Megtakarítás és befektetés euróban

  • Bízik az euró hosszú távú stabilitásában?
  • Hosszú távú megtakarítási, befektetési lehetőséget keres?
  • Nem ért a tőzsdéhez, de szeretne részesülni a pénzpiacokon elérhető nyereségből?
  • Kezdjünk el beszélgetni online vagy személyesen!
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék
Érdekli a Vista rendszeres díjas életbiztosítás?
Online beszélgetnék Személyesen beszélgetnék

Vista rendszeres díjas életbiztosítás

A Vista rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás hosszú távú megtakarítási és befektetési lehetőség euróban, amely baleseti halál védelmet is nyújt. A Vistával elérheti széles eszközalap-kínálatunkat.

img_vista_hozamszamlalo

Eszközalap árfolyamok és hozamszámoló

Itt megtekintheti a Vista befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz tartozó eszközalapok árfolyamait, hozamait és mozgóátlagait.

Érdekel

Alacsony kockázatú eszközalapok

Európai kötvény eszközalap - B sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely euróban meghatározott európai kötvények diverzifikált portfóliójába fektet be. A mögöttes alap elsősorban kiváló minősítésű (AAA - BBB- minősítésű) állampapírokat és vállalati kötvényeket tartalmazhat.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Euro Fixed Income

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 4 év

Euró Likviditás eszközalap - B sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapo(ka)t vásárol, amely(ek) euróban meghatározott rövid futamidejű fix kamatozású eszközökbe, pl. államkötvényekbe (állam által garantált kötvényekbe), változó kamatozású kötvényekbe és vállalati kötvényekbe fektet(nek) be. A mögöttes alap(ok) elsősorban alacsony hitelkockázatú (AAA - BBB- minősítésű) állampapírokat és vállalati kötvényeket tartalmazhat(nak).

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Euro Short Duration

Első árfolyam: 2016. január 13.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 1 év

Kiemelt védelmű vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely alap célja az, hogy részesüljön egy jól ismert európai részvényindex teljesítőképességének felső tartományában, miközben igyekszik napi szinten fenntartani az előző 365 naptári nap során elért legmagasabb nettó eszközérték 90%-át. A vagyonkezelő olyan mögöttes alapba fektet, amely a fent meghatározott célt úgy próbálja meg elérni, hogy dinamikusan átcsoportosít a részvények és rögzített kamatozású és/vagy pénzpiaci eszközök között.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Protection

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Konzervatív

Ajánlott idő: 10 év

Nemzetközi kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely kamatozó értékpapírok széles skálájába fektet be az egész világon, ideértve a fejlett és a fejlődő piacokat is. A befektetések magasabb hozamú országokra való kiterjesztésével nem pusztán a potenciálisan magasabb jövedelemből származik előny, hanem az árfolyamnyereséggel kapcsolatos lehetőségekből is.

Mögöttes befektetési alap: Xtrackers II Global Aggregate Bond Swap UCITS ETF Share Class: 5C - EUR Hedged

Első árfolyam: 2018. április 19.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

Kockázatos, mérsékelt ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Aktív hozamfigyelő kötvény eszközalap - B sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap célja attraktív hozam elérése minden piaci körülmények között. Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet be, amely(ek) abszolút hozamú szemlélet alapján fektet(nek) be a kötvénypiaci eszközök széles skálájában rejlő lehetőségeket kihasználva. A mögöttes alap(ok) főleg állampapírokba, vállalati hitelviszonyt megtestesítő papírokba, fejlődő piaci adósságpapírokba és eszközzel fedezett értékpapírokba fektet(nek) be. A mögöttes alap(ok) kisebb mértékben nyitott devizapozíciót is felvállalhat(nak).

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Stable Yield Opportunities

Első árfolyam: 2016. április 11.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 4 év

Aktív hozamfigyelő prémium vegyes eszközalap - B sorozat

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, amely(ek) törekszik arra, hogy kedvezőtlen piaci körülmények között is attraktív hozamot érjen(ek) el. Az eszközalap sem tőke-, sem hozamgaranciát nem tartalmaz. A mögöttes alap a befektetések széles skáláját alkalmazhatja a tradicionális befektetésektől (részvények, kötvények, pénzpiaci instrumentumok, ingatlanpiaci befektetések, nyersanyag szektor befektetések és devizák) a nem tradicionális, úgynevezett alternatív befektetésekig (hedge fund, műtárgy, infrastrukturális befektetések). A részvénybefektetések rövidtávon jelentős árfolyam-ingadozással járhatnak, azonban tapasztalatok szerint hosszú távon magasabb hozamot eredményezhetnek.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Multi Asset Premium

Első árfolyam: 2016. április 11.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Aktív hozamfigyelő vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alapokba fektet, amelyek törekszenek arra, hogy kedvezőtlen piaci körülmények között is pozitív hozamot érjenek el. A mögöttes alap a befektetések széles skáláját alkalmazhatja a tradicionális befektetésektől (részvények, kötvények, pénzpiaci instrumentumok, ingatlanpiaci befektetések, nyersanyag szektor befektetések és devizák) a nem tradicionális befektetésekig.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) First Class Multi Asset

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2025 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2025-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

 

Céldátum 2030 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2030-ra optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Céldátum 2035 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2035-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 15 év

Céldátum 2040 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap 2040-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök irányába.

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 20 év

Céldátum 2045 vegyes eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap
2045-re optimalizálja a befektetés értékét - fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. Ez a fajta befektetési mód az ellen véd, hogy egy kockázatosabb befektetés az utolsó években vigye el az elmúlt hosszú időszak során felhalmozott pénz nagy részét. Az eszközalap esetében Befektetési osztályunk szakértői negyedévente átalakítják az induláskor kialakított befektetési arányokat: a kockázatosabb részvényekről folyamatosan átrendezik a portfolió összetételét a kevésbé kockázatos kötvények és pénzpiaci eszközök  irányába.

Első árfolyam: 2019. szeptember 24.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 25 év

Céldátum 2050 vegyes eszközalap

Befektetési politika

A céldátum eszközalap induláskor kialakított befektetési eszközosztály arányokat a vagyonkezelő a céldátum elérésig negyedévente változtatja, fokozatosan csökkentve a kockázati szintet. A céldátum elérését követően a céldátum eszközalap befektetési összetétele és ezáltal befektetési politikája változatlan marad, a céldátum napján érvényes befektetési eszközállományt a vagyonkezelő a céldátumra megcélzott alacsony kockázati szinten kezeli tovább. Felhívjuk figyelmét, hogy az általános szabályok szerint a Biztosító egyoldalúan megszüntethet eszközalapokat, a céldátum eszközalap esetében a céldátum elérését követően az eszközalap megszüntetése nagy valószínűséggel bekövetkezik. Az eszközalap célja, hogy hosszú távon kiegyensúlyozott hozamot érjen el a nagy körültekintéssel kiválasztott befektetési eszközök segítségével. Az eszközalap vagyonát olyan mögöttes alapokba fekteti, melyek portfólióját nemzetközi és fejlődő piaci részvények és emellett euróban denominált pénzpiaci eszközök és kötvények, illetve globális kötvények alkothatják. A biztonságos állampapírok teljesítményét hosszú távon már jelentősen javíthatják a részvények, így a kockázatmentes befektetésekhez képest lényegesen kedvezőbb hozam érhető el. Az alkalmazott befektetési eszközosztályok, valamint a likvid eszközök ésszerű és a vállalt kockázatokat tekintve optimális kombinálása révén a vagyonkezelő igyekszik kihasználni a piaci tendenciákból fakadó előnyöket és csökkenteni a kedvezőtlen piaci mozgások hatását.

Első árfolyam: 2023. április 26. 

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 30 év

Kockázatos, ügyfélaktivitást igénylő eszközalapok

Euró-zóna részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alapokba fektet, amelyek vagyonukat az Európai Monetáris Unió részvénypiacain található, illetve az Európai Unió területén bejegyzett vállalatok részvényeibe fektetik be.

Mögöttes befektetési alap: AMUNDI FUNDS EUROLAND EQUITY - I2 EUR (C)

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Euró-zóna vállalati kötvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alapot vásárol, amely pénzügyi, illetve vállalati szereplők euróban, vagy más OECD-devizában kibocsátott adósságleveleibe fektet. Ezeknek a  vállalatoknak a hitelkockázata bár alacsony kockázatot képviselnek magasabb az európai államok hitelkockázatánál. Az eszközalap kockázata egy Magyarországon megszokott kötvényalapéhoz hasonló.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Euro Credit

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Mérsékelten kockázatos

Ajánlott idő: 5 év

Fejlődő részvénypiacok magas osztalékú eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, melyek Latin-Amerika (beleértve a Karibi-térséget), Ázsia (kivéve Japánt), Kelet-Európa, a Közel-Kelet és Afrika olyan feltörekvő vagy fejlődő országaiban alapított, illetve az ottani tőzsdéken jegyzett vagy forgalmazott vállalatok részvényeibe fektet(nek) be, amelyek vonzó osztalékhozamot kínálnak. A portfólió különböző országok és iparágak között diverzifikált.

Mögöttes befektetési alap: Fidelity Funds - Emerging Markets Focus Fund

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Globális ingatlancégek részvény eszközalapja

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, amelyek vagyonukat a világ részvénypiacain bejegyzett, ingatlanpiacon aktív vállalatok részvényeibe fektetik be.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Global Real Estate

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

IT szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen az információtechnológiai szektorban működő vállalatok részvényeibe fektet, földrajzi elhelyezkedésüktől függetlenül. Így segítségével elérhetők a szoftver- és hardvergyártó vállalatok papírjai.

Mögöttes befektetési alap: Fidelity Global Technology Fund I EUR Hedged

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Kínai részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely olyan részvényekbe fektet, amelyek kibocsátói a Kínai Népköztársaság, Hongkong és Tajvan tőzsdéin jegyzett, vagy forgalmazott vállalatok.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Greater China Equity

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

Megatrend részvény ESG eszközalap - B

Befektetési politika

Az eszközalap célja, hogy olyan vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektessen, amelyek a gazdasági ciklusokon átívelő, hosszú távú és az egész világra jelentős hatással bíró folyamatokból, a globális megatrendekből és azok hatásaiból profitálhatnak, ezáltal hosszú távon a globális átlagnál magasabb jövedelem növekedést érhetnek el. Ezek a globális megatrendek lehetnek többek között a digitalizáció, technológiai fejlődés, mesterséges intelligencia, innováció, globális klímaváltozás, környezeti fenntarthatóság, erőforrás gazdálkodás, urbanizáció, demográfiai változások vagy a globalizáció. Az eszközalap a befektetési politikát mögöttes alap(ok)on keresztül valósítja meg. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Megújuló Energia részvény eszközalap – B

Befektetési politika

Az eszközalap célja, hogy elsősorban a nap-, szél-, hidrogén- és más megújuló forrásokból származó energia előállítását és/vagy tárolását támogató technológiákat vagy berendezéseket forgalmazó, gyártó vagy szolgáltató vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektessen. Az eszközalap a befektetési politikát befektetési alap(ok)on keresztül valósítja meg. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. Az eszközalap devizaneme euró, azonban a végső befektetések eltérő devizanemben valósulhatnak meg, ezért az euró árfolyamának alakulása befolyásolhatja az eszközalap teljesítményét.

Mögöttes befektetési alap: Fidelity Clean Energy UCITS ETF

Első árfolyam: 2023. április 26. 

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év
 

Nemzetközi egészségügyi részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap célkitűzése, hogy minél nagyobb osztalékjövedelmet és tőkenövekményt érjen el a világ bármely országának részvénypiacán található, illetve bejegyzett olyan vállalatok részvényeibe történő befektetésekkel, amelyek aktív tevékenységet folytatnak az egészségügyi szektorban. Ez a következő iparágakban tevékenykedő vállalatokat érinti: egészségügyi berendezések és szolgáltatások, gyógyszerek és biotechnológiai termékek fejlesztése, előállítása és terjesztése. Az eszközalap célkitűzéseit mögöttes alapon keresztül valósítja meg.

Az eszközalap devizaneme euró, azonban a végső befektetések eltérő devizanemben valósulnak meg, azonban az így keletkezett devizakockázatot fedezi (kezeli) az eszközalap (közvetett vagy közvetlen módon), azaz az eszközalap befektetési teljesítményét/ hozamát – sem kedvező, sem kedvezőtlen irányban – nem befolyásolja a különböző devizákban elhelyezett befektetések euróval szembeni árfolyam-alakulása.

Mögöttes befektetési alap: BGF World Healthscience Fund Share class: I2 Hedged EUR

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

Nemzetközi részvénypiaci ESG eszközalap - B

Befektetési politika

Az eszközalap olyan mögöttes alap(ok)ba fektet, amelyek a világ bármely országában működő, tőzsdén jegyzett vagy forgalmazott vállalatok részvényeinek és/vagy más átváltható értékpapírjainak diverzifikált portfóliójába fektet. A mögöttes alap(ok) kiválasztásakor az ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) kritériumoknak való megfelelés is szerepet játszik. (Ne válassza ezt az eszközalapot, ha nem készült fel arra, hogy befektetésének értéke (elsősorban rövid távon) csökkenhet is!)

Mögöttes befektetési alap: NN (L) Global Sustainable Equity

Első árfolyam: 2020. október 14.

Kockázati szint: Kockázatos

Ajánlott idő: 10 év

 

Presztízs és luxus szektor részvény eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsősorban nagynevű világmárkák részvényeibe nyújt befektetési lehetőséget, iparágtól függetlenül. Segítségével elérhetőek például a Gucci, Rolex, BMW és a Hilton papírjai.

Mögöttes befektetési alap: Amundi S&P Global Luxury UCITS ETF

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

USA részvénypiaci eszközalap

Befektetési politika

Az eszközalap elsősorban olyan mögöttes alapot vásárol, amely elsődlegesen az USA legmegbízhatóbb, legjelentősebb tőkeerejű vállalatainak részvényeibe fektet be, így segítségével az amerikai tőzsde teljesítményéből részesedhetünk.

Mögöttes befektetési alap: NN (L) US Enhanced Core Concentrated Equity

Első árfolyam: 2014. szeptember 2.

Kockázati szint: Kockázatkedvelő

Ajánlott idő: 10 év

img_amulett_eszkozalaphirlevel

Eszközalap-tájékoztató

Itt tájékozódhat életbiztosításaihoz kapcsolódó eszközalapok típusairól, célkitűzéseiről, befektetési politikájáról, és megismerheti a kapcsolódó kockázatokat és az eszközalapokkal kapcsolatos eljárásokat.

Letöltöm