit nagyrészt magyar állampapírok alkotják, amelyek mellett külföldi részvénybefektetések is helyet kapnak. A biztonságos állampapírok teljesítményét hosszú távon már jelentősen javíthatják a részvények.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 6 év

Egyensúly vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap befektetéseit hazai kötvények (irányadó arányuk: 50%) és külföldi részvények (irányadó arányuk 50%) alkotják. A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyam-ingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszútávon magasabb hozamot eredményezhetnek.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 8 év

Lendület vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap befektetéseit nagyrészt nemzetközi részvények és ezek mellett külföldi kötvények alkotják. A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyam-ingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszútávon magasabb hozamot eredményezhetnek.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2030 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2030-ra optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2035 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2035-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 15 év

Céldátum 2040 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2040-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 20 év

Céldátum 2045 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2045-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 25 év

Céldátum 2050 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2050-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2019. szeptember 24.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 30 év

Kockázatos, ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Energia szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen az energiaszektorban tevékenykedő vállalatok részvényeibe fektet, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül. Így segítségével elérhetők az olaj és gáz (kutatás, termelés, értékesítés, finomítás és szállítás), továbbá az energiaszektorhoz kötődő felszerelés és szolgáltatások területén aktív cégek papírjai.

Mögöttes befektetési alapok: NN (L) Energy

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Globális lendület részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen olyan vállalatok részvényeibe fektet, amelyek a globális átlagnál magasabb jövedelem-növekedést érhetnek el, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül.

Mögöttes befektetési alapok: NN (L) Global Equity Opportunities

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

IT szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen az információtechnológiai szektorban működő vállalatok részvényeibe fektet, földrajzi elhelyezkedésüktől függetlenül. Így segítségével elérhetők a szoftver- és hardvergyártó vállalatok papírjai.

Mögöttes befektetési alap: Fidelity Global Technology Fund I EUR Hedged

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Kínai részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely olyan részvényekbe fektet, amelyek kibocsátói a Kínai Népköztársaság, Hongkong és Tajvan tőzsdéin jegyzett, vagy forgalmazott vállalatok.

Mögöttes befektetési eszközalapok: NN (L) Greater China Equity

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Magyar részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap vagyonát magyar részvénytársaságok részvényeibe fekteti, döntően a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, jó likviditással és hosszútávon kedvező növekedési kilátásokkal rendelkező részvényekből válogatva.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

img_amulett_eszkozalaphirlevel

Eszközalap-tájékoztató

Itt tájékozódhat életbiztosításaihoz kapcsolódó eszközalapok típusairól, célkitűzéseiről, befektetési politikájáról, és megismerheti a kapcsolódó kockázatokat és az eszközalapokkal kapcsolatos eljárásokat.

Letöltöm