Megtakarítás és befektetés forintban

  • Hosszú távú megtakarítási lehetőséget keres és korszerű eszközalapokba fektetne?
  • Életbiztosítási védelemre is vágyik?
  • Kamatadó és öröklési illetékmentes befektetési formát keres átlátható költségekkel?
  • Kezdjünk el beszélgetni online vagy személyesen!
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék
Érdekli a Visio rendszeres díjas életbiztosítás?
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék

Visio rendszeres díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

A Visio rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás forint alapú megtakarítási, befektetési lehetőség életbiztosítási védelemmel, amely már 10 855 forint havidíjjal elindítható. A befektetés a rendszeres díj megfizetése mellett a Biztosító által meghatározott akciós időszakok alatt eseti befizetésekkel is gyarapítható, amelynek minimális összegét akciónként állapítja meg a Biztosító.

img_vista_hozamszamlalo

Eszközalap árfolyamok és hozamszámoló

Itt megtekintheti a Visio rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött biztosításhoz tartozó eszközalapok árfolyamait, hozamait és mozgóátlagait.

Érdekel

Alacsony kockázatú eszközalapok

Nemzetközi kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely kamatozó értékpapírok széles skálájába fektet be az egész világon, ideértve a fejlett és a fejlődő piacokat is. A befektetések magasabb hozamú országokra való kiterjesztésével nem pusztán a potenciálisan magasabb jövedelemből származik előny, hanem az árfolyamnyereséggel kapcsolatos lehetőségekből is.

Mögöttes befektetési alapok: Xtrackers II Global Aggregate Bond Swap UCITS ETF Share Class: 5C - EUR Hedged

Első árfolyam: 2018. április 19.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

Magyar kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen forintban denominált közép- és hosszú lejáratú kötvénybefektetéseket tartalmaz.

Mögöttes befektetési alapok: NN (L) International Hungarian Bond

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 4 év

Magyar pénzpiaci eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen rövid lejáratú értékpapírokba fektet, amelyek kamatláb-érzékenysége alacsony, azaz a piaci kamatláb ingadozása kevésbé befolyásolja árfolyamuk alakulását.  A hitelkockázat csökkentése érdekében az eszközalap olyan mögöttes alapok közül választ, amelyek elsősorban állampapírokat és diszkont kincstárjegyeket tartalmaznak.

Mögöttes befektetési alapok: NN (L) International Hungarian Short Term Government Bond

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 1 év

Kockázatos, mérsékelt ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap - A sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, amely(ek) törekszik arra, hogy kedvezőtlen piaci körülmények között is attraktív hozamot érjen(ek) el. Az eszközalap sem tőke-, sem hozamgaranciát nem tartalmaz. A mögöttes alap a befektetések széles skáláját alkalmazhatja a tradicionális befektetésektől (részvények, kötvények, pénzpiaci instrumentumok, ingatlanpiaci befektetések, nyersanyag szektor befektetések és devizák) a nem tradicionális, úgynevezett alternatív befektetésekig (hedge fund, műtárgy, infrastrukturális befektetések). A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyam-ingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszú távon magasabb hozamot eredményezhetnek.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Multi Asset

Első árfolyam: 2016. április 11.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Biztonság vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap elsődlegesen az alacsonyabb kockázatú értékpapírok nagyobb részaránya révén stabilizált. Az eszközalap befektetéseit nagyrészt magyar állampapírok alkotják, amelyek mellett külföldi részvénybefektetések is helyet kapnak. A biztonságos állampapírok teljesítményét hosszú távon már jelentősen javíthatják a részvények.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 6 év

Egyensúly vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap befektetéseit hazai kötvények (irányadó arányuk: 50%) és külföldi részvények (irányadó arányuk 50%) alkotják. A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyam-ingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszútávon magasabb hozamot eredményezhetnek.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 8 év

Lendület vegyes alapok eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap célja, hogy hosszú távon kiemelkedő hozamot érjen el, megfelelő kockázatvállalás mellett megfelelően diverzifikált befektetési portfólió kialakítása révén, a kiválasztott befektetési eszközök segítségével. Az eszközalap befektetéseit nagyrészt nemzetközi részvények és emellett külföldi kötvények alkotják. A részvénybefektetések rövid távon jelentős árfolyamingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszú távon magasabb hozamot eredményezhetnek. A kötvény befektetések a fejlődő piacot célozzák meg, a részvénybefektetések mind a fejlődő, mind globális fejlett piaci részvényeket vásárolják. Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2030 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2030-ra optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2035 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2035-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 15 év

Céldátum 2040 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2040-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 20 év

Céldátum 2045 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2045-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. október 9.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 25 év

Céldátum 2050 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2050-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2019. szeptember 24.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 30 év

Kockázatos, ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Energia szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban az energiaszektorban tevékenykedő, a világ bármely országában bejegyzett vagy tőzsdéjén kereskedett, vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektet. Ez a következő iparágak vállalatait foglalja magában: olaj és gáz (kutatás, termelés, értékesítés, finomítás és/vagy olaj- és gázszállítás), továbbá az energiaszektorhoz kötődő felszerelés és szolgáltatások (olajfúró berendezések és egyéb, az energetikával kapcsolatos szolgáltatások és berendezések előállítása). Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. Az eszközalap devizaneme forint, azonban a végső befektetések eltérő devizanemben valósulnak meg, ezért a forint árfolyamának alakulása befolyásolhatja az eszközalap teljesítményét.

Mögöttes befektetési alapok: Xtrackers MSCI World Energy UCITS ETF

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Európai részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el azzal, hogy olyan befektetési alap(ok)ba fektet, amely(ek) vagyonát Európa részvénypiacain található, illetve Európa területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fekteti. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) European Sustainable Equity

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Fejlődő piaci részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el olyan mögöttes alap(ok)on keresztül, amely(ek) a fejlődő országok részvénypiacain található, illetve azok területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fektet(nek). A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: Xtrackers MSCI Emerging Markets ESG UCITS ETF

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Globális lendület részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen olyan vállalatok részvényeibe fektet, amelyek a globális átlagnál magasabb jövedelem-növekedést érhetnek el, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül.

Mögöttes befektetési alapok: NN (L) Global Sustainable Equity

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

IT szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsődlegesen olyan, az információtechnológiai szektorban működő, a világ bármely országában bejegyzett vagy tőzsdéjén kereskedett vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektet, amelyek profitálhatnak az információs technológia területén végzett fejlesztésből, e technológia fejlődéséből, valamint e technológiák alkalmazásából. A következő területeken aktív vállalatok érintettek: szoftvergyártó és -fejlesztő vállalatok (ideértve az internet, alkalmazások, rendszer- és/vagy adatbázismenedzsment, valamint IT-tanácsadó és -szolgáltató cégeket) továbbá hardver- és IT-felszerelést gyártó vállalatok (ideértve a kommunikációs hardver, számítógép, kiegészítők, elektronikus hardver, valamint félvezetők és azzal kapcsolatos termékek előállítására szolgáló eszközök és anyagok gyártóit). Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: Fidelity Funds - Global Technology Fund I-ACC-Euro (euróra fedezett)

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Kínai részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap olyan részvények és/vagy más átváltható értékpapírok diverzifikált portfóliójába fektet, amelyek kibocsátói a Kínai Népköztársaság, Hongkong és Tajvan tőzsdéin jegyzett vagy forgalmazott vállalatok. Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Greater China Equity

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Magyar részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap vagyonát magyar részvénytársaságok részvényeibe fekteti, döntően a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, jó likviditással és hosszútávon kedvező növekedési kilátásokkal rendelkező részvényekből válogatva.

Első árfolyam: 2012. március 8.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Megatrend részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektessen, amelyek a gazdasági ciklusokon átívelő, hosszú távú és az egész világra jelentős hatással bíró folyamatokból, a globális megatrendekből és azok hatásaiból profitálhatnak, ezáltal hosszú távon a globális átlagnál magasabb jövedelem növekedést érhetnek el. Ezek a globális megatrendek lehetnek többek között a digitalizáció, technológiai fejlődés, mesterséges intelligencia, innováció, globális klímaváltozás, környezeti fenntarthatóság, erőforrás gazdálkodás, urbanizáció, demográfiai változások vagy a globalizáció. Az eszközalap a befektetési politikát mögöttes alap(ok)on keresztül valósítja meg. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Megújuló Energia részvény eszközalap – A

Befektetési politika 

Az eszközalap célja, hogy elsősorban a nap-, szél-, hidrogén- és más megújuló forrásokból származó energia előállítását és/vagy tárolását támogató technológiákat vagy berendezéseket forgalmazó, gyártó vagy szolgáltató vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektessen. Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. Az eszközalap devizaneme forint, azonban a végső befektetések eltérő devizanemben valósulnak meg, ezért a forint árfolyamának alakulása befolyásolhatja az eszközalap teljesítményét.

Mögöttes befektetési alap: Fidelity Clean Energy UCITS ETF

Első árfolyam: 2023. április 26. 

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Nemzetközi egészségügyi részvény eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb osztalékjövedelmet és tőkenövekményt érjen el a világ bármely országának részvénypiacán található, illetve bejegyzett olyan vállalatok részvényeibe történő befektetésekkel, amelyek aktív tevékenységet folytatnak az egészségügyi szektorban. Ez többek között a következő iparágakban tevékenykedő vállalatokat érinti: egészségügyi berendezések és szolgáltatások, gyógyszerek és biotechnológiai termékek fejlesztése, előállítása és terjesztése. Az eszközalap célkitűzéseit mögöttes alap(ok)on keresztül valósítja meg.

A mögöttes alapban különböző devizanemekben (elsősorban USA dollárban) alkalmazott értékpapírbefektetések lehetnek, amelyek euróval szembeni devizakockázatát viszont a mögöttes alap fedezi, azaz a mögöttes alap euróban kifejezett befektetési teljesítményét/hozamát – sem kedvező, sem kedvezőtlen irányban – nem befolyásolja a különböző devizákban elhelyezett befektetések euróval szembeni árfolyamalakulása.

Az eszközalap devizaneme forint, azonban a végső befektetések eltérő devizanemben valósulnak meg, ezért a forint árfolyamának alakulása befolyásolhatja az eszközalap teljesítményét.

Mögöttes befektetési alap: BGF World Healthscience Fund Share class: I2 Hedged EUR

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

USA részvény ESG eszközalap - A

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb tőkenövekményt és osztalékjövedelmet érjen el olyan mögöttes alap(ok) vásárlásával, amelyek vagyonukat az USA részvénypiacain forgalmazott, illetve az Amerikai Egyesült Államok területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fekteti(k). A mögöttes alap(ok)nál alkalmazott diverzifikáció következtében e részvények az egyedi értékpapírokban rejlő kockázatoknál alacsonyabb kockázati szinten biztosíthatnak vonzó hozamot a teljes portfóliónak. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: Xtrackers MSCI USA ESG UCITS ETF

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

img_amulett_eszkozalaphirlevel

Eszközalap-tájékoztató

Itt tájékozódhat életbiztosításaihoz kapcsolódó eszközalapok típusairól, célkitűzéseiről, befektetési politikájáról, és megismerheti a kapcsolódó kockázatokat és az eszközalapokkal kapcsolatos eljárásokat.

Letöltöm